Een hartige taart met broccoli, spekjes en paddestoelen. Men neme:
. een pakje deeg voor hartige taart. ( de helft heb je nodig.).
. eieren. Wij gebruiken kleintjes maat S dus dan 4, anders 3.
. 150 ml. melk.
. italiaanse kruiden.
. zeezout.
. stukje kaas.
. broccoli.
. champignons en shi-take.
. bosuitjes.
. blokjes spek.
Je gaat als volgt te werk:
Je vet een quichevorm in met boter. Dan bekleed je het met de plakjes (ontdooide) hartige taartdeeg. Beetje puzzelen zoals je hier op de foto kunt zien....
De spekjes bak je heel voorzichtig uit in de koekepan. Dan gaan de bosuitjes er in stukjes door, vervolgens de paddestoelen en als laatste de broccoli. Eventjes roerbakken nog en dan af laten koelen:
Ondertussen pak je een kannetje en meet je daar 150 ml. melk in af. Eieren erbij, kruiden en het zeezout. Dan even flink mixen. Mag best een beetje schuimig zijn, wordt de taart lekker luchtig van...
En dan de laatste gang.... Vulling op het deeg, eiermengsel erover heen en vervolgens het stukje kaas erover heen raspen:
Klaar voor de oven. Die moet je even opwarmen op 200 graden en dan 45 minuten de taart erin. Dan komt ie er zó uit:
Tip: ietsje meer kaas over de broccoli maakt 'm wat minder "knapperig" ; )) |
Eet smakelijk!!
Het is vind ik echt een gerecht waar je heel goed mee kan varieren. I.p.v. de spek kan je ook een restje ham of garnaaltjes gebruiken. Of zalm als je 't chiq wilt hebben... En de broccoli, tsja. Wat dacht je ervan om 'm te vervangen voor worteltjes of prei of courgettes.... Zo kun je alle kanten op. Zolang je de basis van die eieren en melk maar aan houdt zijn de mogelijkheden legio...
Kind kan de was doen. 't Is ook echt zo'n recept die er bij de dochters al in zit. Want als student is er niet handiger dan de restjes opmaken voor je in het weekend naar huis gaat... Nix in de fridge recepten noemen we dat hier....
Oh lekker dat ga ik ook maken. Met rode ui en winterpostelein en zalm (restjestaart dus)
BeantwoordenVerwijderenBedankt he! ;)
Mmm.
BeantwoordenVerwijderenLeuke uitdrukking, nix in de fridge. Jammer dat Leen niet van zoiets houdt.
BeantwoordenVerwijderenMmmmmm ziet er overheerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenZiet er lekker uit wij eten vanavond spinazietaart. Eet smakelijk, Emmy
BeantwoordenVerwijderenDat gaan we dan van de week ook maar eens proberen, ik vind het toch al zo moeilijk om elke week weer nieuwe dingen te bedenken.
BeantwoordenVerwijderenSmakelijk smullen ;-)
BeantwoordenVerwijderenziet er goed uit. Die ga ik deze week maar eens maken met bloemkool ofzo.
BeantwoordenVerwijderendat ga ik overchrijven en ook eens uitproberen enjaa kan je mee varieren ook naar gelang wat je liggen hebt van groenten ,met worteltjes of bloemkool zal ook lekker zijn ,iets waarmee ik eens de dochters ga verrassen ...leuk het gezegde nix in de fridge : )
BeantwoordenVerwijderenJammie...ziet dat er eventjes lekker uit.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Ans
ziet erg heerlijk uit!!
BeantwoordenVerwijderenHoi Trudy,
BeantwoordenVerwijderenWat heerlijk, dit gerecht. Ben is hier ook zo geweldig met van alles wat hij in de koelkast vindt. Ik heb gewoon niet zoveel fantasie qua koken, maar ik begin het nu te leren. En dan smaakt het allemaal nog lekkerder.
Eet smakelijk hoor, jullie....
En verder nog een heel fijne avond,
Lieve groet,
Mirjam
Erg leuk om zo de restjes op te maken.
BeantwoordenVerwijderen'k Zit ook weleens te denken dan. Ik ga dit een x uitproberen, dank!
Ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenLeuke uitdrukking.
liefs Frederique
Zonder de kaas erin was ik graag komen eten!
BeantwoordenVerwijderenNix in de fridge, dat moet ik echt onthouden zeg! Geweldig, ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenMjam! Hij ziet er heerlijk uit! En inderdaad niet te moeilijk.
BeantwoordenVerwijderenVlijtig Liesje