donderdag 17 november 2011

Goeie ruil!!

Hij had best lang dienst gedaan bij ons in de tuin. Handig als je zo'n zoon als Jan hebt. Is ie nu de rust zellve, da's ooit heel anders geweest. Dan had ie het erg nodig eens flink uit te leven.

Nou dat lukte wel hoor! Op de trampoline (van ong. 3.50 doorsnee) ging ie heerlijk z'n gang. Springen, salto's, zelfs achterwaarts koprollen, alles was leuk. Ook als z'n zussen sprongen en hij heel relaxed in kleermakerszit op de trampo zat was dat best leuk. Hij deinde vanzelf mee, grappig om te zien.... Ook stoeien deden ze hier vaak op, hier een foto van Jan met z´n oudste zus, zo´n 7 jaar geleden:


De trampoline was hier nog niet ingegraven, maar dat bleek later toch wel veiliger...


Ook de meiden gingen vaak met vriendinnen erop los. Dan kwam de camera erbij te pas en werden de leukste foto's gemaakt. Later werd het ook een prima plekje om op te lezen. Als Fleur even "kwijt"was, dan lag ze daar met een boek.  Het was trouwens ook een prima plekje voor een onder-onsje tussen de 2 zussen...
Tot afgelopen zomer...  het was er natuurlijk ook niet echt weer voor, maar de lol was er ook gewoon af. Het ding stond ongebruikt smerig te zijn... dat was niet de bedoeling....

Vorige week ging Jan Tukker uitlaten.  Toen ie thuis kwam kondigde ie aan dat hij de trampoline ging uitgraven.. want hij had aarde geritseld wat weer in het gat kon.. handig toch? Dus zo gezegd, zo gedaan. De heren lieten hun handen wapperen en het enige wat nog even geregeld moest worden was een nieuwe eigenaar voor de trampo.

Volleybalwedstijd.... pilsje na die tijd en de vraag: "Jongens ik heb nog een trampoline voor nop, wie?" gaf de uitkomst. Zondagmiddag werd het spul ingeladen en weggebracht.

De nieuwe eigenaar houdt van vissen. Hij gaf Jan als dank 4 forelletjes mee. Lekker hoor, maar Jan moest ze wel ff fileren, want daar ben ik niet zo van : o  Dat deed ie met plezier : ))

Ik pakte de forellen in in aluminiumfolie. Wortel en bosui ertussen, viskruiden erop natuurlijk en een paar plakken sinaasappel erop. 30 minuten op 200 in de oven. Een herfstsalade erbij en wat röstirondjes erbij. Wat aten we er weer goed van! Heerlijk!Rest Jan nog op de plek waar de trampoline stond een terras te maken. Nog steentjes zat, dus dat gaat zeker lukken. Zo hebben we aankomende zomer er weer een prima plek in de schaduw bij. Misschien krijgen we wel een warme zomer, je weet maar nooit......

9 opmerkingen:

 1. Wat een leuke foto van Fleur met Jan junior! Ook die salade spreekt me wel aan. Lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kijk....zo kun je een ander en jezelf weer helemaal 'blij'maken en van de zomer op een heerlijk terrasje plaats nemen.
  Goed vooruitzicht en.....zulke leuke foto's!
  Fijne dag, Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wilde dat ze hier niet meer wilde spelen op de trampoline..het is een heerlijk speelapapparaat ook van 3,5 meter doorsnede...maar ik zou zo graag de tuin heel mooi willen hebben ;-)
  Enne forel heerlijk maar ook graag gefileerd, ziet er goed uit!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een prima ruil. Ik ben benieuwd naar de foto's van de nieuwe tuinhoek.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De onze was zó versleten dat hij naar de oudijzerboer moest.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Trudy,
  Zo, opgeruimd staat netjes, en het heeft nog een lekker maaltje vis opgeleverd ook. Fijn dat je even dat receptje erbij gaf.
  Je bent lekker positief over de komende zomer, daar hou ik wel van. Het is pas een slechte zomer als die voorbij is... tot dan gaan we voor een heel mooie zomer.
  En een mooi terras is natuurlijk helemaal geweldig, zeker als de plek niet meer gebruikt werd, dan is het zonde van zo´n lege hoek. Lekker dat jullie dat allemaal zelf kunnen doen.
  Ik wens je een heel fijne dag Trudy,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij hebben hier ook zo'n 'trampo' staan en het leuke is dat het hier heel ongebruikelijk is. Dus ook voor alle visitie-kindjes heel leuk.
  Zou hem graag ingraven, maar omdat huis (en tuin dus) gehuurd zijn, is dat geen optie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Marja, komen er zeker hoor, alleen dat wordt wel volgend voorjaar denk ik zo...

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...