woensdag 2 januari 2013

Ik schrijf er een blogje over...

Nou, toch goed te lezen dat de meeste mensen weinig moeite hebben met komen op en reageren op dit blog. Dus ga ik maar rustig door met rammelen op de toetsen...

Misschien herkenbaar voor medeblogsters, er zijn van die momenten in huis dat ik zeg: " Pas op hoor, ik schrijf er een blogje over..." Dit wel met een glimlach hoor, en niet op de gevoelige momenten natuurlijk. Zoiets moet je doseren...


plaatje van www.

Fleur kocht vanmiddag een nieuwe laptop. Was nodig na 5 jaar. Er is een einde aan zo'n ding, helaas. Nu zitten Fleur en Jan naast mij op de bank. Jan installeert de laptop  voor Fleur.

"Weg... weg... weg..." mompelt Jan. "Wat gooi je nu allemaal weg?" vraagt Fleur gealarmeerd. "Nou", zegt Jan, "onzin". "Ja, maar wat dan?", probeert Fleur nog een keer.... "Nou, van die troep die vast op zo'n ding staat en waardoor ie helemaal sloom wordt" krijgt ze als antwoord terug van haar broer.

Al uitleggend vervolgt Jan zijn werkzaamheden. En Fleur reageert soms heel blij met het zien van zoveel praktische mogelijkheden. Ik moet er stiekem om lachen. Heerlijk te zien hoe die 2 bezig zijn. Kan dan wel zijn dat Fleur op de universiteit zit, maar van laptops heeft broer dan weer veel meer verstand. En zij accepteert dat gewoon, zoals Jan haar hulp voor plannen van schoolwerk dankbaar aanneemt.

Jan vindt het helemaal niet erg zijn zus te helpen. Sterker nog, hij vindt het leuk. Momenteel loopt ie de trap weer op. Richting zijn eigen computer, waar ie nog even gaat gamen met zijn vrienden. Maar niet nadat hij nog even aangaf dat als zus 'm nodig heeft ze dan maar even naar boven moet bellen. Leuk toch? Een blogje waard!!

11 opmerkingen:

 1. Ik las je berichten moeiteloos en het reageren gaat ook prima en niet te vergeten ik vond het weer leuk om te lezen. X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lief. Onze jongens zijn ook zo hulpvaardig met computerdingetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben er ook weer! Ligt aan mijn pc hoor, denk ik...
  Jan heeft groot gelijk, even bellen enne het wordt geregeld.
  Handig, zo'n ICT-er in huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk verhaal en zo herkenbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goeieavond Trudy, ik lees nu pas je vorige berichtje en
  laat even weten dat ik geen moeite heb om op je blog te komen
  of te reageren...
  Mooi verhaal ook, hier is het ook jongste dochter die iedereen
  moet helpen met computertoestanden ;)
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk Trudy, zoals broer en zus met elkaar omgaan...
  Ik wens je een heel mooie dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als mijn vader me belt gaat het hier ook van: "mam, blogje!"

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk als ze met elkaar omgaan hoor!!
  Ik wens je een fijne dag en een geweldig nieuw blogjaar!!

  liefs Carla.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk, als ze zo samen bezig zijn! Hier heeft manlief ook juist een nieuwe laptop, het is al 2 avonden stil in de woonkamer :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...