zaterdag 3 december 2011

Lieve landgenoten,

Bijna een jaar woon ik nu hier in Blogland. Heel lang daarvoor had ik al de plannen te verhuizen, maar ik durfde niet zo goed. Op dat grote internet en met allemaal nieuwe mensen om me heen, ik wist het niet zo net nog hoor....

Maar ik had wel al bedacht van te voren dat het voor mij wel eens goed kon zijn. Stelde me zo voor dat er inspiratie zou zijn door anderen en dat ik zelf misschien ook wel iets meer gemotiveerd zou zijn creatieve uitspattingen toe te laten. En niets bleek minder waar!

Na een stroef begin, maar dat had alles te maken met het overlijden van de zoon van mijn vriendin, kwam het bloggen langzaam op gang. en daarbij de kennismaking met jullie, lieve landgenoten. Hoe geweldig was dat! Allemaal onbekende mensen die open stonden voor soms best nietszeggende verhaaltjes. En daar vaak ook nog hele lieve en ook humoristische reacties op gaven.

Er kwam ook nog een real life blogdag voorbij. In mei, bij Makkie. En wat bleek? Die onbekende landgenoten waren net gewone mensen. Hele aardige ook nog. Het had wat mij betreft wel en weekend mogen duren, zoveel was er te bespreken. Eigenlijk was er niet eens veel tijd om creatief bezig zijn, maar ja, als je bij Makkie in huis bent ontkom je daar nu eenmaal niet aan..

Ook in de vakantie kon ik jullie niet missen. En dat hoefde ook niet hoor, ik schreef gewoon lekker door. Met als gevolg een vakantiedagboek. Andere vakanties wel geprobeert bij te houden maar gek genoeg kwam er dan niet zoveel van. Ik denk zeker dat het ook met de feed-back van jullie te maken heeft dat bloggen zo leuk is.

December is het nu alweer. En dit hele jaar heb ik op "papier" staan. Geweldig vind ik dat. Kan me zo voorstellen dat het na een aantal jaar nog leuk is om terug te lezen. Nu zijn de kids nog allemaal thuis en zo lang zal dat niet meer duren. Maar voor het December werd deed ik iets waar ik nog niet bij stil had gestaan in het begin. Ik betrok nog een plekje in Blogland!

Geinspireerd door de dame van eenkastjeperdag deed ik iets heel impulsiefs. En daarmee liet ik een grote wens van mij op gang komen. Namelijk het aanpakken van de verzamelde rommel hier in huis. Jarenlang wel pogingen gedaan hoor, maar het strandde altijd wel ergens op een bepaald punt. En met deze actie komt langzamerhand de rust in mijn hoofd terug. Want als de opruimbeurt weer geweest is die dag kan ik het loslaten. En ach, 365 dagen, daar ben ik nog lang niet...

Maar hier al bijna. En dat allemaal zeker ook dankzij jullie. Dus bij deze: Heel erg bedankt voor de moeite mijn blogjes te lezen en hopelijk blijven we nog heel lang contact houden!

26 opmerkingen:

  1. Beste Trudy,
    Bij deze heel erg bedankt dat je jouw verhalen met ons wilt delen! Ik kom altijd graag even bij je kijken, of beter gezegd lezen. Bedankt voor 1 jaar blogplezier en op naar het volgende jaar!
    Hartelijke groeten,
    Thara

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een jaar alweer!
    Het is echt een hobby, vind ik zelf.
    Bovendien leer je ook nog van elkaar.

    'k Hoop nog lang bij je te kunnen lezen.
    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooi jaar was dit voor je, ik reaaeer niet altijd, ben ook druk met andere dingen, maar ik lees wel hoor..ik geniet en de manier waarop je ons betrekt in je verhalen is geweldig..
    Nog heel veel plezier, maar daar twijfel ik bij jou niet aan.

    Groetjes,
    Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat gaat een jaar snel he.Ik kom ook graag lezen al reageer ik niet altijd.Ook ik ben blij met deze blog wereld en ik hoop nog heel veel bij je te lezen
    Groetjes Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het is echt een ander land. Ik zou het ook niet meer willen missen. Fijn weekend, Trudy.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik kom hier ook graag lezen Trudy je shcirjft makkelijk en herkenbaar ben nog niet zolang aan het bloggen en ook voor mij was het ...wat delen .. wat niet ..onbekenden enzovoors ik bekeek eerst hopen blogs en met idee kwam jaa ik probeer het ook ,gewoon simpel bij mij eens wat leuks posten zoals men blog naam het zegt Something nice ,magic and a smile :)er was een klik met jou blog dusjaa ik blijf komen lezen :)doe zo voort :) groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Bedankt en gefeliciteerd!!!

    1 Jaar al weer! Wat dat snel gaat he!
    Ik hoop dat je nog lang door mag gaan met bloggen! Ik heb wel niet altijd tijd om een reactie te plaatsen,maar ik lees wel! Vaker een aantal logjes tegelijk! Bijlezen zogezegd!!

    Fijn weekend.

    Groetjes Thea ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het is totaal geen moeite om je berichtjes te lezen hoor. Ik ben in januari een jaar aan het bloggen en het verbaasd mij net als jou hoeveel plezier je er eigenlijk aan beleeft. Maak nu ook meer foto's en leg meer dingen vast. Ik geniet er net zo van als jij! Fijn weekend! Groetjes Peggy

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Gefeliciteerd Trudy! Ja, ik heb het vaker gezegd, je bent een bezige bij, van alle markten thuis. Als moeder en echtgenote, als huisvrouw, als keukenprinses en zeker als creatieve mens. Dus heb je altijd wel iets te vertellen. Ik blijf meelezen!

    Lieve groeten uit Vlaanderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Lieve Trudy

    Jouw blogjes zijn een genoegen om te lezen.Ik beleef er in ieder geval veel plezier aan. Ga er dus alsjeblieft mee verder!

    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Een jaar vliegt voorbij. Binnenkort heb ik mijn huidige blog ook al een jaar. Mooi om te zien hoe je ontwikkelt in een jaar.

    Ik lees graag bij je, je schrijft heel herkenbare dingen. Ga vooral door zou ik zeggen! Je hebt zelfs mijn kralenkriebels weer aangewakkerd. Deze week ga ik proberen mijn werkplekje weer gegaanbaar te maken. Bedankt!

    Liefs, Kopka

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Beste medelandgenoot ;-)
    Ik hoop dat ik nog jaren bij je mag/kan meelezen!
    Blogland is ook een beetje mijn tweede vaderland geworden haha!
    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Mooi omschreven, had zelf ook nooit gedacht dat het bloggen zoveel moois zou brengen! Liefs Carolien

    BeantwoordenVerwijderen
  14. hiep hie hoera voor een jaar bloggen, dat van een kastje per dag doe ik je/jullie niet na hoor ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. heb een tijd geleden even getwijfeld of ik nog zou bloggen of althans wat minder zou gaan bloggen. maar ik kon het toch niet missen, en ben na een korte blogpauze er vweer volop tegen aan gegaan. het is echt een speciaal en gezellig wereldje, waar ieder zijn lief en soms ook zijn leed deelt met zijn blogvrienden. Nog een neiuw leuk blogjaar toegewenst!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Gefeliciteerd!! Ik lees graag bij je. Succes met je opruimproject.

    Liefs Frederique

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ja,de tijd gaat snel.
    Proficiat,met je bijna eenjarige Blog.

    Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Die logjes van jou zijn altijd gezellig om te lezen. Soms serieus soms humoristisch, maar altijd boeiend. Ga zo door!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Gefeliciteerd met je 1-jarig blogbestaan! Het bloggen maakt mij van heel veel dingen bewuster. Ik hoop hier nog vaak weer te komen.

    Fijne dag. Groeten, Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Leuk dat je al weer een jaar bezig bent.
    Ik ben net begonnen en door de kleine niet in staat om elke dag te bloggen of te lezen.
    Maar het eerste wat ik doe achter de computer is nu de diverse blogs die ik volg lezen (zelfs voor m'n mail :)) Hoezo verslavend?!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. De tijd gaat snel voorbij, en ik kom hier nog maar net, maar ik wil jou juist bedanken dat je der verhalen met ons wil delen.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hallo Trudy,
    Een heel jaar alweer, wat leuk toch... Ik vind zelf het bloggen een ware verrijking van mijn dagelijkse besognes.. Zo veel inspiratie heb ik inmiddels opgedaan en het is gebleken dat er ook een flink aantal blogdames mijn blog hebben gevonden, al 98 volgers heb ik inmiddels in de ruim 4 maanden dat ik nu bezig ben. En hoeveel mensen er een lieve reactie achterlaten, dat vind ik zo wonderlijk. Ik dacht namelijk ook eerst; wie zit er nu op mijn verhaaltjes te wachten...
    Trudy, zullen we maar gaan voor nog heel veel jaren erbij? Ik lees je beschrijvingen van jullie gezinsleven heel graag en nu nog jouw opruimblog erbij... Heerlijk vind ik het...
    Voor nu nog een heel fijne zondagmiddag,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Lieve Trudy ik vind het fijn je te lezen.Je bent ook een schat!
    Mijn blog is nu ergens anders. www.creatiefmetweinig.blogspot.com

    Kus van Vlierbloesem de dame van de Twister!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Juist omdat jouw blogjes heerlijk alledaags zijn met van alles wat, kom ik altijd graag even theedrinken in je bloghuisje dusse voorlopig lekker doorgaan en niet verhuizen! Groetjes, Colin

    BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...