woensdag 17 oktober 2012

Kleurige en fleurige kaarsjes.

Een tijd geleden vertelde ik jullie over het feit dat we geluk hadden. Geluk met spulletjes die we kregen van de schoonmoeder van mijn zus. Schoonmoeder ging verhuizen en had wat dingen waar ze van af wou. Het was al aangeboden aan mijn zus, zwager en hun dochters maar die hadden voor deze spullen geen belangstelling.

´t Was me al snel duidelijk dat schoonmoeder snel schoon schip wou maken. Of we het erg vonden meteen hele dozen mee te nemen. Nee, vonden wij geen punt. We gooiden de kofferbak van de auto vol en sleepten het geheel mee naar huis.

Daar aangekomen begon het leuke uitpakken. Wat wáren we blij met de dingen die we gekregen hadden. Sommige items waren niet geheel in de stijl die wij mooi vinden, maar ach. Dan bestaat er altijd nog zoiets als de kringloop, M.P. of een rommelmarkt.

Soms moet je eventjes wennen aan dingen die je tegenkomt in zo´n doos. Dat gold ook voor deze 3 retro's:
Ik vind ze mooi van lelijkigheid, maar goed. Ze passen, zo bedachten we later, perfect bij Pino. De kleur en de tijd waar ze uit komen matchen helemaal. Dus mochten ze uit de doos en gaan ze vrijdag mee naar Texel. Schoteltje eronder en je hebt een heel leuk sfeerlichtje, tóch?

Intussen zijn we druk met de voorbereidingen. Jan maakte het gasstelletje gebruiksklaar en ook de kraan doet het nu. En oh ja, van de week scoorden we een heel klein bakoventje bij de kringloop! 5 Euries en wij kunnen 's ochtends warme broodjes eten, wat wil je nog meer?


Wel de stoel iets naar voren voor we gaan bakken ; o

Ook is Jan nog bezig met een soort kastje/ bak voor op het dashboard. Helaas, dat gaat niet helemaal af komen voor Texel, maar ach. Wat in het vat zit...

Vanochtend maakte ik hier in huis nog wat schoon en later haalde ik nog een doekje door Pino. Morgen ga ik de boodschappen doen en inpakken. Ook moet ik de spulletjes voor de workshop nog bij elkaar zoeken, maar dat gaat ook zeker lukken.

Rest mij nog jullie de kussentjes te laten zien die ik voor Pino gehaakt heb. Onze vorige buuf is heel handig met de naaimachine en zij maakte ze af. Als cadeautje voor mijn verjaardag. Ik moet zeggen dat ik dat helemaal leuk vind, een cadeau in doe-vorm!!
Oeps, vergeet ik toch helemaal een linkje te plaatsen voor nog meer kleurige en fleurige dingetjes op de blog van Veronique... en dat terwijl we het met al dat grijs buiten ze goed kunnen gebruiken!! KLIK!

11 opmerkingen:

 1. Ik wens jullie heerlijke dagen op Texel. De zon komt ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk toch dat jullie een eigen rijdend huisje hebben. Het wordt mooi weer dus jullie boffen enorm. En de kussens zijn prachtig gewordn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk joh! De caravanboedel van mijn ouders is ook zo lekker kakelbont, daar kan eigenlijk alles wat thuis niet mooi is ;) Geniet van Texel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk om zo bezig te zijn met Pino. Telkens raakt hij stukje bij beetje meer aangekleed. Gezellig zijn die kussens geworden en leuk dat de buurvrouw de kussens voor je afmaakt. Is zeker een mooi doe-cadeau!!

  Alvast veel voorpret voor naar Texel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh heerlijk zo'n doos vol oude spulletjes! Buiten regent het en binnen lekker rommelen! Daar word je toch blij van!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk paar kussens!!
  Veel plezier in Texel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super leuke kussens!! En veel plezier op texel he!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke frisse kussentjes zijn dat.
  En de kaarsjes passen inderdaad mooi bij Pino.
  Ik wens je een goede reis en fijne dagen op Texel.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Trudy,
  Wat ziet die Pino er van binnen al gezellig uit zeg. Geweldig dat kleine oventje, meer heb je niet nodig natuurlijk. Dit gaat een heel mooi weekend worden voor jullie. De kans op regen wordt minder en de temperatuur gaat wat omhoog. Heerlijk dus...
  Leuk, zulke kussentjes haakte ik afgelopen zomer voor in de tuinstoelen... (nog steeds gek om 'afgelopen' zomer te zeggen)...
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh wat een leuke kussentjes! Wat heb je dat mooi gemaakt! En die kaarsjes passen subliem bij Pino, helemaal gelijk heb je.Veel plezier op Texel!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoy Trudy,

  Zo eerst weer eens even bij gelezen hier hoor.
  Pino is echt geweldig om mee op stap te gaan zie ik wel....zo' n oventje is echt super handig hoor, heb hem hier voor thuis ook, super handig als je even een broodje wil bakken, dan hoef je niet de hele oven aan te doen.
  De kaarsjes zijn idd mooi van lelijkheid, maar het is en blijft een leuk lichtje toch!!

  lieve groetjes Carla.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...