donderdag 4 oktober 2012

Op de fiets...

Mét dat we nu 3 kinderen hebben die met de trein reizen, zijn er ook een aantal fietsen bij in beeld gekomen. Ieder heeft er 2 "nodig". Nou ja, 't is te lopen, vanaf huis naar station, zo'n kwartiertje. Maar handiger is natuurlijk als je 's ochtends nét iets langer de tijd hebt, dus...

Junior heeft daarbij ook nog een fiets in Arnhem staan. Daar staat z'n school en met die fiets kan ie keurig op tijd naar school en terug naar het station komen. Alleen... Vorige week liet ie z'n vader weten dat de fiets nu écht niet meer functioneerde. Een slag in het wiel en een paar ontbrekende spaken waren de boosdoeners.

's Ochtends bracht vader hem met Pino naar school. Fiets van thuis mee en kapotte fiets mee terug. Die fiets moet hier toch echt even naar de fietsenmaker. Dit is geen klusje voor een amateur ben ik bang.

Mirte heeft in Utrecht een fiets. Helaas was haar band vorige week zo plat als een dubbeltje. Nu heeft Utrecht fietsenmakers ten over. Als je voor 10 uur 's ochtends je fiets brengt, kan je hem dezelfde dag weer ophalen. Zo gezegd, zo gedaan. Maar helaas...

Nog geen 200 meter op de fiets en band stond weer plat. Eerst nog eigenwijs doorgetrapt, maar zelfs Mirte ontdekte dat dat toch écht niet kon. Er kwam gelukkig een bus aanrijden. Fiets heel snel aan de halte gebonden en ingestapt. Zo was ze nog net op tijd voor college.

De volgende dag de fiets weer naar de fietsenmaker gebracht. Die constateerde dat een nieuwe binnenband geen overbodige luxe was. Dat heeft ie toen voor elkaar gemaakt. Kosten van deze 2 acties? 34 euro's. Of je een emmer leeg gooit...

Maar het was nog niet het einde van de pech. Maandag kwam Mirte bij de stalling op het station aan en ze kon haar fiets niet vinden! Nergens te bekennen. Totdat ze zich bedacht dat er iemand zou kunnen zijn geweest die haar fietstassen meer nodig had dan zij. En ja! De tassen waren er doodleuk afgesneden met een mes!! We hebben inmiddels geïnformeerd wat nieuwe (grote) tassen kosten. 54.50! Nou, Mirte behelpt zich voorlopig maar even. Gelukkig vond ze dit zelf ook van de gekke. En wie zegt ons dat er nog niet iemand is die het ook handig vindt, zulke tassen...

En dan Fleur. Zij belde vorige week op dat haar slot vast zat. Jan komt op de weg naar zijn werk pal bij haar langs en ging dus nu maar even aan. Met oliespuit. So... dat was snel opgelost!

Toch had ze nadien ook nog iets geks toen ze na de boodschappen bij haar fiets kwam. Ze deed haar tassen los (jaaa, zij heeft ze nog!) en toen viel ze zowat om van verbazing. Er zat een varken in haar tas!

Een spaarvarken wel te verstaan. Ze staat hier echt voor een raadsel! Ik bedacht me nog dat het ding misschien niet in de glasbak pastte, het ding is nl. van glas.


Helaas was die in Fleur's tas leeg...


Dus... ben je een varken kwijt of heb je toevallig tassen achterop die je zelf niet gekocht hebt? Hier moet je zijn! Mail seealadybird@gmail.com  Ook zoeken wij nog fietssponsors. Die kunnen zich op hetzelfde adres melden ; ))

13 opmerkingen:

 1. Oh die fietsen altijd! Ik verloor gisteren een trapper, kon ik helemaal naar m'n werk lopen. Vanochtend op de reservefiets naar het werk zodat hubby de trapper kan repareren, maar de ketting liep er 3 keer af. Aarrrgghhhhh! Succes met alle fietsen joh!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, gedeelde smart is halve smart... jij ook succes!!

   Verwijderen
 2. Oeps, dat zijn allemaal dure geintjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, dat meen je niet! Arme Mirte :P Ben blij dat mijn fietstassen er nog opzitten *afkloppen* ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad... klop dat maar heel goed af : ))

   Verwijderen
 4. Oh fietsen... een héle dure hobby. Wat een bedragen allemaal. Wat slim dat je dochter ineens bedacht dat haar fiets weleens zonder tas zou staan.

  Oudste vertelde gisteren dat een lolligerd één snelbinder had doorgesneden. Eerst had hij het niet door, maar bijna zou hij gaan fietsen en zou dat losse ding dus tussen zijn spaken gebreid gaan worden... Totdat hij ineens beter keek naar zijn tas onder die elastieken... en er ineens een elastiek omhoog kroop (hij zat gelukkig half tussen de andere twee elastieken ingebreid.

  Dat glazen spaarvarken in je dochters tas vind ik wel humor, hahaha, kan je gaan sparen voor de volgende lekke band!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou ja.. hoe kan dat nou?? ;) Wat een verhaal. Maar het is wel balen. Mijn zoon zit nu op het voortgezet onderwijs en daar hoor je ook altijd verhalen van iedereen over vaak kapotte fietsen, maar bij hem gaat het toch nog toe goed.. maar ik zeg toch maar even "afkloppen!!". Succes toch maar gewenst met al jullie fietsen. Groetjes, Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier al 2 fietsen spoorloos verdwenen, vervelend!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sorry hoor, maar ik schud hier op mijn rollende stoel zo achter mijn bureau vandaan. Een varken in je fietstas vinden!!! Hilarisch!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jeetje,wat een toestanden met de fietsen.
  En wat te denken van complete fietsen die volop gestolen worden.

  En dat varken...ik moest wel lachen.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Trudy,
  Wat een fietsenpech allemaal. Zal het nou echt in de stad veel erger zijn dan in een dorp? Volgens mijn dochters wel, maar ik heb er tot nu toe nog geen ervaring mee....
  Hoop dat de tassendief ze weer een keertje terugzet en dat de eigenaar van de spaarpot de inhoud ook even in haar tas komt doen... haha...
  Hopelijk is het voorlopig iets rustiger voor jullie wat betreft de fietsavonturen...
  Ik wens je een heel fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je kunt wel een fietsenwinkel beginnen... als ze klaar zijn met studeren natuurlijk. Wat een gedoe he, er is altijd wel wat met die fietsen. Maar ja, wens je kinderen veel fietsplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Niet te geloven-wat een fietsverhalen-als dat varkentje van glas nou vol zou zijn geweest dan waren de fietsproblemen gelijk opgelost. Die afgesneden fietstassen vind ik ECHT een verloedering van de maatschappij. Hoe durf je met je vingers of liever(p...n) aan andersman spullen te zitten!!! Succes-xxx-Sil

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...