zondag 20 november 2011

Sinterklaas achter het fornuis....

Even een anekdote over "vroeger". Toen mijn zus (van 2 jaar ouder) en ik nog kinderen waren... We waren al wel zo oud dat we van onze ouders te horen hadden gekregen waar de cadeautjes werkelijk vandaan kwamen, dat wel...

En daar zat het 'm nou maar net. Want het was ook zó leuk de schoen te zetten... Aangespoord door mij zetten mijn zus en ik hem toch maar op een avond. Je wist maar nooit. En toch een beetje vol verwachting gingen we die avond onder de wol.

De volgende ochtend naar de kamer... de schoen stond voor de haard en... inderdaad! Er zat een cadeautje in! Maar.... er lag ook een drol ervoor. Ja, écht! Mijn zus dácht er in de eerste instantie niet over er in de buurt te komen. Alleen het idee al. Báh!


plaatje van www

Het gekke was dat het niet stonk in de kamer...... en toch rook ik wat. Onraad. En toen ik in de lachende gezichten van m'n ouders keek wist ik dat we flink voor de gek waren gehouden. Wat hádden ze een lol!

Wat hadden m'n ouders nou bekokstoofd? Die avond ervoor, toen wij al in bed lagen hadden ze taaitaai gesmolten in een pannetje. En er een prachtige drol van gemaakt. Wat zullen ze een plezier hebben gehad... de triomf was helemaal van hun gezichten af te lezen toen bleek dat de pen die in de schoen zat er gewoon 1 was van een set. De rest kregen we op pakjesavond... Best leuk, sinterklaas vieren met grotere kinderen....

10 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk gevoel voor humor hadden jullie ouders.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha, hadden jullie de drol uiteindelijk nog opgegeten of niet..?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha, jouw ouders hebben er toen misschien harder om kunnen lachen dan jullie zelf.

  Maar nu begrijp je dat zij wel een hele goeie grap verzonnen hadden. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig! Leuk is dat. Sommige herinneringen uit je jeugd zul je nooit meer vergeten. Groeten Anna Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is duidelijk dat je ouders veel gevoel voor humor hadden.
  Want,kom er maar eens op.
  HiHiHi.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig! ik zie ze genieten. Wat een strak plan zeg... zo je dochters voor de gek houden!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat goed dat jij onraad rook ... ha ha.
  Ja, sieraden maken is leuk! Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat veel is gedaan door degene die de workshop gaf. Dwz polijsten en solderen van 't ringetje (achterkant) en staafje (voor 't pareltje). Kan me goed voorstellen dat jij héél goed je ei hierin kwijt kunt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat schitterend om te lezen!!!! Ze hadden jullie mooi te pakken, liefs Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. de eetbare drol!! hahaha, wat een mop! wat zullen jullie ouders een plezier gehad hebben. ik durf te wedden dat zij diegenen waren die die nacht geen oog dicht hebben gedaan van de spanning om jullie reactie te zien de volgende ochtend!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...