vrijdag 25 januari 2013

Verdraagzaamheid.

Ik vind bloggen een hele leuke manier van communiceren. Vooral door het feit dat de mensen waarmee ik blog zo verschillend zijn. Nou ja, ik ken ze natuurlijk niet persoonlijk, maar dat maak je vaak wel op uit de schrijfsels die geplaatst worden.


Vond ik op het www... mooi dit tóch?

Ik denk maar zo dat als ik deze mensen allemaal in het dagelijks leven tegen was gekomen, ik lang niet met iedereen zo´n band zou hebben gehad. Gewoon, doordat ze misschien van een andere generatie zijn, of doordat de leefstijl compleet anders is dan die van ons. Misschien zou ik dan denken: "Wat moet zij met mij? Ze heeft wel iets beters te doen... " En nu... nu ontmoet ik deze mensen wél! En laat één ding heel erg duidelijk zijn: ik ben er blij mee!!

En tóch... toch kan ik helemaal weg zijn van mensen die juist wél die andere levensstijl hebben. Ik ben soms gewoon onder de indruk als ik programma's als Showroom zie. Prachtig zeg, zo iemand die zich geen bal aantrekt wat "men" van hen vind! En vooral die ook helemáál niet bezig zijn met oordelen over de ander!

Soms zie je wel eens zo'n dame op straat. Best redelijk op leeftijd, maar heerlijk bont gekleurd in de kleding. Of een hoedje op met bloemetjes. Ik hou ervan! 't Is dat ik zelf nog niet helemaal durf, maar ik kan me zo voorstellen dat als ik eenmaal ouder ga worden ik me steeds minder ga aantrekken van wat er om me heen van gezegd wordt.

Want ik denk dat dat oordelen van anderen ook met oordelen naar jezelf te maken heeft. Beetje beter voelen als de ander in jouw ogen niet helemaal doet/klopt zoals je zou willen zien. Of misschien voelen jij en ik ons wel een beetje ongemakkelijk bij iemand die zo héél erg zelfverzekerd over komt.

Poeh, da's weer een zwaar onderwerp op een doordeweekse dag zo na koffietijd... maar ik móest het gewoon eventjes kwijt. Ik denk dat de mate van verdraagzaamheid hier in Blogland erg hoog is en ik pleit er toch voor dat zo te houden!

Heel fijn weekend allemaal en doe lekker je ding! En vertel het vooral! Want stel je toch voor dat we allemaal hetzelfde zouden zijn, hoe saai wordt het dan niet hier :o

19 opmerkingen:

 1. Leuke post! Ik merk ook dat ik bij bepaalde bloggers een bepaald beeld heb gekregen, en dat ze als bekenden gaan voelen. In de regel vind ik iedereen heel erg aardig in blogland.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie post, Trudy.
  Soms reageer ik, maar lang niet altijd..
  Ik lees je posten wel altijd met plezier.
  En ik denk dat het waar is wat je nu schrijft, in het 'echt' zouden we elkaar misschien voorbij lopen of een mening over elkaar hebben.
  Maar in Blogland respecteren we elkaar zoals we zijn, mooi!
  Ik merk wel, nu ik ouder wordt ( hmm..nog geen 40..over 23 dagen haha..) ik meer mijn eigen ding doe, probeer anderen minder snel te veroordelen..komt ook door de levenservaring door de jaren..
  Net zoals jij een puber met autisme...een pre puber met ADHD en een jongste die daar ook wat graantjes van meepikt :)
  Anderen hebben altijd wel wat te zeggen, maar ik denk ook dat ik lange tijd, op scherp heb gestaan, wat anderen van ons zeiden..en dat is ook niet goed!
  Phoe, zo lang heb ik nog nooit gereageerd..kan er zelf wel een post aan wijden ..haha..
  Fijn weekend,
  dank je voor deze eye -opener op een vrijdagmorgen :)
  Lieve groet,
  Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik durf op mijn werk dat niet. Thuis, of gewoon op een vrije dag trek ik me ook weinig aan wat mensen vinden. Maar als ik moet werkeb, ben ik toch onzekerder. Niet dat ik specifiek heel anders ben, maar ik zal me aanpassen aan de rest, bang voor sommig commentaar. En dat gaat dan soms over dingen waarvan ik denk moet dat nou. Gewoon iets zoals wel of geen wimpers bijwerken. Ben nu al wel zo, dat ik dat niet specifiek doe. Maar b.v. ik kijk eel wat ik aantrek. Jammer want ik vind het altijd heel knap en stoer dat mensen een andere levensstijl overal uit durven dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op mijn vorige blog dacht ik diverse mensen echt ''te kennen''Een paar heb ik er ontmoet of telefoon gesprekken mee gehad en gemaild.Dat werden een paar fikse teleurstellingen .Heeft gemaakt dat ik nu op afstand blijf en niet verder ga dan mailen.Ook ik maak me steeds minder druk over wat mensen zeggen over mij ,ook zal ik niet snel oordelen over anderen.Fijn weekend
  Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi logje. Goed dat je hier aandacht aan besteedt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Grappig, ik vraag me dat ook geregeld af, zeker bij mensen met wie je afgaand op de 'kenmerken' van die persoon eigenlijk niets hebt.

  Maar dat maakt het zo leuk ook. De mensen die ik via internet heb leren kennen (door de jaren redelijk wat) vond ik stuk voor stuk leuke mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het leuke vind ik dat andere blogsters kanten in mij wakker schudden die lagen te slapen. En dat gebeurt in het gewone leven toch minder snel heb ik het idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi dat mensen hier verdraagzamer zijn (of in ieder geval lijken). Ik vind het ook heel leuk om bij zulke verschillende mensen te lezen en andersom dat er van alles bij mij komt kijken (ook al doe ik het even iets rustiger op bloggebied). Ja gaat voor je gevoel wat 'puurder' op mensen af misschien, omdat je niet wordt afgeleid door het voorkomen van mensen. Aan de andere kant kunnen mensen dan in het echt enorm tegenvallen, omdat je in blogland maar een deel van ze te zien krijgt.
  Goed stukje van je en iets om af en toe eens bij stil te staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hey Trudy, ik mis je ineens als volger van mijn blog en in je leeslijst. :-( Ik heb de laatste tijd hier niet vaak gereageerd, maar soms is er zo'n periode dat het mij wat veel is allemaal. Ik hoop maar dat er niet iets tussen jou en mij in staat. En ik zal weer vaker reageren hoor op je blogjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi, ja meeste bloggers, of tenminste degenen die reageren zijn vriendelijk , aardig en respectvol.Soms lees ik her en der wel eens venijnige reacties.....niet bij jou gelukkig :-) en ook niet van jou....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Las net de leuke reactie van Tukker op m'n blog. Lachen joh!
  Mooi stukje hierboven.
  Alle verschillen maken het leven kleurrijk !

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Trudy,
  Wat heb je dit weer mooi geschreven. Natuurlijk zijn we allemaal anders, maar misschien toch ook wel een klein beetje hetzelfde. Want ik spreek voor mezelf als ik zeg dat ik het wel heel lekker veilig vind hoor, hier zo achter de computer, om naar anderen te kijken en dan mijn mening in een reactie achter te laten. Face to face zou ik dat niet zo goed durven denk ik... Misschien toch ook wel een stukje onzekerheid, maar ik merk ook dat naarmate ik wat ouder word, ik me steeds minder van anderen ga aantrekken. Dus er is hoop, als ik eenmaal goed bejaard ben kan ik ook dat hoedje met de bloemen op... haha...
  Ik wens je een heel fijn weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi geschreven Trudy.
  En ja,wat zou het saai zijn,als we allemaal hetzelfde zouden zijn.
  De verscheidenheid aan mensen,dat maakt het juist heel erg leuk.
  Maar toch moet ik dan ineens denken aan mensen,die gepest worden,omdat ze anders durven zijn,zich niet aansluiten bij de grote meute,die meent,dat je moet zijn,zoals zij zijn.
  Op scholen komt dit helaas maar al te vaak voor.

  Ik wens je een fijn weekend
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ja, het zou maar een saai boeltjezijn moest iedereen hetzelfde denken, hetzelfde doen, zich hetzelfde kleden, en ga zo maar door.... Dat we allemaal verschillend zijn, al zijn het soms maar in kleine dingetjes, maakt het leven zo boeiend. en zo leren we ook nog iets van elkaar!
  groetjes en prettig weekend, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat schrijf je toch heerlijk! Ik kom helaas niet verder dan een paar zinnetjes maar als ik dan jou verhalen lees lijkt het wel of je ze zo uit je mouw schud. Talent hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. wijsheid komt met de jaren, en zelf-aceptatie ook. Hoe ouder ik word hoe minder ik me bezig hou met wat iemand van mij vindt. Als ik maar van mezelf hou, dan is het helemaal oké :)

  Ik ben erg blij met de mensen die mijn blog bezoeken, en ja ik kijk elke dag weer uit naar de reacties. Het is toch een klein gesprekje wat je dan weer eventjes voert :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een leuk logje! Ik herken er veel in. Je hebt het gevoel er veel vriendinnen bij gekregen te hebben, terwijl je ze persoonlijk niet kent. Maar je hebt vaak wel een bepaald idee van een blogster (positief bedoeld). En soms kom je een foto tegen en klopt je beeld, soms ook niet.

  Maar dat maakt het bloggen zo leuk. Zo verschillend en toch één. Want wij hebben allemaal dezelfde passie: het bloggen!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh-ik hou zo van mensen die anders zijn en er vooral LAK aan hebben-dat is al een kunst op zich. Door blogland heb ik naast de "gewone" blogcontachten-wat op zich al bijzonder is-2 mooie vriendschappen opgedaan. Echt heel bijzonder dat je een klik blijkt te hebben. En dan hebben we ook nog Pinterest-heel apart ook. En zo heb je heel wat uurtjes opgevuld-mooi weekend Truud-xxx-Sil

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...