zaterdag 26 november 2011

We've got him!

Laatst schreef ik al over de grote notenverplaatsing bij ons in de kelder en hoe dat kwam. Nadat we de kelder schoon hadden gemaakt en daar ook een wijlen muisje uit kwam dachten we dat we het wel gehad hadden. Jan maakte wat gaten dicht met pur schuim en het leed was geleden.... toch???

Nou nee dus. Eerst was het een tijdje rustig in de kelder, dat wel. Maar vorige week verbeelde ik me toch echt knagen te horen. En ook Fleur hoorde het. Zelfs tot in de kamer klonk het geluid door. Niet bepaald prettig.... Maar er stonden een 2 tal valletjes in de kelder, duzzz....

Vanochtend, toen Fleur de bus haarlak uit de kelder pakte zei ze: " getsie, ik hoor 'm gewoon knagen, en zelfs met het licht aan gaat ie gewoon door, hoe brutaal!" Even later ging ik toch maar eens polshoogte nemen. Ik antwoordde nog dat ik ook de appels maar eens achter slot en grendel moest zetten, dan zou ie vanzelf wel zin in de kaas krijgen die we in de valletjes hadden gedaan....

Nou, wat bleek, die kaas had ie al op! En het geknabbel wat Fleur hoorde was het krabben van z'n pootjes om uit de val te komen.... want daar zat ie in... we hadden 'm!


Meteen stapte ik in m'n autootje en bracht hem naar het bos. zo... goede daad verricht....

De schade was heel beperkt gebleven in de kelder. Een appeltje was z'n eten geweest:


Maar de rest van de voorraad was nog onaangetast. Gelijk maar tot actie overgegaan. Pan vol geschild. (eerst even gewassen natuurlijk..):


Beetje sinaasappelsap erbij van de laatste sinaasappels die er nog lagen, paar druppeltjes vannillearoma en kijk!

Een voorraadje potjes met heerlijke appelcompote!  En natuurlijk een schaaltje voor bij de lunch. Toch nog een goede afloop... hoewel ik toch nog wel de valletjes laat staan, je weet maar nooit.....

22 opmerkingen:

 1. oh muizen kunnen heel inventief zijn, ik zou dat valletje idd maar een tijdje laten staan :-)
  Je kaneelrolletjes taart is idd superlekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O Trudie, het was dus echt zo, dat knagen. Ik kan me zo voorstellen dat je het denkt te horen, omdat je weet dat ze er waren. Nog in levende lijve gevangen ook. En naar het bos gebracht... Als hij nou maar geen spoor heeft achtergelaten van kleine broodkruimeltjes want anders vindt-ie zijn weg zo weer terug...
  Ik wens jullie een heel fijn weekend en smul maar lekker van je appelcompote, die ziet er wel heel lekker uit... Lekker beetje kaneel er over strooien... Mmmm..
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zulke muis-vriendelijke valletjes staan hier ook in de kelder. Tip: regelmatig controleren of er 'n muis in zit, anders is dat valletje zeer muisonvriendelijk :-( kan ik helaas uit ervaring zeggen ......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah wat een lief muisje! Onze buren hebben ze ook allemaal op zolder. Zijn die katten van ons toch nog ergens goed voor want hier zie ik ze niet.

  Lekker hoor je appelcompote!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou, daar had mijn kleindochter wel bij willen zijn. Muizenval op haar schoot en zelf dat muisje de vrijheid geven. Mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er heerlijk uit, je appelcompote!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja muizen raak je niet zomaar kwijt.Lief dat het muisje naar het bos gebracht is.Fijn weekend
  Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik hoop dat je nu van de muizen verlost bent.

  Je appelcompote ziet er lekker uit.
  Mag ik je wat vragen?
  Ik heb eens geprobeerd om appelmoes te maken. Eerst had ik de potten helemaal schoon gemaakt met afwasmiddel en goed heet uitgespoeld. Daarna water in een pan verhit en uitgespoeld (doet wel pijn aan de handen :w )en vervolgens de appelmoes erin gedaan. Potten op de kop en daarna moet je wachten op een klik. De potten hebben een paar uur op de kop gestaan maar nog steeds hoorde ik geen klik. Heb dan maar alles weggegooid wat erg zonde was.
  De kinderen vonden het erg jammer want ze zijn dol op zelfgemaakte appelmoes.
  Mag ik jou vragen hoe jij de potten schoonmaakt en de appelmoes in de potten doet?

  Groetjes Babette

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lief van jullie om het muisje naar het bos te brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ Babette... Ik was de potten af en droog ze heel goed. Dan doe ik de nog loeihete appelmoes in de potten en zet ze meteen op een dubbelgevouwen theedoek op de kop. Klik hoor ik niet, maar je kan wel voelen of het binnenste van de deksel naar binnen is getrokken. Zo niet, dan zet ik die potjes in de koelkast en gebruik ik die moes dezelfde week nog. Of je doet het nog eens opnieuw. Succes ermee!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @ Babette, vergeet ik nog te zeggen, je moet wel zorgen dat de bovenkant van de pot helemaal schoon is na het inscheppen en voor de deksel erop gaat. Doe ik meestal met een stukje keukenpapier.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ohhh....muizen, ik vind dat zo griezelig, in ons vorige huis heb ik er ook last van gehad.
  Maar jou muisje is beter af in het bos en je heb je appelvoorraad veilig kunnen stellen. Heerlijk die appelcompote.
  Fijn weekend en een lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Trudy, hartelijk dank voor je uitleg. Zodra ik weer genoeg potten heb (ja ik heb ze toen weggegooid :-( ) ga ik het zeker weer porberen.

  Groetjes Babette

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ow bah muizen zijn zo lastig om vanaf te komen. Hopelijk was dit het laatste exemplaar bij jou. Die compote ziet er erg lekker uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zo zie je maar: een muis is nooit alleen hé?! Bij ons lijkt het nu ook eindelijk weer rustig, ik zie ze tenminste niet en ze laten ook 'niets' achter :-) Maar soms denk ik ze nog wel te horen piepen en krabbelen, of zou het dan toch in m'n oren zitten?!

  Fijn weekend, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hier zul je nu wel van verlost zijn,denk ik.
  Wel een lief muisje trouwens.
  Ben er gelukkig nooit bang van geweest.

  En die appelcompote ziet er heerlijk uit.

  Nog een fijne zondag
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Waar een muisje al niet voor zorgt....heerlijke appelcompote! haha!
  Fijne zondag en geniet van je appelcompote!
  Groetjes van Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 18. haha, leuk verhaaltje! en hoe moedig van jullie om het muisje helemaal naar het bos te brengen! prettige zondag nog verder! Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dat noem ik nog eens dier-vriendelijk :-)
  Ik heb genoten van je verhaal hihi
  Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Lief van je om dat muisje helemaal naar het bos te brengen!
  Ken je trouwens ( iets heel anders) het muizenhuis al?

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Fijn voor jullie dat jullie hem heben gevangen en dat de schade niet zo heel erg groot was. De appelcompote ziet er weer erg lekker uit.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...