zondag 15 april 2012

Meisjesdag...

Gisteren was het weer zover. Eén keer in de zoveel tijd ga ik met mijn vriendin, haar moeder en zussen met vriendinnen naar Ria. Porselein schilderen. Een heerlijk dagje uit!

's Ochtends om 10 uur worden we verwacht. Dan staat er een kopje koffie met een heerlijke zelfgebakken taart op tafel (deze keer een cake met appel, abrikozen en nootjes..) en kletsen we eerst gezellig bij. Ria is altijd heel belangstellend hoe het met "de meisjes" gaat. Hihi, je voelt je zomaar een stuk jonger als je een dagje zo genoemd wordt.

Inmiddels ga ik zo al een jaar of vijf mee naar Ria. En het blijft leuk. Maakte ik vorige keer een waterkan voor Fleur, deze keer ging ik voor schaaltjes. Met de opruimactie in huis, die ik beschrijf op mijn andere blog, gooide ik een aantal schaaltjes weg, die écht niet meer konden. En dan kom je er nadien achter dat je toch een beetje misgrijpt zo nu en dan.

Na de koffie gaan we kijken in Ria's atelier. Daar kun je inspiratie op doen. En als iedereen gekozen heeft wat ie wil maken verdwijnen we in het tuinhuis. Prachtig gelegen in haar beeldschone tuin, die trouwens ook opengesteld is voor publiek, écht de moeite waard. Deze maand staat er een reportage van in de "Groei en bloei".

Met een rustgevend muziekje op de achtergrond schilderen we mooie decoraties op de uitgekozen spullen. Bij het schilderen komt een lavendelgeurtje tevoorschijn, hoe ontspannen kun je het hebben?

Voor we het weten is het weer tijd voor de lunch. En dáár maakt Ria altijd uitgebreid werk van. Deze keer hadden we een salade met vis, salades met komkommer, tomaat en olijfjes en heerlijke broodjes met zelfgemaakte ragout. En dat alles heel fijntjes bereid. Nee, het schilderen is niet het enige wat Ria goed onder de knie heeft!!

Na de lunch storten we ons weer op onze projecten. Een kopje thee met wat lekkers wordt tussendoor geserveerd en voor je het weet zitten we weer in de keuken bij Ria achter een glaasje met een hapje. Na te genieten van weer een geslaagde dag! De eindresultaten? Nou kijk, ik maakte nog even wat foto's, wél met mobiel..


Hier zie je hoe Ria nog even de laatste hand legt aan een werkstuk. De hand van de meester ; )


Nog even 2 fotootjes van de schaaltjes die ik schilderde. 

Helaas kun je de spulletjes nog niet meteen mee naar huis nemen... het gaat natuurlijk de oven nog in en na een paar weken krijgen we dan een belletje dat de spullen opgehaald kunnen worden. Dan is het tóch weer een feestje om het eindresultaat te bewonderen en de spullen in gebruik te nemen. Want ja, ik gebruik de serviesstukjes dagelijks die ik gemaakt heb bij Ria. Ze kunnen gewoon in de afwasmachine. En zeg nu eerlijk... ze zijn toch ook te mooi om in de kast te zetten??

14 opmerkingen:

  1. Prachtig! Ik ben niet zo creatief :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze zijn prachtig en het klinkt als een heerlijke dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ze zijn leuk geworden Trudy. Heb het ook wel eens gedaan en is zo leuk om te doen! Maar zoals jullie het doen is het echt een ontspannen dagje uit ook. Ben wel benieuwd naar Ria haar werk. Heeft ze ook een website ofzo? Fijne dag.
    Lieve groet,
    Agnes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hoor, Agnes. Als je op de naam Ria klikt in het stukje(de "Ria" die blauw gekleurd is, kom je daar terecht.).

      Verwijderen
  4. wat een gezellig uitje Trudy, zo goed verzorgd allemaal!
    en wat is porselein schilderen leuk he! ik ga iedere 14 dagen naar mijn clubje om dit te doen, zo ontspannend en leuk!

    fijne zondag,
    lieve groet van Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  5. prachtig zijn ze gworden t lijkt me idd ook heel leuk om te doen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. knap gedaan op jullie meisjesdag ..dubbel genieten het samenzijn en wat moois maken grtjs ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat gezellig zo'n dag,Je schaaltjes zijn super!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Vind jouw crea's ook wel heel erg leuk geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mooi gedaan die roosjes en bijpassend zo bijelkaar... leuk werk is dat porselein schilderen he? En supergezelligmet een lekkere lunch! fijne avond nog. groetjes Paula

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dat lijkt me nou super leuk om te doen Trudy. Mooi resultaat, nog even geduld dus... :)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mooi gedaan,Trudy.
    Je mag er zeer zeker trots op zijn.

    Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat heb jij een heerlijke dag gehad zeg!!!!
    Met een prachtig resultaat!

    BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...