zaterdag 18 mei 2013

Verjaardagsweekend.

Zo kun je dit weekend wel noemen. Althans ik. Vandaag is mijn lieve vriendin Femmy jarig. Vanmiddag ga ik daar even op bezoek. Als je dit leest Fem, gefeliciteerd! Op naar Sarah dan maar! Nog 1 jaartje en dan zullen we allebei weten hoe zij eruit ziet ben ik bang. Maar ach... er zijn ergere dingen. Toch ;))

Vanavond gaan we gezellig met het gezin wokken. Ik had nog geen Moederdag gevierd, als het gezin niet compleet is en manlief aan het werk is dat toch minder gezellig. Alleen Junior bleef over vorige week, en om nu tot de middag te wachten op m'n ontbijtje... nou nee.

Dus hebben we dit verzet. En omdat ik geen idee heb wat ik zou willen hebben doen we het anders. Een keertje uit eten met de kids doen we eigenlijk nooit. Beetje duur, vandaar. Maar ach, een keertje i.p.v. cadeautjes, dan zijn de kosten nog wel te overzien. En het is al een cadeautje voor mij, zo met z'n allen gezellig om tafel, en dat dan het eten voor je wordt bereid. Ik ga er zeker van genieten!!

Morgen is mijn moeder jarig. (Mam, als je dit leest, ook alvast van harte!!) Deze keer besloot ze om het 's middags te vieren. Goed plan, dan heeft ze 's avonds lekker de rust om bij te komen. Want als je zo een jaartje ouder word is dat logisch.

Maar voor ons is het dan nog niet afgelopen. 's Avonds moeten Jan en ik nog naar een andere verjaardag in de familie. De man van mijn nichtje is dan jarig. Met dat nichtje heb ik een speciale band. Zij en ik schelen 3 maanden qua leeftijd en dan groei je toch samen een beetje op. Fotootje dan maar:


Links voor de kijker mijn nichtje, rechts, 3 maand ouder, ik.  Lief toch?

Ik herinner me de logeerpartijtjes bij haar thuis nog als de dag van gisteren. Ze woonden een dorpje verderop, in het buitengebied. Nee, mijn oom was geen boer, maar wel een beetje in het klein. Een paar schapen, een flinke moestuin en veel weiland om het huis. Helemaal perfect voor een kind met zoveel energie als ik vroeger had!

Op de MAVO zat ik een klas hoger dan mijn nichtje. Ik was een vroege, zij een late leerling. Zo ging dat vroeger. Geen ideale methode hoor, ik voelde me altijd veel meer op de plek bij wat jongere kinderen. Maar ja, de cijfers waren er niet naar om een jaartje over te doen, en zo struggelde ik door de school. Bah.

We kregen allebei zo op ons 16de verkering. En de jongens konden goed met elkaar. Ze kochten allebei een Fiatje, zelfs dat liep synchroom. Die van Jan, daar werkten de remmen niet zo goed van. Nog geen APK in die tijd... Toen ik mijn rijbewijs eindelijk, na 2 jaar lessen, ook had, mocht ik niet eerder in het brik rijden van mijn vader tot Jan de remmen gerepareerd had. En gelijk had ie...

Ik weet nog goed hoe we 's avonds naar een andere nicht gingen op kraamvisite. Remmen nog niet gerepareerd en dikke mist. Ik zou hem toch flink geknepen hebben als mijn dochter in zo'n situatie zat. Mijn vader vast ook, realiseer ik me nu pas :o

Ik dwaal weer eens lekker af he? Nou ja, het is in ieder geval een vol weekend, en ik ga proberen daar lekker van te genieten. Neem rust tussendoor en laat alles maar een beetje op me af komen. Om maandag uit te rusten. Met een goed boek. Oh ja! Ik moet nog ff naar de bieb. Ga snel, die is nl. maar beperkt open vandaag. Doei! Fijn weekend allemaal!!

12 opmerkingen:

 1. Ondanks alle drukte, toch een weekend om naar uit te kijken.
  veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een druk maar gezellig weekend dus.
  Wat een lieve foto is dat.

  Ik wens je veel plezier met dit Pinksterweekend
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel fijn weekend gewenst! Geniet er van!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een felicitatie voor de jarigen :-)
  enne heel veel plezier tijdens het wokken!
  Een gezellig Pinksterweekend gewenst.
  Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Verjaardagen moeten altijd gevierd worden. Veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. leuke weekendplannen! ook wij hebben maandag een uitgesteld feestje: we vieren mijn moeder's verjaardag ( is op 24 april 79 geworden).
  veel plezier! groetjes, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een gezellige plannen: Geniet er van!
  Leuk wokken met z'n allen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie foto en hopelijk ben je bijgekomen van alle drukte en het lekkere uit eten. Fijne week-xxx-Sil

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...