dinsdag 15 januari 2013

Winterpret?

Hij is er niet gecharmeerd van, die zoon van ons. Het gemopper was vanochtend aan de ontbijttafel dan ook niet van de lucht. "Lekker dan" was zijn commentaar toen hij de waarschuwingen op de t.v. bekeek. Treinen die niet echt lekker lopen, en dan moet ie ook nog op de fiets naar het station. "Weet je wel hoe irritant dat is met die sneeuw in je gezicht?"

Ook schaatsen is niet z'n ding. Ooit, toen ie nog een jaar of 6 was, gingen we met het hele gezin schaatsen op de overdekte baan, in Nijmegen. En léuk dat ie het vond! Hij was echt niet te stoppen gewoon! Totdat zijn voeten zeer begonnen te doen, en bleek dat ie de blaren op zijn tenen had staan. Hij had nieuwe ijshokeyschaatsen en dan moet je voorzichtig opbouwen... maar daar was Jan nu eenmaal niet zo van :o

Natuurlijk probeerde ik het vanochtend weer een keertje: "Ga jij ook me schaatsen deze week?" Want dat er plannen hier thuis zijn, da's zeker! Met Fleur naar de ijsbaan in Zutphen, net als vorig jaar. Leuk, muziekje erbij en tussendoor genieten van een warme kop chocomel en om je heen kijken naar al die medeschaatsers...


je moet er maar het positieve van in zien...


Maar nee, ook nu trapte hij er niet in. Laat hem maar binnen, bij de computer kachel. Daar is hij in z'n hum! Vanavond, na het avondeten moet hij wel naar buiten. Tukker moet er dan uit en dat is Junior's taak. Ziet ie toch nog even de witte wereld. Want als het aan mij ligt, mag er vanavond hier in het oosten nét zo'n pak gevallen zijn als nu in Zeeland al het geval is... de bofferds!!!

Nu nog hopen dat de treinen niet teveel ontregeld zijn vandaag. Fleur is bij haar zus in Utrecht, en moet vandaag weer vanuit daar naar huis en met Jan moet ik vanmiddag om half 4 kennismaken op het stageadres. Dat tijdstip halen we makkelijk, mits de treinen niet gek gaan doen. Nou ja, ik heb hem al gezegd dat hij zo snel mogelijk moet bellen als het niet lukt met de N.S. Dan gaat mijn groene blikkie dienst doen als school- thuis verkeer.

Glibber ik rustig aan van huis naar school en naar stage. Tsja... als je de weg op moet, is die winter ook niet altijd handig. Maar vérder :))

11 opmerkingen:

 1. Ohhhhh ik vind het zo heerlijk hé sneeuw. Ik ga zo bij iemand koffie drinken en neem mijn toestel mee. Kan ik onderweg foto's maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sneeuw is prachtig....als ik maar niet weg hoef :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, ik doe lekker mee met je zoon ;) ben ook niet
  zo gecharmeerd door sneeuw! wel van achter het
  venster maar hou er niet zo van om met de auto te
  rijden dan...gelukkig werkt manlief op stapafstand..Vandaag moest alleen jongste dochter er door! maar die geniet zich kapot met haar vriendengroepje...hoe meer ze vallen hoe meer plezier!
  Hopelijk rijden de treinen zoals het hoort daar.
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn man fietst altijd de 10 km naar het treinstation, maar rijdt nu naar Arnhem en stapt daar op vanwege de speciale dienstregeling. Alle kinderen zijn door de sneeuw naar school gefietst, en ik heb al hard gelopen.

  Het is glibberig, maar wel prachtig!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Trudy,
  Ik vind het er prachtig uit zien, maar ik heb wel veel begrip voor al die mensen die over de weg naar werk en school moeten. Straks moet ik er ook weer door met de auto, naar mijn werk..
  Ben wel vanmorgen al even naar buiten geweest, foto's maken op dezelfde plek als waar ik gisteren was... Prachtig vind ik het. Er is hier sinds gisterenmiddag al ongeveer 10 cm gevallen...
  Ik wens je een fijne winterse dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In vind het ook mooi, vanachter mijn raam in de woonkamer. ;-) Nee, ga niet naar buiten en straks als mijn man thuiskomt loop ik aan zijn arm even in de sneeuw. Ik ben veel te bang om te vallen. Laat mij maar fijn binnen blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik probeer de mooi kant ervan te zien. Ik kan me voorstellen als je kids en je man de deur uitmoeten dat t minder is. Die van mij moet dat natuurlijk ook maarzegt ie altijd.....ik heb vierwielaandrijving, haha schijnt heel veilig te zijn maar ik zeg altijd dat er anderen zijn die dat niet hebben en als die beginnen te glippen. Gelukkig hoeft ie nooit over de snelweg want dat zou ik hele eng vinden. liefs en fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja,voor het verkeer is het inderdaad niet
  zo fijn,maar....wat is het mooi.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier ook een witte wereld! Heerlijk als je er niet door hoeft maar ik heb medelijden met mijn man, die werkt bij de ns en krijgt op deze dagen alle *&^% over zich heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oooooh zo mooi die stile witte wereld, hier gelukkig ook een dik pak.
  Ja, voor fietsers is het wel vervelend.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk zoals je schrijft over je schaatsuitje ! Dan krijg ik er ook zin in.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...