zaterdag 6 oktober 2012

Kabbeldagje en P.

Ja, daar zit ze weer op de bank met de laptop op haar schoot. Geen idee wat er uit haar vingers gaat komen, maar gelukkig weten ze zelf de weg naar de juiste toetsen prima te vinden...

Een beetje een raar dagje vandaag. Had ik het gisteren nog best druk, koken, het huis poetsen en proberen een boodschapje te doen, wat overigens niet lukte maar dat vertel ik je zo wel waarom... vandaag is het een dag waarop er niet veel moet qua huishouden...

Dat komt dan ook wel heel goed uit, want Jan heeft middagdienst. Wat dat nu te maken heeft met mijn dagindeling? Nou best veel. Wat de ochtend betreft dan hè... Vooral op zaterdag. Dan hoef je er natuurlijk niet zo heel vroeg uit want er is niemand die op tijd weg moet, dus dat doe je dan ook niet.

Met als gevolg dat je om half 11 nog aan het ontbijt zit en om half 12 aan de koffie. Om daarna weer een paar broodjes klaar te maken in de oven, want manlief moet om half 1 ongeveer weg... Niet heel nuttig, zo'n indeling, maar ach, zo spreek je elkaar nog wel eens.

Vanmiddag hield ik me even met de was bezig. 'k Moet zeggen dat wat betreft de besparing ik goed bezig ben met de was. Halve wasjes (qua tijd dan hè) en zoveel mogelijk 's avonds en in het weekend, dan is het hier goedkoper. Nu zit ik dit te rammelen en zo meteen moet ik naar een verjaardag.

Als ik straks thuis kom ga ik patat bakken, da's vaste prik op zaterdag. Doen we altijd zelf, is toch weer goedkoper. En dan breng ik Fleur naar een vriendin, om vervolgens vanavond weer een verjaardag te hebben.

Vanmiddag ga ik alleen naar de verjaardag, vanavond met z'n tweetjes. Samen met Junior. Da's ongeveer een afspiegeling van hoe het momenteel is hier in huis.  Ieder heeft zo z'n eigen bezigheden. Ook heel gezond in een gezin met zulke grote kids, alleen, het blijft wennen.

Enneh, oh ja, waarom ik geen boodschappen kon doen gisteren... nou, de stroom viel uit in de supermarkt toen ik bij de kassa stond. Wát een rare gewaarwording is dat zeg! Alles donker om je heen en afrekenen lukt meteen al niet meer. Dan raakt het hele systeem in de war. Ik heb de boel maar laten liggen en ben naar huis vertrokken.

Er bleek hier in een groot deel van het dorp en omliggende geen stroom te zijn geweest. Ik had gelukkig mazzel. Alles deed het "gewoon". Dan realiseer je je weer eventjes hoe snel dingen anders kunnen zijn. En hoe afhankelijk je kunt zijn van zoiets!

Ik lees dit stukje zo even na en vraag mezelf een beetje af hoe interessant dit alles is om te lezen. Maar ach, als ik mezelf na ga vind ik vaak de huis tuin en keuken verhaaltjes best gezellig. Al is het maar om de herkenning. Dus ik laat het maar gewoon staan.


Plaatje van www.


Oh ja, nog effies een vraagje. Fleur heeft volgende week een P feest. En net, onder het schrijven vraagt ze me of ik nog een leuk P thema weet, hoe ze verkleed kan gaan. Nu weet ik dat jullie heel creatief zijn met z'n allen. Dus bij deze: heb je een leuk P idee? Vertel!!

11 opmerkingen:

 1. als Piet,Patat,Pannekoek,Pizzapunt ( goh wat zouden we gaan eten vanavond ;-) )
  ehhhh ff denken.....Potlood,Paard
  hhmm....verder weet ik nu niks...

  ik vind je huis tuin en keuken verhaaltjes altijd leuk! alsof ik bij je aan de keukentafel zit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind je schrijfsels altijd leuk hoor.
  Ook deze.
  En ja,met zo'n stroomstoring merk je pas,hoe afhankelijk we daarvan zijn.

  Misschien kan Fleur als poedel?

  Fijn weekend
  groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gewoon lekker schrijven ,wij lezen graag.Wat de P betreft?? Uhh Parfum Pettycoat Praline,Poes ,ik roep maar wat hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De zaterdagochtend is in ieder geval heel herkenbaar. Wij rollen ook altijd van het ontbijt naar de koffie en dan naar de lunch. En dat terwijl we toch wel vroeg opstaan want manlief doet 's morgens voor 9-en altijd de boodschappen.
  Ik dacht bij de P ook meteen aan Patat.... hoe zou dat toch komen? ;-)
  Maarre...... Piet Piraat kan ook, of Pipo..... Paraplu??

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Trudy,
  Als Pino dan? Jullie Pino, of Big Bird die nu net in Amerika weer heel actueel is...?
  Eigenlijk ben ik wat verkleedfeestjes juist helemaal niet creatief hoor, hield me er altijd verre van... Moest natuurlijk wel eens een carnavalspakje maken toen de meiden nog klein waren en carnaval vierden op school... maar daar bleef het dan ook bij..
  Wens haar een heel leuk feest!!
  En jou/jullie wens ik een heel fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou Trudy, als ik zou weten wat een P feest zou zijn, zou ik mee kunnen denken. Maar ik heb werkelijk geen idee. Kan je dus niet helpen. Of is het inderdaad net wat de anderen schrijven?
  Gewoon iets met een P? Popcorn roept dochter hier heel hard nu. Lekker je huis en tuin verhalen blijven schrijven hoor!
  Groeten Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een feest voor het halen van de propedeuse van 2 medestudenten. En naar aanleiding daarvan moeten ze verkleed in het thema P. Dus Popcorn is misschien een beetje moeilijk, Fleur had tot nu toe het idee als Patiënt te gaan. Maar ideeën zijn nog altijd welkom hoor!!

   Verwijderen
 7. politieagente, prive detective, pakje, (jeweet wel zo'n leuke doos als in alles is liefde)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat laatste, een pakje is vindt ze wel een leuk idee, alleen ziet ze de bui al hangen hoe vaak de opmerking komt of ze mag worden uitgepakt... Ze gaan nl. de stad nog in aan het eind van de avond...

   Verwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...