vrijdag 18 november 2011

Samen een straatje om....

Eigenlijk deden we dat niet zo veel met Tukker. Achter onze tuin sluit een veldje aan en dat was een prima plek om ´m even z´n behoefte te laten doen. Kwam bij dat ie heel hard trok aan de riem de eerste jaren, en dus was de keus snel gemaakt.

Een paar keer per dag naar het veldje en verder los laten gaan in het losloopgebied, hier op verschillende lokaties in de buurt. Prima oplossing tot voor kort, maar het werkte niet meer.
Tukker bleek H.D. te hebben en atrose. En daarom moest ie echt bijkomen als hij een keer naar het bos was geweest. Vaak wel een dag, en daarna dan kon het weer. Maar dan kreeg je de situatie dat ie de ene dag niet liep en de andere als een gek los ging. En daar heel veel last van had nadien. Pijnstillers waren dan ook volop nodig....

Nu doe ik het anders. Een paar keer per dag aan de riem door de wijk, (Schepje mee natuurlijk, de uitwerpselen gaan netjes in de put langs de weg..) en natuurlijk een paar keer per week de auto in naar het bos. En dat is echt een uitkomst. Zo logisch natuurlijk, ik verdeel de beweging wat meer en dat maakt dat hij nauwelijks nog pijnstilling nodig heeft.

Ook voor mij is het heel gezellig. D'r is er altijd wel één die mee gaat. En zo heb je nog eens een persoonlijk gesprekje, heel nuttig ook. Het opmerkelijkst is nog dat Junior het zelfs leuk vindt om met Tuk te lopen. En de hond luisterd ook prima naar hem. Het wordt al zo'n gewoonte 's avonds samen lopen, ik zou het missen als het niet zo was.

Zo is het voor iedereen een pluspunt. Ik moet zeggen dat het liedje "samen een straatje rond" me ook wel eens in het hoofd zit als ik 's ochtends heel vroeg met Tuk buiten ben. Lekker fris en rustig is het dan nog en je vraagt je inderdaad af: "Wie laat wie nu uit???"

12 opmerkingen:

 1. Hey Trudy,
  Wat heerlijk dat je zo lekker samen met je zoon vaak een straatje om gaat met Tukker. Net wat je zegt, lekker een een op een momentje...
  En heel fijn ook dat het voor Tukker zo veel beter gaat.
  Ik wens je een heel fijne dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt gezellig. En dat ben je ook. Een gezellige vrouw en moeder.

  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tukker is lief <3 Fijn dat het goed gaat met hem.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ken dat liedje ook, en vind het mooi! Ik vind het bijzonder hoe een situatie die niet fijn is, zo allerlei waardevolle dingen brengt!

  Vlijtig Liesje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben iedere keer verbaasd hoe anders de gesprekken verlopen als je aan het wandelen ben. Ben er niet helemala uit hoe dat komt maar soms ga je van huis met een probleem en kom je weer terug en is alles op een makkelijke manier opgelost.
  En wat hebben we een mooie herfst he, zo weinig regen, veel zon dus perfect vor wandelingen. liefs en fijn weekend. Hélène

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een goede oplossing, Tuk blij en jullie blij ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lijkt me heerlijk om een ommetje te maken. Zonder hond doe je dat niet zo gauw.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is precies waarom ik niet zonder hond wil! Ik ga iedere dag een eind met de honden wandelen, heerlijk in de buitenlucht, goed voor de honden en goed voor mij!
  Groetjes,
  Thara

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat heb je heel goed opgelost.
  Jullie blij en Tukker blij.

  Fijn week-end
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een goeie oplossing. Zal je hond ook heel blij mee zijn zeg! Trouwens, prachtige kleur, daar blijf ik bij!

  Fijn weekend,
  Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Fijn dat Tukker nu minder pijnstillers nodig heeft. En ook nog eens privé-tijd voor elkaar tijdens het uitlaten. Geniet er maar lekker van.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gelukkig, dat jullie een middenweg voor Tukker hebben gevonden, zo kan ie zich toch nog lekker uitleven! Die wandelingen zijn zo lekker en zo goed, niet alleen voor de hond.;-))Ik geniet er ook dagelijks van. En iedereen wil wel een praatje met je maken. Fijne zondag, liefs Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...