vrijdag 31 augustus 2012

Verjaardagskriebels...

Jr. en ondergetekende waren 1 en 2 augustus jarig. Midden in onze vakantie. En dus besloten we het niet te vieren, dat stelden we uit tot 1 september. Ach, dat duurt nog een tijdje, dacht ik...

Ik kijk van de week op de kalender en wat zie ik tot mijn verbazing? September komt zaterdag al om de hoek kijken! Oeps... Aan de slag dus!

Ik weet niet of het herkenbaar is voor jullie, maar als er een verjaardag aan komt, ga ik mijn huis altijd met anderman's ogen bekijken. Dan is er ineens van alles mis, dingen waar ik normaal prima mee kan leven. Voorbeeldje?

De ramen. Ik ben geen lapper. En als ik dat al eens doe dan alleen even snel de onderste ramen. De bovenwinden, daar kan ik niet bij en de trap pakken kost me altijd net teveel tijd. Ach, waarom zou ik ook? Jan is meestal door de week wel eens in huis en dan vraag ik hem toch? Met z'n bijna twee meter denk ik altijd dat hij geen trap nodig heeft.


Gevonden op het www. Zou Tukker dit ook kunnen leren ; ))


Woensdagochtend. Mijn hoofd liep over en dus pakte ik papier en pen. Als ik alles opschrijf wordt het voor mij een stuk overzichtelijker. Aan de slag dan maar. Gelukkig begint de dag hier al heel vroeg, zo om kwart over zes en dan kan ik al een behoorlijke slag slaan voordat de rest "tot leven" komt.

Jan kwam uit bed en Mirte ook. Dan drink ik koffie als zij ontbijten. Daarna weer snel aan de slag. Ineens zie ik vanuit mijn ooghoek een trap voorbij komen. (Hij had het briefje ook ontdekt!) Buiten worden de ramen zomaar brandschoon. Alleen, dat heeft nog steeds niet zoveel zin, binnen moet het ook, dus ik dien een verzoekje in. Dat vlot wordt ingewilligd.

Banken aan de kant, ramen schoongeschrobt (tsja, dat was nodig...) en meteen maar de stofzuiger langs de zijkanten heen. Een dweiltje erna is ook geen overbodige luxe. En oh ja, de planten krijgen ook even een douche, hebben we dat ook maar gehad.

Geeft rust als zo'n klus klaar is. Gisteren nog even een doek door het huis gehaald. Kan me wat dat betreft in ieder geval niets meer gebeuren. Natuurlijk, er blijven nog zat dingen die gewoon nog niet klaar zijn in huis, maar ach, dat hoort bij ons. Ik heb altijd de neiging om te vragen aan de critici wanneer ze een gaatje in hun agenda hebben om te helpen.

Vandaag flans ik een paar taarten in elkaar. Vanavond halen we samen de boodschappen voor de verjaardag en als het goed is maait Jan het gras nog even snel. Wat een gedoe eigenlijk, voor een paar uurtjes feest!

Eén groot voordeel is er wél... Als het straks zondag is hè, dan geniet ik volop! Van de rust die weergekeerd is hier in huis en van al het schoons om me heen! Ik kan me er nu al op verheugen!!!

13 opmerkingen:

 1. Als ik hier zo uitgebreid ga schoonmaken vraagt mijn zoon altijd, krijgen we visite ;-)))
  Wens jullie heel veel plezier met de verjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat herken ik wel. Toen ik thuis nog de cursus Samen Bevallen gaf, moest het huis altijd 'cursistenschoon' zijn. Dan bekeek ik het ook door andere ogen.

  Dat plaatje van die kat vind ik echt geweldig!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad verjaardagen zijn leuk en gezellig maar de dag er na is heerlijk! Genieten van je schone huis en de rust!! Een hele fijne dag morgen, en nog van harte gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Meestal doe ik het poetsen aan het begin van de week en het bakken dus aan het eind. Wij vieren vaak de verjaardagen op vrijdag of zaterdag.

  Gezellige dag en gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Meid alsof ik het zelf ben, zo herken ik me in je verhaal!
  Een heel fijne dag morgen!
  Liefs, Gerreke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Trudy,
  Je lijkt mij wel. Ik vierde afgelopen dinsdag mijn verjaardag en plotseling moest er ook nog van alles gedaan worden. Allemaal dingen waar helemaal niemand naar kijkt, maar achteraf ook heel blij dat het allemaal weer even gedaan is...
  Ik wens jullie een super leuk feest morgen...
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beetje dozerig zo laat nog, maar alsnog gefeliciteerd Mirjam!!

   Verwijderen
 7. Ik noem het altijd huishouderen,daar komt in principe nooit een eind aan,iedere klus komt steeds weer terug.
  Maar...jij kan een feestje geven,in een glimmend huis.

  Fijn weekend
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh dat heb ik ook altijd. Niet alleen met een verjaardag maar sowieso als er bezoek komt. Acute poets en sop neigingen. Nou ja, als je er later dan maar weer plezier van hebt. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben soms blij als er bezoek komt, want dan weet ik dat ik het huis weer eens goed aanpak :-)
  Veel plezier morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik herken het haha!
  Ik wens jullie een heel fijn feestje morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Alsnog van harte-hopelijk heb je een beetje genoten van het feestje. Het is fijn als iederéén meehelpt maar ik ben klaar met die verjaardagen-ik wil alles in perfectie en maakte mijzelf dol. Wij vieren alleen nog de verjaardag van Zjanne uitgebreid en van ons een beetje. In ieder geval is je huisje super schoon-geniet ervan-xxx-Sil

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...