zondag 12 mei 2013

Heerlijk... regen!!

Noem mij een beetje vreemd, maar ik vind die regen helemaal niet zo vervelend. Het ruikt na zo'n bui heerlijk in de tuin. De Seringen geven echt zo'n lentegeurtje af. Zo genieten dat ik er maar meteen wat geplukt heb. Die staan nu in een kan in de voorkamer. Zo 's morgens als je dan hier binnen komt ruikt het zo lekker...

Ook wordt de tuin prachtig groen. De Hosta's  schieten de grond uit. (Ik heb ze in teilen en wekketels staan, dat scheelt heel erg tegen de slakken.).Elke dag weer een stuk, Jan zei van de week dat het leuk is daar elke dag een foto van te maken, en dan te monteren als een soort filmpje. Te laat :o  Nou ja... gelukkig heb ik gisteren wel even met de camera rondgelopen. Zo leg ik voor mezelf ook vast hoe mooi het buiten op het moment is. Kan ik nog eens terug bladeren... Komen ze...


Opzij van het huis. Je ziet nog een glimpje van Pino.

Jan was gisteren weer aan de knutsel met Pino. De stoel in het midden voorin is bijna gemonteerd en dan kunnen we met z'n drietjes voorin als we straks door Engeland toeren. Natuurlijk heb ik de klusser zelf ook eventjes op de foto gezet (hij beschuldigde me van stalken... "Je lijkt wel zo'n paparazzi met dat toestel ;))
Toen we even buiten zaten tussendoor met een kopje koffie/thee kwam er nog iemand van het busforum om de hoek kijken. Hij bleek maar een dorpje verderop te wonen en kwam even buurten. En zo waren we weer een uurtje verder :)) Maar goed, ik dwaal af. Verder met de foto's: dit maal van achter:


De appelboom staat volop in bloei. Vorig jaar geen oogst, dit jaar hopelijk wel. Toch???

Het terras met overkapping. Zie je helemaal rechts dat petroleumstelletje? Een vondst  van Koninginnedag  Leuk he? Past prima bij het gasstel op de buitenkeuken!

Bij de deur opzij. De schapdragers onder het schapje zijn ook een vondst  van koniginnedag.  Tukker puft trouwens uit van een lange wandeling gisterenochtend.

Grasvelden achter. Een hele grote Sering staat daar ook volop in bloei. 

Nog even een doorkijkje naar de moestuin. Ik geef stug elke dag netjes water en de radijsjes komen al op! Vingers crossed  dus...

Ik hoop dat ik jullie niet verveel met al die tuinfoto's. Ik besef dat dit niet de eerste zijn op deze blog. Maar ik vind het zelf zo genieten! Die voorliefde voor tuinieren zit een beetje in mijn genen. Mijn ouders zijn ook altijd nog volop bezig in hun tuin. En ook al is die een stuk strakker, het genieten heb ik in ieder geval geërfd! Hier nog een fotootje van mij als peuter, 't is helaas nog een zwart-wit foto, maar op de achtergrond zie je de verzorgde tuin bij mijn ouderlijk huis:
Hopelijk is het vandaag tussendoor nog droog. Dan kunnen we allemaal nog even genieten van al het verse groen en de bloesem buiten. Nou ja, hoe dan ook... een fijne dag allemaal vandaag!!

16 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke tuin heb je!! Het is droog hier momenteel; ik duik zo even mijn postzegeltuintje in.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Staat jouw sering al in bloei? OOOO nou hier gaat dat nog even duren hoor(puntje Nooerd Holand)
  Ziet er prachtig uit bij jou...zo netjes ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jan's familie komt ook uit Noord Holland. Hij is geboren in Winkel en op z'n 6de deze kant op verhuisd, vandaar. Maar de tantes zeggen altijd nog als ze hierheen komen:" 't Skeelt een jas!"

   Verwijderen
 3. Helemaal niet vervelend. Ik geniet gewoon mee. Zo een gezellige tuin, fijne loebas daar ook enne wat een superleuk busje. Blijft de kleur want ik vind die echt super.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor, hij heet niet voor niets Pino. Die is namelijk hartstikke geel van origine, vandaar :))

   Verwijderen
 4. Prachtig zeg je tuin!!! Ik was ook blij met de regen, want de aarde is toch wel heel erg droog.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tuinfoto's zijn mooi! Plaats ze gerust... en die tuin uit je ouderlijk huis is echt zoals dat vroeger was ja, keurige borders en gras... En wat een schattig kindje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Genieten hoor, zowel van de tuin als van jou tuinfoto's

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tuinfoto's vervelen me nooit,Trudy.
  Echt heel mooi.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ben dol op tuinfoto`s,dat verveelt nooit,wat ziet het er mooi uit bij je en regen is zeker goed,ik heb wat planten kunnen verpoten daardoor,want ze zijn eigenlijk al te hoor ervoor,ik wens je een fijne week,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Trudy,
  Hier net zo hoor, ook heerlijk de bloesem in bloei, al gaat het hard achteruit nu. Maar dan krijgen we er hopelijk heerlijke appels en peren voor terug. Hoe herkenbaar. Mijn ouders zijn ook altijd nog in hun tuin bezig. Ze zijn op dit moment op huizenjacht in Hillegom en kijken nog steeds uit naar een huis 'met tuin' want ook op hun leeftijd moeten ze er niet aan denken om zonder tuin te komen. Ook geërfd dus. Heerlijk zo'n tuin. Mij verveel je er dus niet mee....
  Ik wens je een heel mooie nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 10. We zijn een week weggeweest, maar wat was alles gegroeid in die week! En dat voornamelijk dankzij de oh zo broodnodige regen. Maar nu mag de zon weer gaan schijnen hoor :-) Mooie tuin, mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een heerlijke tuin! Daar is altijd wel wat te zien :-)
  Wat leuk dat we zaterdag blijkbaar dichtbij waren.
  Rudi komt wel eens met de wielerclub op de Posbank. Ik was er zelf nog nooit geweest. Een prachtig gebied en we gaan beslist bij mooi weer daar nog eens samen "fietsen". Het steppen was inderdaad erg zwaar. Ik ben niet vaak blij met mijn stoepferrari maar toen ik ze zag "klauteren" wél hoor hihi Mooie omgeving waar je woont!
  Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een heerlijke tuin Trudy! Mooi!
  Pff best wel een onderhoud maar je houdt het netjes bij zo te zien!
  In vergelijking hebben wij maar een postzegel (tussenwoning) maar toch vind ik het ook heerlijk om er in bezig te zijn en hij weer ( niet te) netjes is!
  En o wat fijn om te horen dat je regen fijn vindt !
  Ik ook hoor! Zo frisgroen en het ruikt dan zo lekker!
  Fijne week verder!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...