woensdag 23 januari 2013

Mannen en hobby's.

En dan rijden we alweer een tijdje rond met Pino:


Pino in "slechtere" tijden.. Met kapotte motor. Maar het maken daarvan was óók al geen straf ;)


Nou ja, we... eigenlijk rijdt Jan alleen in dit exemplaar. Niet dat ik nooit in een andere dan mijn groene autootje rijd hoor. We rijden al jaren Volkswagen. Van Kever, T1, T4, zelfs een Volkswagen Variant mochten we tot onze bezittingen rekenen. En nu dan de T3. Ach ja... Maar dit is toch even een gevalletje anders...

Er zit nét een beetje ander schakelsysteem in. De 1 zit opzij beneden, de 2 daar schuin boven enz. Eigenlijk gaat het vanaf de 2 net zo als bij mijn auto. En volgens Jan kun je met een diesel zó in de 2 optrekken. Dus.... toch maar eens op een rustige morgen buitenaf rijles nemen. Als de sneeuw en de vorst weg is dan.

En tóch vind ik het spannend. Ook wel een beetje bang een deuk in ons gele monster te rijden. Beetje onhandig allemaal, want zo moeten we, als we met z'n vijven toevallig naar een feestje moeten ons in de Polo proppen. En aangezien ik de enige in het gezin ben onder de 1 meter 80, krijg je een beetje het effect als sardientjes in een blikje. Fleur zag wel zo'n sluiting bovenop het dak voor zich ;))

Natuurlijk blijf je bezig met zo'n camper. Nu is er weer een slang stuk. Eergisteren maakte Jan 'm even zo, dat hij voorlopig weer kon rijden. Dacht ie. Gisteren lukte dat rijden ook, vandaag is Jan met mijn autootje richting werk. Tsja, hoe vaak dat ding ons al gered heeft... Ik neem vandaag een andere wagen. De benenwagen...

En nu zul je denken: "Niet zeuren, je weet als je zo'n oud exemplaar hebt, dat je bezig blijft". Vind ik ook. Laatst rammelde de snelheidsmeter heel erg. Ik ben zo'n mens die er niet tegen kan, tegen dit soort bijgeluiden. Noem het maar een autistisch trekje, já ik heb er ook eentje!

Jan gaf aan nog zo'n metertje in de schuur te hebben. Ooit van een sloopbus afgehaald. Voor jeweetmaarnooit. "Mooi", zei ik. "Kan je dat ding erop zetten, zijn we ook weer van dat irritante geluid af". Maar volgens Jan moet dan het complete dashboard gedemonteerd worden. En toen was het mijn beurt:"Ja, maar dit is toch je hobby??" En daar wist ie met een smile op zijn gezicht even niets op te zeggen... Nou ja, eerst de slang vanmiddag maar eens goed maken. En dan komt het volgende. Zo blijft ie gezellig bezig ;)

10 opmerkingen:

 1. Wat grappig dat ik hier mijn vaders "voorjeweetmaarnooit(waarhetnoggoedvooris)" tegenkom....vast een mannending ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voordeel, dat jan hier heel handig in is. Toch, zou ik af en toe de kriebels krijgen, want je zal altijd zien, op een ongunstig tijdstip, doet hij het niet. Ja het is wel zijn hobby, maar heb jij altijd zin, om te knutselen, hihi.
  Maar gelukkig is jouw groen autootje een goede vervanger en weer door keuring gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, dan heb ik ook autistische trekjes: ik kan absoluut niet tegen repeterende geluidjes (druppende kraan, tikkende verwarming, mensen die 'wippen' met hun voeten) :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Trudy,
  Ja zo blijft hij zeker lekker bezig. Maar zoals je zelf al zei, dat wisten jullie van tevoren. Een daar zijn hobby's ook voor, om er lekker mee bezig te blijven. Als Jan dat niet leuk zou vinden hadden jullie Pino nooit gekocht natuurlijk...
  En over autistische trekjes gesproken, wie heeft ze niet. Ik ben er in ieder geval door mijn werk, waar een paar autisten op de woning zijn, achter gekomen dat ik een heleboel autistische trekjes heb... en ik vaar er wel bij...
  Ik wens je een heel mooie dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. tja, inderdaad: zo blijf je altijd bezig... Maar ja, dat heb je eigenlijk bij elke hobby toch?! En jullie rijden tenminste wel in een mooie pino rond! Daar zullen vast wel eens jaloerse blikken op geworpen worden?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het grappige is nog dat ik soms denk:"Waar kijken die mensen toch naar?" als ze onze bus bekijken voor het stoplicht bijvoorbeeld. Om vervolgens me te realiseren dat het ding helemaal niet zo gewoon is :))

   Verwijderen
 6. Stoer hoor om zelf in zo'n grappige Pino rond te rijden. Ik zou er best ook één willen. Je eigen huisje altijd bij je te hebben heeft ook wel wat. Je kunt er mee gaan en staan waar je maar wilt! Succes met rijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahaha heerlijk toch zo'n knutselauto in het groot!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vond het in het begin ook wel eng, rijden in een grote bus. Maar uiteindelijk viel het heel erg mee en voelde ik mij best stoer zo achter het stuur. Dus gewoon proberen en er vooral van genieten.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...