zondag 20 januari 2013

Kwetsbaar opstellen.

En dan heb ik nog maar eens een keertje op het vakje met het pennetje geklikt. Jullie kennen ´m wel, medebloggers. Als je een nieuw berichtje wilt schrijven, dan moet je díe hebben... Voor de tweede keer klikte ik erop. Wéér weet ik niets te schrijven en wéér doen de toetsen dan maar het werk.

Tsja, ik kan die laptop ook dichtklappen op zo´n moment. Want ach, wie is er nu geïnteresseerd in schrijfsels die zo "ongecontroleerd" zijn? Die van tevoren niet uitgedacht zijn en nog eens nagelezen en dan op het papier gezet zijn?

Nou, als ik zo had gedacht, zou mijn blog hartstikke leeg zijn! Want écht, alles wat hier op "papier" staat is niet bedacht voor ik het er neer zette. Hoogstens het onderwerp, maar ook dat kwam me vaak pas aanwaaien vlak voor het schrijven. Ik ben namelijk een nogal impulsief persoontje...

En eigenlijk denk ik dat dat niet zo heel erg is. Ik leef een beetje vanuit mijn hart, en laat nogal snel het achterste van mijn tong zien. Kletserdeklets en dan heb je weer een gezellig of juist serieus gesprek. Want doordat ik zo ben maak ik vaak dat ook een beetje los bij anderen. Let maar eens op:

Als je zelf je kwetsbaarheid durft te tonen, komt je medemens ook makkelijker over de brug. En krijg je een ontmoeting. Van hart tot hart. Van mens tot mens. Mooi... Of, zoals het ook wel gezegd wordt: Als men zich kwetsbaar opsteld ontmoet je het hert bij iemand anders:


Dit exemplaar komt van de kringloop, van da week kwam ik haar tegen, ze mocht natuurlijk mee!


Natuurlijk heb ik ook wel eens dat ik achteraf denk: "Hè, waarom vertelde ik dat nou net aan haar?" Omdat ik eigenlijk wel weet dat de vertelsels dan niet binnen haar muren blijven. En ik stiekem wat krachtiger zou willen overkomen. Dus neem ik me dat dan doodleuk voor. Om vervolgens...

Neeee, ik kan het gewoon niet! Sterker nog, ik wíl het ook niet! Hier blijven de deuren naar mijn hart open. Zo functioneer ik het beste en zolang ik geen mensen kwets met wat ik zeg (want daar is natuurlijk wél een dikke grens) blijf ik wie ik ben.

Zó zeg! nooit gedacht dat dit op de vroege zondagmorgen uit mijn krakkemikkige laptoppie kon komen! Zo zie je maar weer: Open je hart en dan ben je soms verbaasd wat dat teweeg brengt. Fijne dag vandaag allemaal, geniet ervan!!!

18 opmerkingen:

 1. Weet je, volgens mij ben je gewoon een leuk mens :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Blijf maar op dat pennetje klikken en schrijven hoor! ik lees
  je graag..ik hou van je schrijfsels en vind ook een stuk
  herkenning in jouw stukjes...(kinderen van ongeveer dezelfde
  leeftijd). Jij bent denk ik een heel lief mens!
  liefs en dankjewel voor dit logje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Trudy,
  Blijf alsjeblieft vooral jezelf. Zoals jij schrijft zo kennen we je hier in blogland allemaal al zo goed, en zo lezen we je stukjes heel graag... Niet anders doen dus...
  Ik wens je een heel fijne zondag, geniet ervan op je eigen manier.
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maar Trudy toch, vanwaar die zelfonderschatting? Je schrijft juist puur en dat is wat ik zo mooi vind. Ga vooral zo door hoor.
  gr Bibje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo'n hertje heb ik ook gehad. Heel lang geleden. Je bent een mooi mens.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben ook zo open. Denk vaker bij mezelf: houd eens je mond, haha. Maar het is wat je zegt: je ontmoet daardoor wel mensen die net zoals jij zijn. Fijn toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed zo! Ik herken het wel hoor, soms praat ik ook teveel, laat ik teveel van mijzelf zien.
  Maar ga zo door hoor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ben je gekwetst Lief? Ik heb soms ook spijt dat ik iets vertel aan de verkeerde of dát ik het vertel. Ik probeer het dan maar van me af te laten glijden.
  Goede zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ach...soms valt het zaad in onvruchtbare aarde moet je maar denken. Maar zaad (MET kiemkracht) blijft het!

  Fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Blijf maargewoon van uit je hart schrijven ,dat maakt je blog juist zo mooi.Ik durf het niet goed meer en vind mijn blog eigenlijk een beetje oppervlakkig worden.
  Groejes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben ook zo. Ten eerste ik bedenk niet wat ik ga schrijven en ten tweede ik ben heel open. Mensen vragen toch vaak wat voor werk je doet als een van de eerste dingen nou dan kan je een heel onduidelijk antwoord geven of gewoon zeggen.
  Er zijn mensen die hele gemene dingen over mij vertellen maar ik vind dat prima. Ik bedoel dan weten ze dat ik last heb van depressies en zeggen dan dat ik gestoord ben, psychotisch en wet ik veel wat allemaal. Natuurlijk niet zo leuk maar ik laat t wel los.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ps ik wil absoluut niet meer met een masker lopen en net wat jij zegt; ik merk dat veel mensen, echt heel veel dan ook met hun verhalen komen als ik zo open ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Juist dat vind ik zo mooi aan je schrijfsels.......recht uit je hart!
  Blijf vooral zo doorgaan Trudy !
  Dan blijf ik nog vaak bij je langskomen!
  Liefs Erika

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gewoon jezelf blijven, dat is het allerbeste. Iedereen heeft wel eens van die momenten, had ik het moeten zeggen ja of nee. Soms is het goed, soms misschien niet. Maar blijf maar zo dicht mogelijk bij jezelf!

  Enne, ik geniet van je schrijfsel hoor! Mag je best weten!

  Lieve groet,
  Gerreke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het is mooi dat je je kwetsbaar op durft te stellen. Blijf vooral lekker schrijven. Ik vind het leuk om het te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. de blogjes die zomaar je toetsenbord uitvliegen zijn vaak de beste, toch? Weer met plezier gelezen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ja dit komt mij ook ontzettend bekend voor. Je bent een leuk mens!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Komt bekend voor, dat je gaat zitten voor een leeg vel en dan.... eh... eh... en dan ineens... komt er een onderwerp of ik hops even langs een medeblogster en krijg "inspiratie"...

  Ik vind je vertelsels heerlijk om te lezen, dus ga maar lekker door hoor!

  Groetjes, Puck

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...