woensdag 9 november 2011

Werk verzet in de kelder....

Nog voor wij vanochtend zelf in de kelder aan de slag gingen was er al een hoop werk verzet daar... Huh??? Ja echt! Hoe dat zit? Nou, zo!

Een tijd geleden kreeg ik van mijn vader walnoten. En niet zomaar een beetje, nee een hele doos vol. Een buurman van hem heeft een notenboom en hij mocht rapen. En nu weet ie dat ik er altijd mee in de weer ben. Overal gaan die dingen in... in de sla, in de taart, cake en brood, zelfs op brood doe ik ze. Boterham, stukje brie, wat honing er op en dan daarop... Ja!

De doos vol noten verdween in de kelder. En van de week dacht ik nog: "Nou, ik ben volgens mij niet de enige die er van eet...." ze gingen sneller dan verwacht. Vanochtend dook ik de kelder weer in. Eens even een beetje plaats maken. Morgen willen we de grens over wat voorraad halen. En dan is het natuurlijk handig als je het kwijt kan...

Kom ik de kelder in, en wat dacht je... is de doos zo goed als leeg! Nadat ik van de verbazing was bekomen keek ik eens in de rondte. En toen werd m'n verbazing nog groter. Daar, in een hoekje onder de stellingkast lagen de noten. Zo'n beetje de hele inhoud van de doos! Met het nodige zand erom heen.

Laatst had ik al het idee dat er muizen in de kelder zaten. Maar dat wuifde Jan weg met: "Dat kan écht niet!" Volgens hem was er nergens een opening waardoor ze binnen konden komen..
Jan erbij geroepen. Een zaklamp erbij. Ja, inderdaad, ze lagen met z'n allen onder de stelling. En in de schoenpoetsdoos.... en tussen de frisdrankflessen.... Dus dat werd uitpakken. En gelijk maar opruimen daarna. De meeste noten waren onaangeroerd. Gelukkig maar.

Toen de kelder leeg was ontdekte Jan waar de muis (of muizen, zou je denken, hoeveel werk is dat er voor 1..) binnen was gekomen. Hij had een tijd geleden gaten gemaakt voor de elektrische bedrading. En die bleken een prima entree te zijn..

Nadat de boel was opgeruimd en schoongemaakt kon alles weer op z´n plek. De noten dit keer in dichte potten, dat wel... En natuurlijk een paar muizenvalletjes erbij, je weet maar nooit wat zich er nog verschansd heeft... Wél van die valletjes waar ze levend uit kunnen worden gehaald, we brengen ze graag naar het bos terug..

En de noten? Die komen wel op denk ik zo. Als je nog een lekker receptje hebt, ik houd me aanbevolen!!

22 opmerkingen:

 1. ieuw..muizen,gelukkig dat je ze weer weg heb gekregen,maar ze komen nu ook naar binnen he nu het kouder wordt, en ze hadden natuurlijk een heerlijk maal daar bij jou in de kelder, hihi...

  gr Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahahhaha dit is ook wat zeg!!! Nou het is wel een heel leuk verhaal, maar ik kan me voorstellen dat je het niet zo leuk vindt dat je muizen in huis hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Trudy,
  Jeetje, muizen in je kelder. Bij ons zitten ze in de schuur, omdat we daar altijd het kippenvoer hadden staan. Nu is het voer weg omdat we op het moment geen kippen hebben, maar die muizen blijven lekker zitten waar ze zitten, jammer genoeg... Het enige wat ze slopen is het isolatiemateriaal. Allemaal witte korrels piepschuim tussen alle gereedschap in... Ook niet zo prettig. Maar altijd nog beter dan in je huis denk ik maar...
  Ik heb geen recept voor je, we eten zelden walnoten. Waarom weet ik niet want we vinden ze wel heel lekker. Eventjes over nadenken lijkt me...
  Ik wens je nog een heel fijne namiddag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O wat een grap, wat zullen ze druk zijn geweest.
  Nou ja de kelder is weer klaar.

  groeten herma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk bezoek!
  Mmmm, notentaart met chocola. Ik heb geen recept (doe altijd maar wat), maar internet biedt vast uitkomst...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ohhhh die muizen mogen mij gestolen worden hoor.
  Ik vind ze zo ontzettend eng. Gelukkig (afkloppen) zie ik ze hier niet. Ik ga echt met de benen omhoog hoor.....zulke griezelige kopjes en staart.
  Fijn dat jij je noten in ieder geval weer terug hebt.

  Wens je een gezellige avond, Trudie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De volgende keer moet je er een notenkraker bijleggen, dan hebben ze er tenminste iets aan!;)

  Een muis heeft natuurlijk maar een klein gaatje nodig om binnen te komen. Heeft Jan de gaten toch ook dichtgemaakt? Anders blijf je last houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat lief dat jullie ze weer terugzetten in het bos. Dat vind ik echt top!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. HiHiHi.
  Wat een verhaal.
  Een stelletje slimme muisjes dus.
  Die hebben hun buikjes rond gegeten.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ben ik even blij dat we op tweehoog wonen! Ben niet bang aangelegd, maar muizen? Brrr.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. haha, is een grappig verhaaltje. al bij al viel het nog mee, de noten bleven ongedeerd! Van een in een hoekje duikende, wegflitsende muis zou ik toch ook wel schrikken hoor, en muizenstrontjes vegen vind ik wel wat vies.... Heb ze toch ook liever in het bos dan in mijn kelder! Succes met de muizenvangst! ;-))) groetjes, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wij hebben ze ook al weer weken, onder de aanrecht * zucht * en met geen mogelijkheid weg te krijgen... Niet met vallen, niet met korrels (sorry, wij zijn niet zo lief voor ze als jij)... Gaatjes al zo veel mogelijk dicht gemaakt. Eten allemaal in potten enz. Zit ik op de bank hoor ik ze gewoon trippelen in de keuken. We hoorden dat heel veel mensen op dorp er van het jaar last van hebben... Een voordeel: ze zitten dit jaar (nog) niet op zolder :-0

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Vroeger woonden mijn ouders in een verbouwde oude boerderij, met walnotenboom, en die walnoten legden ze te drogen op de zoldervloer. Wij sliepen dan daaronder, en op een gegeven moment hoorden we de noten rollebollen over die houten vloer. Echt geen gehoor! Dan gaven we een klap tegen ons plafond, en dan hoorde je heel hard PIEP en was het even stil. Ze lijken wel te ruiken dat er walnoten binnen zijn... Hoewel, wij hebben daar zelf geen last mee gehad gelukkig. En voor recepten kun je op smulweb terecht. Daar ben ik zelf ook geholpen laatst. Of kijk bij de recepten van Allerhande (Manuela's walnotentaart, onze Achterbergse favoriet).

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nu, achteraf, kun je er toch wel om lachen ;-)
  Ik moest er wel om glimlachen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik moet eerlijk gezegd wel een beetje lachen als ik dit lees.Bij ons in de meterkast ,waar ook wat voorraad staat hadden ze de doosjes theezakjes geplunderd .Wat muizen nu met thee doen is mij een raadsel.Maar wat fijn dat jullie ze terug zetten in het bos .
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hihihi..........leuk verhaal!

  Maar muizen zijn bij mij ook niet welkom! Bbbrrr, niks voor mij!

  Groetjes Thea ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Volgens mijn middelste dochter doen de muizen ochtendgymnastiek boven haar hoofd... moeten we ook nog weer "voer" neerzetten dus. Walnoten bewaar ik gewoon in manden in de kamer en schuur (die aan het huis grenst en waar het wel muizenvrij is). Ik wil ze ook nog wat in potten neerzetten, staat zo leuk. Moeten ze wel goed droog zijn hè.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Muizen hebben maar een heel kleine opening nodig om ergens binnen te geraken. In de kelder heb ik ze zeker zitten maar aangezien dat er geen etenswaren liggen, vind ik dat niet erg. Maar ik heb er eens eentje in de keuken gehad en dat vond ik maar niets.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een mooi verhaal, toch is het schitterend zoals die beestjes voor de winter hun voorraad op peil brengen.(maar ja, liever niet in jouw kelder en zeker niet met jouw noten) Als het goed is zijn ze nu weer weg en een mooie bijkomstigheid, je kelder is weer schoon!!!
  Liefs Liesbeth.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...