dinsdag 22 november 2011

Kletspraatje..

Hele ochtend druk geweest en voor m´n gevoel... niets gedaan. Gek is dat toch met het huishouden. Begon ik vanochtend toen Fleur en Mirte nog aan de ontbijttafel zaten met de was te strijken en op te vouwen, tussendoor de tafel even afgeruimd. En toen ik klaar was zag je dit:
Inmiddels hangt de volgende was alweer aan het plafondrek en zit er ook weer één in de machine. Die wacht nog even tot Junior thuis komt, kunnen z'n gymkleren er ook nog bij. Het houdt maar niet op....

Zomaar had ik vanochtend (of eigenlijk gisteren al) zin in een flinke pan soep te maken. Leek me wel handig zo in het begin van de week. Je weet maar nooit wat zich allemaal nog voordoet i.v.m. de planning... Kippesoep werd het. Lekker wat groenten en 2 kippepoten laten trekken voor een paar uurtjes en afgemaakt met een pakje en bolliontabletten. Die soep, daar hebben Fleur en ik al een kopje van voorgeproefd tussen de middag. Lekker met dit weer.

Ook moest er brood gehaald worden. Doe ik altijd op de markt. Van dat brood wat nog gesneden moet worden. Maar dat gaat redelijk snel, met een elektrisch mes. Ligt nu in de vriezer, we kunnen er weer een weekje tegen... Nog even wat andere boodschapjes gedaan daarna.

Vanmiddag het eten voorbereid. Portobello's en tomaten gevuld met spekjes, kruiden, kaas en een uitje. Staat klaar om in de oven afgebakken te worden. Wat krieltjes voorbereid op deze manier en een beenhammetje gegaard in de pan. 'k Had laatst mazzel. Hij was al in de reclame en nu ook nog 30 % goedkoper vanwege de datum. In de vriezer blijft ie dan nog lang goed... en vanavond eten we er lekker van.

Zo... en dan nu nog even de stofzuiger erdoor. Met een grote hond is dat dagelijks gewoon nodig... Oh ja, rest mij nog jullie even te laten zien wat ik van de houten kralen van de ketting die ik gisteren liet zien gemaakt heb:


Omwikkeld met zilverdraad. Leuk werk om te doen, alleen mijn vingertoppen zijn er nog een beetje beurs van....

12 opmerkingen:

 1. Mooi Ketting, maar vind je niet dat dat zilverdraad snel zwart wordt? Of hoe hou jij dat zilver?

  Goed bezig qua huishouden!

  Groet kopka

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een bekend gevoel, en de wasmachine draait hier ook overuren maar ach dat hoort er allemaal bij. Leuk je ketting en eet smakelijk voor straks groetjes Emmy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Meid, je bent hartstikke druk bezig geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt flink wat werk verzet, hoor!!! Wat is je ketting mooi geworden, heel apart. Ik vind het knap hoor, of ie zo uit de winkel komt. Liefs Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt het inderdaad druk gehad.
  Grappig,dat je even een foto hebt gemaakt,nadat je gestreken hebt.
  En de ketting is prachtig.
  Sekuur werkje,met dat zilverdraad.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijk voldaan gevoel zal je hebben als je vanavond met een kopje thee eindelijk lekker gaat zitten. Geniet van je avond. Groetjes Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Trudy,
  Dan heb je het maar druk!! Mijn huishouden ziet er tegenwoordig heel anders uit. Drie weken is Ben thuis (en dan ook vrij) en dan kookt hij bijna altijd en doet ook de boodschappen. Twee weken is hij weg voor z'n werk en dan ben ik alleen, dus niet zoveel om voor te zorgen.
  Mijn dag was vandaag als volgt; kast schilderen (afgelakt en ziet er nu zo mooi uit), paar boodschapjes gedaan, planken (van de kast) schuren en in de grondverf, deurtjes schuren... O ja, en nog eten ook. Nu lekker even bijlezen en reageren...
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Lieve groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En nu heerlijk uitrusten, je hebt het verdiend. Prachtige ketting Trudy! Groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Weet je wat ik denk Trudy? Jouw vingers zijn niet beurs van die ketting, maar van alles wat je daarnaast nog doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je bent druk geweest! Ik vind de kettingen erg mooi geworden( vorig logje). Je bent erg creatief.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...