maandag 8 oktober 2012

Hartige taart met champignons, spekjes en aardappeltjes.

Gisteren aten we, zoals jullie misschien wel hebben gezien, gebakken aardappeltjes. Maar, zoals wel vaker de laatste tijd, ik had wat te veel. Het waren zakjes met krieltjes en ééntje is te weinig voor 4 personen, twee net te veel. Dus ik hield wat over. Daar wist ik vandaag wel weer raad mee:

Ik maakte een hartige taart. Met een pan bospaddenstoelensoep en een pan tomatensoep was dat een goed maal. Zo zag onze tafel eruit vlak voor het eten:




Het ging er goed in. Alleen ik zelf had nog niet zo'n trek als ik anders wel heb... maar ach. Ik stelde voor dat Jan, die vannacht nachtdienst heeft, het laatste puntje taart mee nam. "Da's wel goed" sprak hij. "Maar dan wel op deze manier". En vervolgens verdween het hele stuk zó z'n mond in...

Misschien leuk om het recept met jullie te delen. Komt ie:

.Men neme een quichevorm. Even inboteren.
.Dan bekleed ik het met bladerdeeg. Beetje puzzelen en dan passen er precies 5 plakjes in.
.Daarna sneed ik een half bakje champignons in plakjes. Een pakje spekreepjes erbij en de plakjes aardappel van gisteren. Zo'n half pakje krieltjes in plakjes gesneden. Het geheel bak je eventjes op en laat je afkoelen.
.Dan maak je een mengsel klaar van 75 milliliter melk, een half pakje boursin cuisine en 4 eieren. Even flink met de mixer erdoor, het geheel mag een beetje schuimig zijn.
.De spekjes, aardappeltjes en champignons gaan op het bladerdeeg, eimengsel erbovenop en dan wat geraspte kaas.
.45 Minuutjes op 200 graden en je quiche is klaar! Zo kwam ie bij ons uit de oven:




Eet smakelijk!!

14 opmerkingen:

  1. Heeeeeerlijk! Ik ben dol op hartige taarten! En je kunt erin doen wat je wilt! Jammie!
    Smakelijk en groetjes van Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gezellig de gedekte tafel met lekkernijen, doet me beetje denken aan de Unox reclame, haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ohh Jammie die ga ik deze week eens maken .Hier zijn we gek op hartige taarten!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel lekker ziet het er uit,even opschrijven en binnenkort uitproberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ziet er lekker uit hoor! Ik ben ook dol op hartige taarten. Daar kun je fijn al je restjes in verwerken ;-) Flinke berg kaas erbij en smullen maar! Bedankt voor je idee.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mmmmmm klinkt heerlijk en ziet er zo gezellig uit die gedekte tafel! Goeie bekomst ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Trudy,
    Die ga ik snel ook een keer maken, ik krijg er nu al trek van en het is nog vroeg in de ochtend.
    Weer zo leuk verteld en dus ook heel leuk om te lezen. Ik hoop dat jij je eetlust weer heel snel helemaal terug hebt...
    Fijne dag vandaag.
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Lekker!!! Dit recept vind ik goed te doen, en de ingrediënten klinken goed. Dit ga ik beslist eens proberen.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Het ziet er lekker uit,maar geloof dat ik het niet lust,ik ben echt een hele simpele eter haha,fijne dag,lieve groet Musje.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Trudy,
    Ik heb deze gisteren gemaakt en het is een blijvertje. Heerlijk smaakte het.... Mag in de grote map met super lekkere recepten van Ben.
    Fijne rest van de week,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Afgelopen week las ik dit recept en gisteren heb ik de taart gemaakt.
    Manlief werd al hongerig van de geur en toen we aan tafel gingen hebben we samen de hele taart op een heel klein stukje na opgegeten...het was HEERLIJK...
    Zelf had ik er nog een halve paprika in blokjes door heen gedaan.
    Bedankt voor dit lekkere recept !!

    Groetjes jenneke

    BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...