vrijdag 17 mei 2013

Wandeling vol gevaren...

So... dat is weer goed gegaan. Ik ging net voor een ochtendwandelingetje met Tukker. En dat wordt steeds spannender. Niet voor mij hoor, nee. Maar voor Tukker wel!

Tuk wordt 9 deze zomer. En dat is te merken. Natuurlijk is ie wat stram met lopen, hij heeft al jaren H.D. en dat ga je steeds meer zien. Maar de laatste tijd komen daar meer ongemakken bij.

Het gehoor. Ik laat Tukker altijd zitten voor we oversteken. En ik geef het commando "vrij" als ie weer mag. En "blijf" als het nog ff niet kan. Momenteel hoort ie niet zo goed meer en haalt hij deze woorden nog wel eens door elkaar :o Gelukkig houd ik 'm kort en ben ik erop bedacht. Anders was ik vanochtend met een platte hond terug gekomen.

Ook wordt zijn zicht minder. En vanochtend was er weer een kledingverzamelingsactie hier in de wijk. Dus dan liggen er plastic zakken vol kleding te wachten op de stoepen totdat de vrachtwagen ze komt halen. Je ziet aan Tuk dat ie geen idee heeft wat daar nu toch is, een stukkie verderop. Hij loert en sluipt erop af, om vervolgens opgelucht zijn wandeling te vervolgen. Zo aandoenlijk!

Maar toen we vlakbij huis weer waren, lag er een kat. Heel relaxed, en Tukker zal gedacht hebben dat dat weer zo'n zak vol kleding was. Ik bedacht me het spelletje mee te spelen. Oei. Toen we op een paar meter waren kreeg ons roofdier het ineens toch in de gaten! Wel fijn als je erop bedacht bent en de riem heel kort houdt. Weet je wel hoe een kracht zo'n beest nog heeft... 45 kilo en een en al spieren... dan is het toch voor mij weer spannend!

Nog eventjes een fotootje, gisteren gemaakt toen ik in de weer was geweest met m'n pannetje ;) Tuk lag een beetje te balen op z'n kleed. Slecht weer en weinig in huis te beleven helaas...
Gelukkig lig ie er nu heel anders bij. Helemaal voldaan op z'n rug met z' poten in de lucht. En snurken dat ie kan! Zou dat nou ook z'n leeftijd zijn ;))

12 opmerkingen:

 1. Jij hebt je krachttraining dus ook weer gedaan vandaag!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die wandelingetjes zijn toch super hé!Zelf ben ik elke morgen rond 06.30u in het park te vinden met onze JackRussel,dat beestje is ook al 10jaar maar geniet er echt nog van. Hopelijk kunnen we nog een tijdje van elkaar genieten want eens je hond op leeftijd komt,begin je toch al eens te denken hé aan de periode dat je ze gaat moeten afgeven...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een lief verhaal, aandoenlijk ook. Mooi geschreven! Fijn weekend!Groetjes paula

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gossie, ook een hond kan weer een beetje kind worden. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach wat een lieve foto en mooi geschreven. Een oudere hond is toch ook weer een beetje een zorgenkindje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat kijktie droeviglief, smelt.....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed dat de baasjes van Tukker alert blijven tijdens hun rondje! Enne zo ligt Guus al een aantal dagen, alsof het opeens een heel oud baasje geworden is.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Och wat een aandoenlijke kop! Gelukkig vandaag de schade dan weer ingehaald. Fijn weekend, Pascale

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een pracht van een foto.
  Erg lief koppie.
  En tsja...hij wil zo graag,dat het allemaal nog kan.

  Fijne Pinksterdagen
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja. Zo wordt hij ook stilaan een 'oudje'. Wel spannend zo een wandeling. Kan me er wel iets bij voorstellen. Ons Mira is nog helemaal niet zo zwaar, maar kan ook al behoorlijk kracht zetten. Het luisteren is zo belangrijk. Zeker op straat.

  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...