maandag 7 november 2011

Oude kettingen..

Ben ik dol op... Ik ga regelmatig even bij de kringloop kijken of er nog wat hangen. Moeten de kralen wel los zitten anders kan ik er niets mee. Laatst zat er 1 zo verwikkeld in een paar andere kettingen dat ik de meneer achter de balie een schaar vroeg. Hij keek wel een beetje raar toen ik 'm los knipte. Maar na de uitleg dat ik er weer nieuwe van maak was ie gerust gesteld.

Soms krijg ik zomaar spontaan een plastic tasje met wat "oude meuk". Vorige week nog, toen ik bij m'n nicht was. "Kijk maar wat je er mee doet" was dat. Ik was er helemaal blij mee. Vanmiddag kwam ik er pas aan toe. En toen ik het eens van dichtbij bekeek zag ik hele leuke dingen. Mooie bloemetjes en blaadjes in het rood:
En deze:


Zo'n anderhalve centimeter groot..

Best leuk voor oorbelletjes. (Fleur had ze vandaag in het groot in. Ze loopt stage bij kleuters en die waren helemaal in de ban van de diamanten van de juf...) En zo had ik ook zomaar nog satijnband in ecru, even door een sopje en het is zo weer te gebruiken.

Misschien ga ik zo nog wel even verder "schatgraven". Nog geen idee wat ik er van maak maar dat komt ook pas tijdens het maken. Voor nu ga ik alleen nog maar even genieten van mijn buit. Eens kijken wat er verder nog te recyclen valt.... Fijne avond verder!

11 opmerkingen:

 1. Leuk, ik vind die rode blaadjes erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind die blaadjes ook schattig en die "diamanten" lijken op de versieringen van een wandlampje dat vroeger bij mijn ouders hing.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke "schatten" !
  Ben benieuwd wat je er van gaat maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie buit.
  En ook ik vind de rode blaadjes erg mooi.
  Jij kunt aan de slag.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben benieuwd wat voor moois je hier weer van gaat maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De blaadjes zijn schattig... en die kleuters... blijft leuk. Zo had ik als stagiaire altijd jip en janneke sokken en reken maar dat ze die zagen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo leuk als je lekker met je hobby bezig kunt zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Benieuwd naar het eindresultaat ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Trudy,
  Geweldig vind ik het als iemand iets ziet in een ding, en dat dan ook daadwerkelijk kan maken. Ik ben heel benieuwd naar wat je er mee gaat doen...
  Ik wens je een heel fijne dag,
  Groetjes,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wel even foto´s plaatsen van het eindresultaat hoor! Ik ben nieuwsgierig wat je ervan gaat maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dit herken ik! Ik ben ook al jaren kralengek. Maar helaas wegens tijdgebrek doe ik het veel te weinig (lees eens per jaar misschien). Je gevoel herken ik eht nog wel, je voelt je als een prinses met een veel te grote schatkist!

  Geniet er maar van.

  Liefs, Kopka

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...