dinsdag 23 oktober 2012

Hoe het was op Texel?

Nou, leuk hoor! En nat, dat wel. "Ze" hadden het van tevoren over heel mooi zonnig weer, maar helaas... De pret mocht het gelukkig niet drukken.

Vrijdagochtend reden we weg. De bus versierd met zelf gehaakte slingers:
en Jarige Jan in een prima humeur:
We besloten de dijk Lelystad/Enkhuizen over te gaan. Voordat we die op reden moest er eerst nog effies een vissie worden gegeten. Deze gewoonte komt nog van Jan's vader. De familie komt uit Noord-Holland,  dus dat werd nogal eens gedaan onderweg voor bezoek.

De rit ging vlot. We konden  bij de boot zelfs zó doorrijden. Totaal geen wachttijd, terwijl dat wel gezegd was. Mooi dus. Even nog een plaatje van de boot die we tegen kwamen:
Voor ons is zo'n overtocht een leuke belevenis. Doe je niet elke dag... We kwamen aan op het eiland en ook de camping was niet ver. In Oudeschild. Deze om precies te zijn. Klik. Echt een aanrader!

Het zag er helaas nog wel een beetje leeg uit zo alleen met Pino op dat grote veld:
Gelukkig kwam daar 's avonds al verandering in. Nog 1 bus kwam vrijdag al aan. Zaterdag aan het einde van de middag was het helemaal gezellig met alle soortgenoten:
Maar voor de bussen op de camping aan kwamen, gingen we eerst nog even naar het Juttersmuseum. Daar leidde jutter Jan ons rond. Hij vertelde leuke verhalen. Ook keken we onze ogen uit. Je geloofde je ogen niet wat er allemaal uit de zee is komen zetten in het verleden:Een beetje humor... Jan is 1.97 lang...

In colonne reden we van het terrein af en begaven ons richting zee:
Waar we even lekker uitwaaiden... nou ja, als er wind zou zijn dan ; ))
's Avonds, op de camping was het ongedwongen en gezellig. We zaten tot laat 's avonds buiten, ondergetekende met dekentje, 't is natuurlijk oktober...  Later ging er nog een groep binnen in de recreatieruimte zitten. De volgende ochtend werd, voor de liefhebbers eieren met spek gebakken. Er was een keuken waar iedereen gebruik van kon maken. Ideaal!

's Middags gingen de heren naar een revisiebedrijf. Met de nodige informatie kwamen ze weer terug op de camping, waar de dames zich hadden bezig gehouden met het maken van een zeepketting:


Lekker fröbelen zo met z'n allen...

Zie hier het resultaat!

Nog even voor een kijkje om de hoek, om een indruk van de ruimte te geven.

Toen was het weer tijd om richting huis te gaan. Net als op de heenweg reden we weer zó de boot op. Mooi zo al die bussen op een rijtje op de boot:


Hé Theo!

Het zit er weer op. De spullen zijn uitgepakt en de tent en luifel liggen inmiddels op zolder. Maar het is zeker voor herhaling vatbaar, zo'n  uitstapje met leden van het bus-forum. 't Was leuk mensen! (er wordt hier ook door hen mee gelezen.) Maar ook de camping is het zeker waard nog eens bezocht te worden. Gaan we doen. Ik weet het zéker!!

13 opmerkingen:

 1. Hoi Trudy,
  Wat moet dat een heerlijk weekend geweest zijn. En wat maakt het weer dan uit, de gezelligheid, daar gaat het om. Nou ja, een beetje zon helpt wel natuurlijk.
  Ik ben blij dat je ons even hebt laten meegenieten... Heerlijk!
  Ik wens je een heel mooie dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knotsgezellig, zelfs zonder zonnetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed te lezen dat jullie net als ons ook genoten hebben van het weekend Texel..... De meiden willen al naar de winkel om spulletjes te halen voor nog meer zeepkettingen :-)
  je workshop is dus goed aangeslagen bij de dames.
  Hopelijk zien we jullie weer snel op een of andere meeting en wie weet komen we wel richting de veluwe.

  Groeten,

  André en Louise

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben vandaag tijdens een fietstochtje rond om huis al een boerencamping bekeken met in het achterhoofd een heleboel busjes ; ) Om maar niet te spreken van de routes die over tafel gaan hier. Komt goed dus Andre, als het aan ons ligt volgend jaar weekendje Veluwezoom!!

   Verwijderen
 4. wat een fijn en heel origineel weekendje hebben jullie achter de rug! een zeepketting? de foto is wat klein (ook bij aanklikken), maar als ik heel dicht met mijn neus tegen het scherm ga hangen denk ik dat ik verschillende zeepjes zie die aan een koordje hangen.... Zie ik het goed?
  hartelijke groet, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal eventjes die van mezelf op de foto zetten voor de duidelijkheid!

   Verwijderen
 5. Dat was dus een geslaagd weekend.
  En leuk,al die zeepkettingen.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gezellig zeg! En wat ziet pino er leuk uit van binnen!
  Groet, Pascale

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er goed en gezellig uit. Texel heeft iets-alleen al die bootreis-fijn zo'n weekendje bijtanken-mooie week nog-xxx-Sil PS. De ring is op de post!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, wat heerlijk is Texel he? En helemaal met allemaal "soort genoten" ziet er leuk uit zo op de camping. Maar voor het weer hadden jullie beter naar zuid Limburg kunnen gaan. Daar waren wij en we liepen in een t shirt en korte broek !
  Toch blijft texel een super eiland en ik hoop er binnen kort ook weer eens te zijn.
  Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...