maandag 23 april 2012

En vandaag eten we:

In de categorie "Kom we koken nog eens een keertje wat anders" kwam vandaag dit idee voorbij. Afgepikt van Appie, hij staat in z'n blad deze maand ging ik de keuken in om spinazietaart met geitenkaas te maken.

Aan de slag dus. Men neme:




Een pak diepvriesspinazie van een gram of 400.
Een pakje geitenkaas (of gewone kaas, voor de iklusnietgeitenkaasmensen onder ons).
Bladerdeeg, 6 plakjes.
Zout.
Peper.
1 ei ( voor alleen het eiwit).
1 ui of 2 sjalotjes, dat deed ik.
1 citroen (voor de rasp).

De bladerdeeg laat je ontdooien. Ik pakte er toen 3 ovenschaaltjes bij die ik vorige week kocht bij de kringloop. Vooral omdat er hier 1 in huis is die geen geitenkaas blieft is dat dan handig, in 1 persoons porties te werken... De schaaltjes vette ik in en ik rekte de (ontdooide) bladerdeegplakjes eventjes een beetje uit met de hand. Zo pasten ze precies in de schaaltjes!




Vervolgens verdeelde ik de geitenkaas (en plakjes gewone kaas) over het bladerdeeg:




En dan... snij je de uitjes in ringetjes en bak je ze even kort aan:




En je laat ze even afkoelen. Dan doe je in een kom:
De spinazie, die je even goed hebt laten uitlekken en waar je nog even met de vork het vocht uitgedrukt hebt.
De uitjes.
1eiwit.
Zout.
Peper.
Citroenrasp van de schoon geboende citroen. Zo ziet dat mengsel er dan uit:




En dan komen de schaaltjes weer in beeld. Het mengsel verdeel je over de drie schaaltjes:




En daar overheen gaat dan nog een plakje bladerdeeg. En ik werkte het af with love...




Dan gaan ze de oven in. 40 minuutjes op 200 graden. En dan, dan komt er dit uit na het bakken:




So... soepje erbij:




(uit zak en pak helaas : O maar ja, ik stelde zo m'n prioriteiten vandaag...)

En dan hebben we vanavond vást geen honger meer!! Waarom drie taartjes? Jr. is d'r niet zo van.. voor hem maakte ik een ander bladerdeegpakketje op maat ; )

7 opmerkingen:

  1. Nomnom.. dat er mensen zijn die dat niet lusten :O

    Eet smakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Och wat ziet dit er heerlijk uit!!!!! Ik ga het zeker een keer maken en zal dit recept opslaan onder mijn favorieten dank hoor

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk Trudy,
    Ik eet die voor Jan jr. wel op hoor, ik ben echt dol op geitenkaas. Eigenlijk ben ik dol op alles wat je kunt eten hoor, dus altijd goed bij mij...
    Wij gaan vanavond aan de rode kool en bak-bloedworst, voor dat laatste haalde mijn schoonzus echt letterlijk haar neus op, maar volgens mij is het heerlijk. we zullen het meemaken...
    Ik wens je nog een heel fijne nieuwe week, en eet smakelijk straks...
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jammie, mooi recept, mooie fotootjes!

    Ik houd ook van bladerdeegverrassingen, doe er graag vis en groenten in.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Als het net zo lekker smaakt,als dat ze er uit zien.
    Maar,dat denk ik wel,met de heerlijke ingredienten.
    Eet smakelijk.

    Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Eetsmakelijk!!! Of: was het lekker?

    BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...