dinsdag 14 mei 2013

Mooi inzicht.

Ik leg nogal graag eens een kaartje. Een tarotkaartje om precies te zijn. Sinds ik laatst op de lentefair een spel op de kop had getikt. Ook vanavond waagde ik me daar weer eens aan. En toen kwam ik bij de omschrijving van de betekenis van deze kaart dit inzicht tegen: 

De vier van staven is een kaart die van je vraagt een feestje te vieren en vooral ook eens te kijken naar wat er wel goed gaat. Vanuit die tevredenheid kan je veel verder komen dan dat je jezelf altijd maar voort blijft drijven met dat wat er nog beter of sneller of harder moet.


Maar da's ineens een heel andere manier van de dingen bekijken! Ik roep altijd wel dat het het beste is tevreden te zijn met de dingen om je heen en het leven dat je leidt, maar als het gaat om mijn eigen situatie momenteel dan vind ik dat helemaal niet makkelijk. Ik heb denk ik iets teveel tijd en ben net iets teveel (naar mijn zin) alleen waardoor ik veel nadenk en bezig ben met hoe het anders zou moeten en kunnen.

Ik heb weinig voldoening in de dingen die ik doe. Jaaa, ik heb zat te doen. Gisteren poetste ik de hele hut, vandaag deed ik de was, wandelde ik met Jan en Tukker een flink eind door het bos, liet ik de stofzuiger de boven en benedenverdieping bekijken en ook de grasmaaier mocht de schuur weer uit. Ook ging ik op bezoek bij iemand die dat volgens mij best nodig had. Toen ik terug kwam kookte ik en toen kwam de avond. Handen vrij, en meteen ben ik vol twijfels. Twijfels van is dit het nu en is er niets meer? En dan komt er zo'n mooi inzicht langs.

Ja, dat feestje kan ik vieren. Want het feit dat ik altijd veel thuis was voor de kinderen (en inderdaad ook zo'n vrouw was die op de zak van haar man leefde, Jet...) was omdat ik zeker wist dat mijn kinderen dat echt nodig hadden. Als ik nu zie waar onze kinderen staan heb ik alle reden dat feestje te vieren! Dus dat gaat geweldig! De meisjes doen het super, en het feit dat Junior zonder professionele begeleiding en extra geld uit de grote pot het heel erg goed doet is zeker ook een verdienste van mij. (Poeh, die is eruit!).

Er moet een knop om. Ik heb zat dingen om me heen waar ik nuttig mee bezig kan zijn, maar het zoeken naar meer verlamde mij compleet. Het is tijd! Tijd voor een feestje!


20 opmerkingen:

 1. Laat Jet maar praten Trudy, wij mogen er ook zijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel goed Trudy, Jet is trouwens even een blokje om, zoeken naar werk voor alle vrouwen die op de zak teren van hun mannen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik teer op de zak van de maatschappij én van mijn man. Ben je dus pas echt uitschot....

  Laat Jet maar waaien joh. Weet zij veel over jou, mij of ons... Lekker makkelijk kletsen vanuit haar positie.

  Zitten was er vandaag dus niet bij hier! Heb wel een rondje ontspanning verdiend: bakte twee broden, maakte wasmiddel, poetste, kookte, deed boodschappen, (op)voedde ons kind+vriendinnetje, nam pakketjes van+voor hardwerkende menschen aan en zorgde voor de kattenmormeltjes.

  Oja: ik bespaarde daarmee heel wat geld van de hardwerkende man waar ik op teer.
  Zo, dat moest er ook even uit:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gooi 't er maar lekker uit hoor, deed ik ook :))

   Verwijderen
 4. Ach, ik dacht vandaag, als Jet het zo ziet, gedraag ik me vandaag maar eens naar haar beeld. En keek lekker twee documentaires op de bank, puh! Dat was mijn stil verzet ;-)
  En je mag het zeker tot jouw verdienste rekenen dat het met jullie kinderen zo ontzettend goed gaat! Ik hoop dat je geniet op je eigen feestje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het feit dat ik noodgedwongen, vanwege mijn ziekte, fulltime gezinsmanager was, was voor onze geadopteerde kinderen (beide met gebruiksaanwijzing) een lot uit de loterij. Daardoor kon onze zoon thuis blijven wonen. Terwijl men dacht dat hij nooit zou kunnen leren schrijven start mijn lieve grote man morgen met het landelijke VMBO examen. Hier spreekt een trotse mama die net als jij enorm veel tijd en energie in haar gezin heeft gestoken. "Elk nadeel heb zijn voordeel" ;-) Ik herken wel wat je schrijft het is denk ik ook een beetje de leeftijd ;-) Dat terugblikken en de balans opmaken ... Knuf!
  Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn zoon gaat vanaf vrijdag op voor zijn examen. Spannend he? Succes hoor voor die van jou!!

   Verwijderen
 6. En bv. vrijwilligerswerk? Uit ervaring weet ik dat dat enorm veel voldoening kan schenken.
  groet,

  roelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat ben ik aan het overwegen. Maar ik gun mezelf nog tot na de vakantie het feestje, en dan ga ik verder.

   Verwijderen
 7. Prima geschreven. Helemaal mee eens. Jet kan de boom in.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Laat Jet het maar lekker uitzoeken!
  Wij weten hoe het is.
  Probeer ( ik weet het ,makkelijk gezegd) niet te streng tegen jezelf te zijn.
  Je doet en deed het geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik denk dat Jet vergeet te melden dat zowel mannen als vrouwen in Nederland de keuze hebben. Ook mannen kunnen in Nederland parttime werken, om zo meer bij hun kinderen te zijn.

  Dat zie je niet in veel landen. Uberhaupt parttime werken.

  Feit blijft wel dat als je de financiele zake niet goed regelt of krijgt geregeld (door ruzie of een slechte scheiding) vooral vaak vrouwen een enorme terugval op financieel gebied moeten meemaken.

  Dat los je niet op door fulltime te gaan werken maar door betere voorwaarden te scheppen voor zowel mannen als vrouwen.

  En oh ja...werkgelegenheid.

  Keuzevrijheid; dat is emancipatie volgens mij. Niet slaafs de mannnenwereld imiteren.

  En Trudy; ja, complimenten zijn zeker op zijn plaats. Allemaal op het rechte pad en stevig in hun schoenen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hulde met je inzicht ! Een persoonlijke overwinning en zeker een feestje waard. En misschien had je al die "lege" tijd gewoon nodig om tot dit inzicht te komen. Om echt ruimte te voelen voor een feestje ! En je weet nooit wat de toekomst nog brengt...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik weet niet wie Jet is en wat ze verteld heeft, maar ze verhit de gemoederen.
  Maar iedereen moet gewoon doen wat hij denkt dat zelf het beste is voor het eigen gezin.
  En jij hebt zin in een feestje? Let's party.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Klinkt als een heel goed plan mam! En wat zeg jij toch ook alweer altijd, iets van dat de kan eerst gevuld moet zijn voordat je kan schenken? Okee, dat is 'm niet, maar dat is wel de strekking ;) Dus eerst een feestje vieren en dan weer verder kijken :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En jullie vieren dit weekend mee! Ik verheug me erop!!

   Verwijderen
 13. (heb de reactie van jet gemist) Maar heh heb ook jaren op de zak van mijn man geteert. Gelukkig hoefde mijn man daardoor geen dure kinderopvang te betalen......
  Het heeft ook een dure psycholoog voor de kids uitgespaart omdat ze gewoon hun frustratie bij mams (ik dus) konden uiten. Nouja je begrijpt wel wat ik van dat soort uitingen vind. Een ieder deelt zijn leven in naar de mogelijkheden die het bied en past zo goed mogelijk bij de wensen/behoeften van dat zelfde gezin aan. Ideale situaties bestaan hierin niet.

  Owja nog ff over dat feestje.......... logisch toch. Had je zelf ook kunnen bedenken.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jij hebt altijd je " ding " gedaan zo als jij dacht dat het goed was voor je gezin!
  Nou dan is dat toch ook goed!
  Tja en nu worden ze groter en staan ze op eigen benen!
  Ik zie het bij ons met onze drie kinderen net zo maar zo hoort het toch ook dat ze hun eigen weg gaan?
  En als ouders genieten we van de weer meer vrije tijd dat we ons eigen ding kunnen doen ..........dat feestje dussss!

  Fijn weekend met z,n allen!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...