woensdag 16 januari 2013

Oh oh... A.P.K...

Ik heb jullie al vaak verteld over mijn groene autootje. En hoe verknocht ik aan dat ding ben. Hij brengt mij overal heen, ´t is gewoon een stukje vrijheid op wielen.


plaatje van www. Lief hè?

Er zijn mensen die de neus op zouden trekken bij het zien van een auto van 20 jaar oud. Waar de lak niet helemaal goed meer op zit. Jaaa... ik zou ´m nog een flinke poetsbeurt kunnen geven, maar stiekem vind ik dat helemáál niet belangrijk.

Ik verwen ´m anders. Zeg regelmatig hoe blij ik met hem ben en hoe goed ik het vind dat hij ons niet in de steek laat. Nou ja, op één keertje na dan. Toen bleek z´n computer (ja, die zit ook al in een auto van deze leeftijd!) stuk te zijn. Maar na een weekje speur- en inbouwwerk had Jan dat klusje ook weer geklaard.

Maar vandaag... vandaag moest ie voor de A.P.K. Oei. Zó spannend bij zo'n autootje. Je weet maar nooit wat er weer mee mis is, en voor je het weet is zo'n auto total-loss! Met een dagwaarde van 500 euro kan dat zomaar gebeuren.

Vanochtend reden Pino en groene autootje naar de garage, een dorp verderop. Ik reed weer met Jan en Pino mee naar huis en daar begon het lange wachten. Poeh...

Vanmiddag, nadat Jan gebeld had of de keuring klaar was, reden we weer samen terug naar de garage. Om eventueel zelf daarna aan de slag te gaan. Als er iets aan het autootje gebeuren moet en Jan kán dat zelf, dan doet ie dat ook. Wat een luxe, níet?

Ik vroeg thuis nog aan Jan wat er allemaal mis was aan mijn autootje. Wist ie niet. "Dat horen we toch zó wel", zei ie relaxed. Typisch Jan weer. Ik had een soort buikpijn alsof ik naar de tandarts moest...

En toen... toen kwam Jan de deur van de garage weer uit. Hoopvol keek ik 'm aan. "Viel het een beetje mee?" vroeg ik voorzichtig. "Ja hoor, een nieuw lampje voor het kenteken. En dat was ut!" zei Jan met een brede grijns. "En dat lampje kregen we voor niets!"

Yes!!! We hebben een keertje geluk! Ik ben zó blij met dit, ik dacht: "Kom, daar schrijf ik een blogje over!" Ik moet alleen een beetje opschieten, want ik heb zo een afspraak om half zeven. Zo'n zes kilometer verder. En daar ga ik genietend heen rijden. Radiootje aan en tuffen maar weer!!!

18 opmerkingen:

 1. Een geluksdag dus voor je.
  Je autootje kan er weer voor een jaartje tegen,voor
  wat betreft de APK-keuring.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja wees er maar heel lief tegen, want je weet het nooit. Maar ik geloof dat jouw man, geregeld hem ook goede zorg geeft, net zoals hij pino goed verzorgt en dat wil veel zeggen. Geniet er maar een jaar van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super! Wat een fijne meevaller. Hoe aan auto er uit ziet kan me helemaal niets schelen moet ik zeggen. Als het ding maar rijdt.

  http://www.huisvlijt.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geef het groentje nog maar een knuffel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik was ook zo blij dat Kaatje nog een jaar startklaar mag blijven staan. Helaas wel wat meer kosten dan jij trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gelukkig, autokosten vind ik altijd zo zonde.X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey mijn stukje staat er niet op. Ik schreef dat ik ook zo een auto heb maar dan in t rood, ze heet koksinel een verbastering van een franse woord coccinelle wat lieveheersbeestje betekent. Ik ben ook zo blij met mijn auto en ze mankeert ook zelden wat. Ik wens jou nog veel kilometers met je groentje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk voor je. Geniet van je autootje. Maar dat zal wel lukken.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Trudy,
  Oh wat heerlijk dat het alleen maar een simpel lampje was. Het kan soms zo ontzettend tegenvallen.
  Jij kunt weer heerlijk tuffen en hopelijk blijft je kleine groene autootje je nog heel lang overal naar toe brengen.
  Fijne rest van de week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat fijn dat het alleen maar een lampje was!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Joepie, kun je de weg nog lang onveilig maken met je auto!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat voor een autootje heb je?
  Fijn dat hij je niet in de steek laat. Je bent er vast heel lief voor :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb een Volkswagen Polo. Eentje waar de hond ook achterin kan. En onze hond heeft een redelijk groot formaat. Eigenlijk mag er hier ook geen ander merk in, Jan is nu eenmaal van de Volkswagens ;))

   Verwijderen
  2. Een slagje groter dan die van mij. Ik rijd een Volkswagen Lupo. En manlief rijd ook een Volkswagen. Voor mij voorlopig ook geen ander merk.

   Verwijderen
 13. Wat een geluk, mijn auto moet ook gekeurd worden en is ook oud, maar ik heb niet zo'n handige man... dus vingers gekruist als hij gaat... fijne avond groetjes Paula en ps ik ben ook altijd net op de rand van op tijd komen of eigenlijk niet op tijd komen... sorry!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ah, dat worden fijn nog héél wat kilometertjes rijden in je groene autootje.

  Groetjes, Puck

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...