zaterdag 25 mei 2013

Wekelijkse bezigheidjes...

En dat was nu eigenlijk helemaal niet zo mijn bedoeling, zo lang niets van me te laten horen. Maar ja, het was ff niet anders. Ik had een hoop te doen deze week, en dan schiet dat bloggen er zomaar bij in. Wat ik dan zo allemaal deed? Nou, heb je even...

Ik ontving afgelopen zondag nog wat verlaatte Moederdagcadeautjes. Nee, ik had nog zo gezegd dat ik dat niet nodig vond, maar ja. We gingen gezellig wokken onder het motto van Moederdag, en toch moest ik de volgende dag langer in mijn bed blijven. De kinderen maakten een ontbijtje klaar en ik kreeg cadeautjes. Waaronder dit:
Mirte was in het grote Utreg een kralenwinkel binnengestapt en zocht mooie dingen voor mij uit. Ik raakte weer een beetje geïnspireerd en dit was het resultaat:
Ook ruimde ik deze week mijn kledingkast op en daar kwamen T-shirts uit tevoorschijn:
Beetje verwassen en te wijd, die dingen gaan gewoon lubberen na een tijdje. Ik knipte er repen van, voegde wat bedeltjes, leerklemmetjes en slotjes toe en toen kwam er dit uit:
Ook kreeg ik nog een boek, deze:
Best aan mij besteed, ik doe maar wat als het om tuinieren gaat... Er zijn maar een paar plantjes opgekomen in mijn rondje, de radijsjes, de rucola en de lathyrus. En m'n aardbeien doen het goed. Nou ja, in dit boek staat beschreven hoe ik met niet al teveel moeite, toch nog een goed resultaat kan krijgen. Best inspirerend allemaal. Dit was ook een ideetje uit het boek:
Men neme krieltjes en een lege eierdoos, laat ze gezellig kennismaken met elkaar op een zonnige vensterbank en na een paar weekjes, als ze ontkiemd zijn, kan je ze poten. Ik wacht vol spanning af...


Verder deze week deed ik het huishouden, had ik wat afspraken en ook lieten we de hond rennen in het bos. Kijk, hij rust nu lekker uit:
Ook had ik een megaklus in de tuin. De buxusbollen waren aan snoeien toe. Ik heb er 35, welgeteld. En nog een heggetje. Nadat ik de schaar dagelijks zijn werk heb laten doen kreeg ik dit uitzicht in de tuin:


Bollen...


Bollen, en een...Megabol!

Die laatste, die is het lastigst te knippen. Vanochtend, toen we koffie zaten te drinken kwam er heel eigenwijs een plukje uit zetten bovenop. Ik greep de snoeischaar en knip... weg! Jan opperde nog dat ik dat kuifje had moeten laten zitten. Ik heb 'm beloofd deze bol de volgende keer van een hanenkam te voorzien. Oei... wat heb ik nu weer gezegd...

Ook dronk ik deze week kopjes thee uit mijn kruidenemmers:
En ik brandde kaarsjes voor Junior. Hij doet examen dit jaar. 'k Heb zomaar het idee dat die kaarsjes een beetje nodig zijn. Hij leert nu eenmaal niet zo heel erg intensief. Hij doet een beetje alsof het een citotoets betreft ben ik bang. Toen ik van de week mijn zorgen naar zijn vader uitte, kreeg ik als antwoord: " Dat gevoel had ik toen ook!" vergezeld van een grote grijns... Ook trok ik een dolfijnenkaartje. En het zal wel geen toeval zijn, maar er stond op: "Wonderen gebeuren, of je het gelooft of niet"....
Maandag heeft ie nog economie, dat is z'n laatste examen. Momenteel zit ie boven, achter zijn bureau. Nee, niet om te leren, gezellig gamend en kletsend met z'n vrienden natuurlijk! Of ik maar even op mijn kop wil gaan staan... 

16 opmerkingen:

 1. Je hebt inderdaad veel gedaan! Leuke dingen heb je gekregen en gemaakt en die buxusbollen... wat een werk, maar ik vind het wel héééél erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk je creatieve spulletjes en je tuin is volgens mij wel groot,ziet er gaaf uit,succes voor je zoon,fijne zaterdag,ow ja wat een lieverd van een hond heb je,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je ziet dat je kapster bent aan je buxusbollen ;)
  Wat zien ze er goed uit!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Trudy,
  Af en toe zijn de weken zo vol met van alles en nog wat, dat je het gevoel hebt dat de tijd je door de vingers glipt...
  Mooie oorbelletjes heb je gemaakt en de polsbanden met die bedeltjes... geweldig.
  Jan jr. heel veel succes jongen, bij je laatste examens...
  Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Trudy,

  Ik lees je blog graag, al reageer ik nooit...
  Maar in de M.argriet van deze week staat een artikel met een VW busje en wat zelfmaakideeën voor in een campertje. Ik dacht meteen aan jou.

  Groet, Corina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk Corina! Bedankt voor de tip. Ik krijg de Margriet altijd via mijn zus, een paar weekjes later. Dus ik kijk er naar uit!!

   Verwijderen
 6. Wat een leuke spulletjes heb je gekregen en gemaakt.
  Stiekem toch wel leuk he, als toch nog iets geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wát een leuke armbandjes Trudy!
  enne hier heeft zoonlief afgelopen week ook zijn laatste examen gedaan. Spannend hè of onze jongens zijn geslaagd ;-)
  Fijn weekend! Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk,de oorhangertjes en die armbandjes vind ik wel heel erg orgineel,zeg.
  En wat lief,hoe Tukker er bij ligt.
  Ja,spannend hè,die examentijd.

  Nog een fijne zondag
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Poeh wat een werk die buxusbollen, maar netjes gedaan hoor!
  Die armbandjes zijn leukkkk!
  En Jan Jr nog even succes hè met je laatste examen!
  Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gaaf die armbanden. Wil je me vertelle. Hoe je ze afwerkt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik knip 3 stroken uit een T-shirt, en dan maak ik die drie bij elkaar vast met een leerklemmetje. Vlechten, uitmeten en op het einde weer zo'n klemmetje. Ringetjes eraan, slotje aan een kant en klaar! Succes!! (Leerklemmetjes kan je kopen bij de Xenos.)

   Verwijderen
  2. Bedankt, ga het proberen.

   Verwijderen
 11. Succes voor Jan Jr! Ik begin nog maar niet aan het snoeien van de buxus, zie daar altijd zó tegenop. Ik heb meer haagjes dan bollen, als je daar eenmaal aan begint moet je wel doorgaan anders ziet het er zo onaf uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Grappig, die hartjes daarvan kocht ik er laatst 2. Vriendin en ik dragen er allebei eentje in onze portemonnee in het kader van bff (best friends forever) en voelden ons weer even heel jong toen we dat deden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Spannend voor de zoon!! Ik vind je armbanden heel erg leuk hoor.
  Mooie tuin zeg!! Veel werk dat geloof ik graag!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...