woensdag 24 oktober 2012

Creatief met weinig geld.

Ik heb er al wel eens vaker een blogje over gemaakt. Dat je creatief kunt zijn, zonder dat het nu meteen een hoop geld hoeft te kosten. Zo liet ik gisteren zien dat we op Texel een workshop hadden met zeepkettingen.

Mijn idee was dat. Toen ik hoorde dat de heren richting een revisiebedrijf wilden gaan zondagmiddag zag ik de bui al hangen. Dat werd óf meegaan en dan iets aan moeten horen wat totaal niet in mijn straatje is, of in de bus wachten...

Nou nee. Dus stelde ik Jan voor om eens te vragen op het forum of het geven van een workshop geen goed idee was. Gelukkig werd dat snel goed bevonden en zo gebeurde het dat ik ging brainstormen over... wát dan??

Het moest iets met schelpen worden. Tenslotte ben je een weekend bij zee en is het dan leuk om een herinnering mee te nemen die daar op slaat. Sieraden zijn leuk, maar lang niet iedereen is daar van. Dus kwam ik op het idee een zeepketting te maken.

Ik toog naar de A.ction en sloeg daar leuke spulletjes in. Hartjes voor niet meer dan een euro per stuk:


Als ik het goed heb was deze 79 cent.

Kant en klare zeepkettingen (die ik niet zo mooi vond, sorry A.ction..) die ik uit elkaar prutste, deze kosten 1.50 per stuk. Ook kwam ik kartonnetjes met "kant" tegen voor 50 cent stuk. Voor 15 euro had ik een kratje vol, genoeg voor de workshop.

De foto's van het gebeuren zag je gisteren al. Toen werd me nog door Hilde gevraagd hoe het één en ander er nu precies uit zag. Dus heb ik speciaal voor haar mijn eigen ketting nog even gefotografeerd thuis:


Beetje lastig goed op de foto te zetten, in het echt ben ik er blijer mee...

Het hart en de zeepjes ruiken heerlijk. Dus zo'n ketting leent zich er erg voor om op de badkamer of toilet te hangen. Het touw wat ik gebruikte komt van de Welkoop. Ook voor een habbekrats.

Om nog even in het goedkope knutsel-item te blijven wil ik jullie dit even laten zien:
Ik maakte van een bol wol van 99 cent en met rondbreipennen van 79 cent (gekocht bij Zee. man) deze col.  Vond in m'n kledingkast een t-shirt in dezelfde kleur, vest erover en klaar!

En dan nog even dit:
Duur herfstboeket? Nee joh! De takken scoorde ik gisteren langs het Apeldoorn-Dierens kanaal:
We fietsten daar en zagen dat er gemaaid werd. Een fietser voor ons was zo goochem wat takken te plukken, en ik dacht: "Dat kan ik ook!" Vanochtend plukte ik wat Hortensia, Sedum, Klimop en besjes uit de tuin en ik ben best blij met het resultaat! Zo zie je maar... met de knip niet te ver open kom je toch nog wel een heel eind! Ik hoop dat ik jullie wat inspiratie heb kunnen meegeven. Zo ja, veel plezier!!

8 opmerkingen:

 1. Dat vind ik nou het leukste: lekker knutselen voor weinig met een groots resultaat!! Dat heb je kei leuk gemaakt, Trudy! Mooi herfstboeket!
  Fijne dag verder en groetjes van Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Trudy,
  Nou weer inspiratie genoeg hoor. Zo'n zeepketting maken is volgens mij heel leuk. Binnenkort hebben wij weer een crea-avond bij mij thuis (elke 4 of 5 weken bij een ander) en misschien is het wel een heel leuk idee om dit dan ook te gaan doen... even over nadenken en dan wellicht ook even naar Action om spullen te scoren... touw heb ik nog genoeg...
  Mooi dat boeket, zo zie je maar, even nadenken en vooral goed om je heen kijken...
  Ik wens je een heel fijne middag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je zeepketting is prachtig,Trudy.
  En je zelfgebreide col is ook al zo mooi.
  En ja,zo'n boeket uit eigen tuin,verser kun je ze niet hebben.
  Heb je er ook langer plezier van.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke ideetjes allemaal. En inderdaad , je moet even speuren en dan kan je voor minder ook leuke dingen maken. X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om low budget creatief bezig te zijn. Het resultaat is er niet minder om.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi boeket, ik denk dat ik zo ook maar eens met de kids ga wandelen. Mijn zoontje krijgt vandaag een vriendje te spelen dus dit is een leuke afleiding!
  Zeepketting vind ik ook prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een leuk uitje naar Texel, een workshop met hele mooie resultaten en nog meer creativiteit wat niet veel geld heeft gekost.
  Het is duidelijk dat je genoten hebt.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...