dinsdag 2 oktober 2012

Plannen...

Langzamerhand krabbel ik weer een beetje op. Ik kan nog merken aan mezelf dat ik ietsje prikkelbaarder ben, dat wel. Issues waar ik anders geen problemen van maak, zijn nu toch een beetje beertjes op de weg.

Ik heb nagedacht. Ben even in m´n coconnetje gekropen vorige week en liet mijn gedachten gaan over hoe ik mijn leven in wil vullen vanaf nu.

Ik kwam tot de conclusie dat voor ik ook maar iets ga ondernemen ik eerst weer eens wat orde in mijn omgeving wil scheppen. Dus ik ben met goede moed begonnen.

De voortuin en de zijtuin hebben alweer een herfstbeurtje gehad. Onkruid weg, beetje snoeien en blad weg. Bloemen op een kan gezet op mijn tafeltje voor het huis en er staat een bosje herfstasters op de salontafel. Leuk! En het kost me ook nog geen cent.
En dan even over het ondernemen. Dat heeft toch alles te maken met mijn creativiteit. Ik ben zeker van plan om het sieraden maken weer op te gaan pakken. En ook de kransen zitten in mijn hoofd. Straks zijn de leilindes weer aan een snoeibeurt toe. Dan heb ik weer heel veel takken. Daar kan je bijvoorbeeld dit mee doen. Of dit.

Misschien een ideetje om een dag te plannen en dan een workshop  kransen draaien te houden? Met wat medeblogsters? Of natuurlijk mensen die gezellig mee lezen? Is er iemand die mee zou willen doen? Ik woon in het oosten van het land. Nou ja, ik hoor het wel.

Wat de sieraden betreft: Het lijkt me heel leuk om me vooral te storten op het maken van sieraden van oude kettingen. Dat deed ik in het verleden ook al hoor. Ik zat zelf te broeden op het plannetje om met een ketting die iemand inbrengt een nieuwe te maken. Eventueel met wat toevoeging en dan voor een klein prijsje. Een tientje of zo? Eén en ander past ook prima in deze tijd, dacht ik zo. Best goed om eerst eens te kijken wat je al hebt en er mee kan, voor meteen weer iets nieuws te kopen...

Ook is er nog iets anders dat maakt dat ik de kralen eens goed aan het uitzoeken ben. Wij (Jan, Jan, Tukker, Pino en ik) gaan in de herfstvakantie naar Texel. Met weet heel veel andere soortgenoten van Pino.

We gaan op Jan's verjaardag. 19 Oktober vertrekken we en dan blijven we dat weekend. Jan slaat het vieren van zijn verjaardag even over. Het was een beetje kiezen. Zowel financieel als wat betreft de drukte die een verjaardag met zich mee brengt. Hopelijk krijgen we begrip voor de keuze die we maakten. Ach, van de mensen waar we het al tegen zeiden hebben we dat eigenlijk al.

Op Texel gaan de heren natuurlijk het gesprek over de bussen aan. En ook gaan ze een kijkje nemen bij een revisiebedrijf op het eiland. Maar dan was er toch een vraagje van mij: "Wat doen de dames in die tijd??"

Toen stelde Jan voor dat het misschien leuk was om een kleine workshop te houden. Iets met schelpen en sieraden of, zoals ik zelf bedacht iets met een hanger met schelpen of zo... We gaan kijken of het iets wordt.

Nou ja, ik heb in ieder geval een reden om al mijn spulletjes eens uit te zoeken. Gisterenavond begon ik ermee en wat ís dat leuk zeg! Ik had aan het eind van mijn actie meteen al een schaaltje vol inspiratie:
Je zoekt zo eens wat losse kralen bij elkaar en komt dan tot de conclusie dat het een heel leuke combinatie is... nu nog even er iets samenhangends van maken. Oh dat ga ik vandaag maar eens doen geloof ik... Fijne dag en tot snel!!

19 opmerkingen:

 1. Ik kom graag langs, binnenkort worden onze leilinden ook weer gesnoeid, laat ik maar niet alle takken meenemen ;-)))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou ja, dan weet ik in ieder geval zeker dat we er niet te kort hebben ; ))

   Verwijderen
 2. Heerlijk, jouw plannen! Jammer dat je toch wel erg ver uit de buurt woont ....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Trudy,
  wat heerlijk om zo je plannen te lezen. Klinkt allemaal erg leuk! Mocht je ooit je sieraden en/of kransen online willen gaan verkopen: ben je bekend met Etsy.com? Dat is een platform waar mensen die dingen ambachtelijk maken, hun producten online kunnen verkopen. In Nederland is het geloof ik nog niet heel bekend, maar wereldwijd inmiddels wel dus ook hier zal het wel groter gaan worden. Misschien iets om in gedachten te houden. Succes met je plannen!
  Groetjes, Marloes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo trudy,
  Wat leuk dat je workshops wilt geven.
  Helaas woon ik te ver weg, zou graag keren een krans te maken.
  Het sieraden maken die ik zelf ook, het liefst gebruik ik parels en kan deze zelf ook knopen.
  Dan is niets ook leuker dan een erfstuk te ontvangen en deze opnieuw te knopen.voor de eigenaar met een stukje geschiedenis erbij...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat je je weer wat beter begint te voelen. Soms moet je even een stapje terug doen, en dat kan ook best goed zijn. Soms kom je dan tot nieuwe inzichten.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat je weer omhoog krabbelt en weer ideetjes en inspiratie hebt. Jammer dat je wat verder weg woont, hoewel ver weg, wat is Nederland nou ver weg. In het weekend kan ik natuurlijk wel... effe tuffen met mijn koektrommel :)

  Weet je dat je op http://nl.dawanda.com/ alles wat je zelf maakt of materialen om het te maken kan verkopen? Sinds de zomer is het ook in Nederland. Het beheer is heel eenvoudig. Zelfs ik snap het :) hahaha.

  Leuk om workshops te doen en ook gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Blij om te lezen dat je weer beter in je vel zit. Leuk een weekeindje Texel. Als dat voor jullie het beste voelt, moet je dat gewoon doen. Verjaardag of niet. Er zijn altijd mensen die het niet met je eens zijn, maar het is jullie keuze! Niet vergeten hoor! Wel benieuwd straks naar je schelpenketting. Prettige dag!!! Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kijk zo mag ik het horen plannen in overvloed :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jammer dat ik zo ver van je vandaag woon, want ik had graag naar een workshop kransen maken gekomen!
  Leuk, zo'n weekend in het vooruitzicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn dat je je weer wat beter voelt.Heel wat leuke plannen en vooruitzichten. Ben benieuwd naar je sieraden. Alvast gefeliciteerd met je man en fijn weekend in Texel.
  Liefs
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat heerlijk voor je dat je weer zulke plannen maakt! Echt goed bezig hoor!
  Verjaardag of Texel .......maakt niet uit....toch??? Gewoon je eigen "ding" doen hoor
  Dat van die sieraden maken is niks voor mij maar dat van die kransen draaien juist weer wel!! Daar zou ik wel aan mee willen doen en volgens mij wonen we niet eens zo ver uit elkaar (ik midden veluwe)! Dus als dat door gaat .....laat maar wat van je horen.
  Enne Jan z,n idee op Texel moet je gewoon doen hoor!
  Veel plezier vast met de voorbereiding/uitzoeken van je spullen
  Liefs Erika

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jammer dat ik niet in de buurt woon! Maar goed dat je je beter voelt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk hoor,je plannen Trudy.
  Kransen maken lijkt me erg leuk om te doen.
  Jammer,dat je zover bij me vandaan woont.
  En wat goed om de verjaardag op Texel te houden.
  Ik houd ook niet zo van dat verplichte verjaardaggedoe,hoor.
  Ik ga ook liever op zo'n dag iets leuks doen met mijn direrbaren.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Als aanvulling op sites waar je eigengemaakte spullen kunt verkopen: dooreen.com. Men zegt dat het de nederlandse versie van Etsy is. Deelname kost € 5,00 p/m en dan kun je onbeperkt aanbieden.
  Ik ben blij dat je plannen aan het maken bent die goed voelen en die, voor zover ik dat na bijna 2 jaar je gevolgd te hebben kan weten, goed bij je passen.
  Ik wil je nog wel de tip geven de plannen die nu nog in j hoofd zitten concreet uit te gaan werken en op papier te zetten. Denk bijvoorbeeld aan: hoeveel tijd wil ik daar aan besteden, op vaste dagen of niet, hoe ga ik mensen laten weten dat ik dit doe enz, enz. Je voorkomt daarmee dat je plan in het leven van alledag gaat verzanden waardoor er niets van terecht komt.
  En ook belangrijk: laat het aan de hele familie weten dat je dit wilt gaan doen en hoe. Dan krijg je de ruimte om af en toe te zeggen: dit is nu mijn werk en daar gaat nu mijn tijd naar toe. Over een uur ben ik er weer voor jullie. Je bent een schat van een mens en ik vrees dat daar je grootste valkuil zal zitten.
  Genoeg belerende woorden van mijn kant. Ik vind het super dat je plannen maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Trudy,
  Jeetje, jij zit weer helemaal boordevol met mooie plannen. Het is me iets te ver naar het oosten van het land anders zou ik me zo aanmelden voor die workshop kransen draaien. Lijkt me geweldig.
  En die kralen op die foto, wat een prachtige kleuren... Jij gaat het helemaal druk krijgen, dat geloof ik vast...
  Fijne dag vandaag en ik kijk nu al uit naar je verhalen en foto's over Texel,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Orde op zaken is zo belangrijk voordat je begint me een PLAN-succes Truud-xxx-Sil

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...