vrijdag 26 oktober 2012

Uit "schaarste" ontstaan.

Oei. Gingen Jan en ik de boterham smeren voor de lunch vanmiddag, waren er geen vleeswaren meer. En dan ook helemaal niets. Ik ben een beetje door schade en schande wijs geworden. Gooide de laatste tijd best vaak een aantal plakken vleeswaren weg, gewoon teveel ingekocht.

Toch zonde. Dus nu koop ik wat minder in, met in m'n achterhoofd dat ik na een week toch opnieuw in de supermarkt sta. Maar gisteren had ik geen tijd, dus het werd een dagje later dan normaal. En dan merk je net dat de voorraad daar niet op bedacht is...

Dus werd het kaas. Voor mij geen punt, dat ene broodje met kaas vind ik prima. Maar Jan eet er 3, en dan wordt het snel een beetje saai. Daar moest wat op gevonden worden!

Vorige week liet ik trots mijn nieuwe oventje zien hier in Blogland. Was bedoeld  voor in Pino, maar het beviel in het weekend zó goed dat ik besloot het ding ook thuis te gebruiken. De broodjes gaan razendsnel in dat ding. Kan me toch voorstellen dat het scheelt in de energie. Mijn gewone oven moet eerst voorverwarmen en dan gaat zo'n voorbakbroodje er al gauw een minuut of 10 in. Bij het kleine oventje is dat 7 minuutjes en dan zonder voorverwarmen.

Vanmiddag gebruikten we het ding ook nog even. Sneetje brood, kaas erop, en dan tomaatjes met wat oregano. 5 Minuten in het oventje en kijk:

Met zijn andere broodjes met kaas was Jan ook creatief geweest. Eentje met mosterd erop en eentje met komkommer eronder. So. Met een kopje tomatensoep van gisteren was het toch best een lekkere lunch!12 opmerkingen:

 1. Mmmm...... dat ziet er heel smakelijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oooh lekker zeg, mijn ma maakte vroeger weleens boterhammen met kaas uit de oven. wij ook wel, maar minder. Toch denk ik dat ik dit weekend......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo is dat! Creatief zijn met wat je hebt... jou wel toevertrouwd. Wij bakken bij geen vleeswaren ook vaak een eitje, die heb ik altijd in huis vanwege eigen kippetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het ziet er inderdaad erg lekker uit.
  Nog lekkerder dan vleeswaren.

  Fijn weekend
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Trudy,
  Wat geweldig dat je dat kleine oventje ook zo even snel kunt gebruiken. Zeker voor een paar broodjes.
  Zelf heb ik ook altijd nog een potje mosterd-dille-saus (beetje over de kaas smeren) in de koelkast staan, smaakt die boterham met kaas weer net even anders...
  Ik wens je een heel mooi weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een armoe ;)

  helemaal niet verkeerd dus, een keer zonder zitten! :D
  Goed weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mjammie! Dat is pas lekkere armoe zeg! Haha. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klinkt bekend.Ik ben soms wat vergeetachtig en dan moeten we het doen met wat we hebben.Jullie lunch was erg creatief en lekker zo te lezen.Fijn weekend
  Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk zo'n oventje. En zeker met zo'n resultaat kun je er lekker van genieten. Eten jullie als lunch alleen maar hartig op brood? En voor een volgende keer: een gebakken of gekookt eitje op de kaas is ook heel lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, voornamelijk wel hartig. Vind ik toch vaak lekkerder. 's Ochtends is het andersom. Meestal zoet en heel soms een paar plakjes kaar op een creackertje.

   Verwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...