zondag 16 december 2012

We konden niet wachten...

Het is al volop kerst hier! Onder de klanken van leuke kerstnummers, op Skyradio, typ ik hier dit stukje. Bij het "kaarslicht"van de kerstboom. Nog nagenietend van deze dag.

Tussen de middag aten we kerststol, zelfgebakken welteverstaan. Kijk, zo zag ie eruit:


Alvast op een servet uit het kerstpakket.

En mét spijs natuurlijk!

Nét echt, vind je niet?

Ik zette ooit het recept al eens op mijn blog, hier! Echt niet moeilijk hoor.

En toen waren we al helemaal in de mood... dat zetten Fleur en ik door vanmiddag. Van de week vertelde ik jullie over dat leuke programma op t.v., van Kirsty. Hier. En nu is het kerstgedeelte in dit programma begonnen. Van de week ging Kirsty met brooddeeg aan de slag, leuke kerstdecoratie maken. Ik dacht: "Dat kunnen wij vast ook!"

Fleur was vanmiddag wel druk aan het leren, maar even ontspannen tussendoor, daar had ze wel oren naar. Dus mengden we 3 kopjes bloem met 1 kopje zout en 1 kopje water. 1 Theelepeltje zonnebloemolie erdoor en kneden maar. En toen aan de fröbel...


Als je maar 1 deegroller hebt gaat dit ook prima!


De inspiratie van het vogeltje haalde Fleur van de kerstkaart die we van mijn zus kregen. 

Kijk, dit ging net de oven in!


Niet helemaal perfect, dat komt door het etiket van de wijnfles volgens mij. Nee, hij zit nog dicht hoor, die fles...

Bakblik met mijn creaties...

Mijn vogeltje is nét iets simpeler :O

Fleur's creaties. 

Aggos, hoe lief is ie?

Ze staan nu in de oven. 1 uur op 100 graden en dan nog een uur op 150. Oeps, niet zo best voor het verbruik, maar ja, 't was wél heel leuk om te doen, en dat vind ik nu even belangrijker...

Als ze klaar zijn in de oven, gaan we ze nog een beetje kleur geven. En glitters, voor Fleur. Of je nu 20 bent of niet, dat blijft ze leuk vinden... heerlijk tóch?

13 opmerkingen:

  1. Hoi Trudy,
    Ik heb het ook gezien, van dat zoutdeeg, zoals zij het noemde. Ik kan zo genieten van dit programma. Morgen weer een keer en dan weer een iets andere versie, ik denk die van verleden jaar, Kirsty samen met Phil Spencer...?
    Ik heb er nog aan gedacht om ook van die figuurtjes te maken, maar het is er nog niet van gekomen...
    Ik wens je alvast een heel mooie nieuwe week,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk allemaal! Helaas geen kerststol voor mij dit jaar, ik ga eens op zoek naar een goed glutenvrij exemplaar ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een heerlijke stol. En ware kunstwerkjes van brooddeeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goed bezig! Kerstbrood, daar ben ik dol op!! En ohhh wat leuk, ik kreeg vandaag een berichtje van Mirjam dat ik als volgende op de lijst sta voor het boekje 29 geschenken. Hoe leuk!!! verheug me!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat zijn jullie weer goed bezig geweest! zo gezellig ook
    en wat zijn het echte kunstwerkjes die figuurtjes van zoutdeeg!
    heel veel liefs en fijne avond

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oeh, das lang geleden dat wij dat deden. Het leukste vond ik haar met de knoflookpers maken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat goed zeg,om dat zelf te maken.
    En wat een creativiteit,als ik de figuurtjes zo bekijk.

    Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat ben je weer lekker creatief bezig geweest, leuk hoor! Wij moeten nog in de sfeer komen. Kijken of we vanavond eindelijk de versieringen in huis aanbrengen...

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een lekkere knusse blog heb je geschreven.
    Ik voel 'm ook hoor. Kerst!
    Met brooddeeg vroeger ook veel leuke dingen gemaakt.
    Leuk idee om er kerstversieringen mee te maken!
    warme groetjes uit de casa!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heerlijk je Kerststol!!!
    En wat gezellig zo met elkaar figuurtjes maken.
    Erg leuk....

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Brooddeeg zo leuk ... en zo lang geleden, heb daar hele kransen en ornamenten van gemaakt. Ik vind dat mannetje van Fleur zo leuk!

    Enne die stol, receptje ga ik even bij de huisbakker onder de aandacht brengen.

    BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...