donderdag 27 december 2012

Eten uit de kerstvoorraad.

Nog even een extra schrijfsel vandaag...

Natuurlijk haalde ik teveel in huis voor de kerst. Ik dacht maar zo niet genoeg te hebben, dus toen ik gerookte zalm zag liggen in de winkel, ging dat heel vlug m´n karretje in.

Gisteren aten we pannenkoeken. Daar maak ik als we met z´n drietjes zijn toch een heel pak beslag voor klaar, en blijft er dan wat over, dan bak ik er toch nog even snel pannenkoeken van. Die verdwijnen in de koelkast, er is er hier altijd wel eentje die dat lekker vindt voor tussen de middag of zo.

Voor de kerst maakte ik 2 pannen soep, en met dit weer bleven die in de kelder nog prima op smaak.

Duzzz... vandaag wordt het weer soep. Met een pannenkoekenhapje met zalm. Ik kocht een kuipje  roomkaas erbij en daar ging ik stapelen...

1 pannenkoek (koud dus hè) besmeren met roomkaas. Zalm erop en daarop hele dunne plakjes komkommer. Weer een pannenkoek erop en dan herhaal je de handeling weer. Tot je dit effect hebt:




Ik had drie pannenkoeken en sneed het hele handeltje door. Zo heb je 'm hoger ;) Dan gaat ie straks in punten en dan mét een kop soep... dat is helemaal niet gek kan ik je vertellen :))

Natuurlijk kan je ook kleinere puntjes snijden, dan is het een prima borrelhapje. Voor oudejaarsavond misschien?

7 opmerkingen:

  1. Ooooooooh, ik solliciteer. Maar dan zonder de roomkaas graag! :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kan ook hoor... beetje kruidenboter er tussen misschien? Of halfvolle fritessaus? Of niets, maar dan valt het wat sneller uit elkaar, dát wel...

      Verwijderen
  2. Lijkt me erg lekker! Die gaan we onthouden :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een goed idee,zeg.
    Wat je met pannenkoeken al niet kunt doen.

    Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik at in mijn studententijd de over gebleven pannenkoeken als volgt:
    In de pannenkoek rolde ik een mengsel van gehakt en allerlei groenten ( wel eerst roerbakken natuurlijk ).
    Die wraps deed ik in een ovenschaal. Daaroverheen een blikje onverdunde tomatencremesoep. Een beetje kaas eroverheen en dat in de oven. Heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh, da´s voor de meisjes ook een goed recept zeg... eerst een dagje pannenkoeken eten en daarna dit. Ook niet duur, prima!

      Verwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...