donderdag 3 januari 2013

Schaatsen!

Vandaag hadden Fleur en ik plannen. Plannen buitenshuis. Wij pakten de trein naar Nijmegen om daar te gaan schaatsen. In het Trivarium, een overdekte schaatsbaan. Leuk!

Om ongeveer half 11 waren we op de schaatsbaan. Voorzichtig begonnen we aan onze eerste rondjes. Tussendoor genoten we van warme chocomel en een appelflap, dit hadden we meegenomen, Hollanders dat we zijn ;)

Het schaatsen ging steeds gemakkelijker. We wisselden de grote hockeybaan af met de grote schaatsbaan. Natuurlijk maakte ik ook nog een fotootje van Fleur, maar ik moet zeggen dat dat best een onderneming was. En het model staan voor die foto ook, kijk maar!


Beetje wazig, maar ach...

Het lijkt net alsof Fleur heel wiebelig op de schaats staat, maar da's in het echt niet zo hoor!

En nu zijn we een beetje moe. Jan nam ons mee terug naar huis, hij had vroege dienst en werkt in Nijmegen, dus dat kwam heel goed uit. Zo dadelijk ga ik nog even achter de pannen, en dan heb ik voor vanavond helemaal niets gepland. En dat vind ik dan weer niet zo erg hoor ;))

14 opmerkingen:

 1. Leuk en wat gezellig! Ben je niet gevallen? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Trudy,
  Twee jaar geleden ging ik mee met mijn zusje om te helpen bij het partijtje van haar zoon. We gingen dus naar de ijsbaan in Haarlem. Ik had al zo'n dertig jaar niet op de schaats gestaan dus was best een beetje bang om te proberen. Toch gedaan, maar na 20 meter lag ik al op mijn achterste... En aangezien je niet terug kon, tegen de richting in, op de baan, moest ik toch het rondje afmaken. Het zal vast een heel gek gezicht zijn geweest, maar ik schaatste (nou ja) hand in hand met mijn zusje de baan rond...
  De kinderen lagen in een deuk kan ik je zeggen...
  En toch heb ik genoten toen.
  Op 10 februari staat er weer een schaats-uitstapje op de planning. Dan gaan Ben en ik met mijn zusje en haar gezin weer naar de ijsbaan. Mijn jongste gaat ook mee... Ik denk dat ik het bij foto's maken ga houden... maar wie weet...
  Ik wens je een fijne avond en alvast een heel mooi weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk, gezellig...ik zou het niet meer durven om te schaatsen.

  Groet,Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ..... morgen voel je spieren die je al lang vergeten was......

  BeantwoordenVerwijderen
 5. fijn dat winters gevoel nog wat tastbaarder maken! heb vroeger ook geregeld geschaatst, heerlijk hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk zo'n dagje met je dochter! En wat neem je het mooi op voor haar ;) Ik geloof vast dat ze goed kan schaatsen!
  Sportief van jou...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi en gezellig en je vorig blogje herken ik heel goed.... mijn jongste helpt mijn oudste ook met dit soort dingen. fijne dag. groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk! Ik vind schaatsen zo leuk!
  Het liep bij jou beter af als bij mij vorige week, ik eindigde met mijn arm in een mitella. Slechte vertoning van 'sterren dansen op het ijs': Mama, draai is zo'n mooi rondje net als mij.... en ja hoor... daar lag mama!

  Heerlijk zo'n dagje met je dochter!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...