zaterdag 5 januari 2013

Staartje van de vakantie...

Ik zit nog een beetje bij te komen hier op de bank vanochtend. Behoorlijk vast geslapen en wakker geworden van mijn eigen schreeuw in een droom. Nee, geen nachtmerrie hoor. Gelukkig doe ik daar niet aan.

Maar toch. Met flinke hoofdpijn word ik dan wakker. En als ik dan niet meteen mijn medicatie tegen migraine neem heb ik er drie dagen "lol" van. Duzzz.

Inmiddels is het alweer weg getrokken en nu zit ik hier met mijn laptoppie. De bankzaken zijn alweer on-line geregeld. Moest ook echt vandaag nog en ik dacht: "Ach, laat ik maar met het "leukste" beginnen vandaag."  Maar het viel mee. Beetje rente erbij en toen was er zomaar wat extra geld om te sparen. Dus doorsluizen maar. En dat voelt heel erg goed. Lekker begin van de dag dus!

Gisteren gebeurde hier ook van alles thuis. Eerst Fleur geholpen met een verlaat Sint gedicht. Zij ging nog sintekerst vieren met haar vriendinnen van de middelbare school. En ik ben de aangewezen persoon hier in huis als er dan gedichten bij komen kijken. En dat lukte zomaar weer!

Nadien gingen we met Pino naar het bos. Tukker heeft daar even goed z'n poten gestrekt. Heerlijk te zien hoe die hond loopt te genieten op zo'n moment. Het was wat minder toen hij achter de wilde konijnen aan ging. Tsja... 't is nu eenmaal een jachthond. Vandaag mag ie weer even rustig aan doen voor het herstel van z'n heupen. Lastig die H.D., maar het gaat zo prima. Het goedkopere voer slaat gelukkig ook prima aan. Scheelt ons toch weer zo'n tientje in de maand. Alle kleine beetjes helpen, toch?

's Middags ging Jan werken. Nadat hij de kerstboom uit de kamer had gesleept. Ik zat midden tussen de kerstprularia, die ik aan het opruimen was, toen de telefoon ging. Mijn zus.

Zij had een stageplek geregeld voor Junior bij haar op het bedrijf! Ik was zo blij daarmee! Junior moet in februari 3 keer 30 uur werken, maar dat is heel lastig om te realiseren. De meeste bedrijven willen wel een heel jaar zo'n jongen voor een halve dag in de week, maar dit niet. De baas van mijn zus vond dat jongens als Jan een kans moeten hebben . Wat ben ik het met een eens zeg! Dankuwel meneer!

Mijn dag kon dus al niet meer stuk. Vrolijk opruimend en stofzuigend klaarde ik de wegmetkerst klus en daarna schilde ik appels. Er lagen nog cranberrie's van de kerst. Niet gebruikt en weg doen is ook zonde. Dus ik maakte met wat zacht geworden appels en een pak halfvolle geleisuiker appel-cranberrie jam. Kijk, hier zie je het resultaat:


De potjes staan nog op de kop, dan zuigen ze vacuüm.

Ik zette de pan op het petroleumstel, en zo kon ik even naar de bieb. Ik lees veel de laatste weken en deze week had ik alweer 2 boeken uit. "De kers op de taart" van Katie Fforde en "Olijven met oregano" van Nicky Pellegrino. Allebei aanraders!

's Avonds, toen Fleur weer thuis was, aten we pannenkoeken. Met spek, brie, walnoten en honing. Lekker joh! En eentje met rozijnen en de jam van 's middags. Het pannenkoeken eten kwam voort uit het feit dat de boodschappen uitgesteld waren. Eerst maar eens eten wat er nog is. Vandaag ga ik maar eens echt, geloof ik ;) Maar ach, het was geen straf, dat eten!

En zo was het weer een goed dagje, gisteren. Vandaag ga ik maar eens een doekje door het huis halen en de supermarkt een bezoek brengen. En dan... dan is de vakantie zomaar weer voorbij! Maar ik heb het heel erg naar mijn zin gehad. En ben weer opgeladen voor wat er komen gaat. Kom maar op!!!

18 opmerkingen:

 1. Kom net onder de douche vandaan en sta op het punt om naar de markt te gaan maar mijn haren zijn nog nat, dus maar even Bloggen. haha, ik krijg meteen energie van jou stukje! Ik wens je een superfijn weekend. Straks gaat hier de kerstboom eruit dus ik neem alvast wat bloemen mee om het gat te vullen. Nog een leestip: De honderjarige man die uit het raam klom en verdween. Hilarisch! en je krijgt er een goed humeur van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beetje laat ja, zo'n gedicht, maar wel heel leuk. Wat maakt het ook eigenlijk uit wanneer je zoiets met je vrienden doet he. Jam ziet er lekker uit. Ben bijna geneigd even een likje te nemen... Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij doet me watertanden. Van het lekkers en de dag behalve de hoofdpijn: die wil ik liever niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn die stageplek! ik zit in de starthouding om naar de bieb te gaan en jij bent nu al de 2e die " Kers op de taart" noemt, dus wie weet...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Trudy,
  Wat vervelend hè, om met zo'n vast-slaap-hoofdpijn wakker te worden. Die ken ik maar al te goed. Gelukkig helpen de pijnstillers hier dan ook goed.
  Heerlijk ziet die jam er uit, zal ook vast heel goed smaken.
  En als klapper op de vuurpijl een mooie stage-plek voor Jan, wat geweldig mooi is dat. Lief dat er ook mensen zijn die een ander zoiets gunnen... Toch mooi weer een hele zorg minder dan.
  Ik wens je een heel mooi weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jaha die boeken ken ik ook, ik houd ook heel erg van dat genre, heerlijk lezen!
  En fijn dat de pijnstiller helpt, ik heb net weer drie dagen migraine achter de rug, werd vanmorgen wakker om 5 uur en eindelijk weer hoofdpijn vrij.
  Die jam ziet er heerlijk uit hoor!
  Wens je een fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hé, da's nou eens een logje met allemaal goed nieuws, op de bijna-migraineaanval na!
  fijn voor zoon Jan met die stageplek; hopelijk valt het hem er mee!
  fijn weekend en groetjes, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel soms heb ik ook migraine bah.. Gelukkig was je snel weer boven Jan. Fijn dat er een plekkie is voor je zoon! Hoera! Heb nog een heerlijk weekend wij zijn hier wat sjaggie ik vermoed after kerst syndroom ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een goednieuwsblogje (buiten de hoofdpijn dan natuurlijk)
  Nog een fijne avond en gezellige zondag!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Pfft, ik heb nu eerst een kop koffie nodig om al je belevenissen te verwerken. Je bent behoorlijk actief geweest zo in het begin van het nieuwe jaar.

  Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo wat een energie zo in het begin van het nieuwe jaar!
  Heerlijk hoor!
  En wat fijn voor Jan zo,n mooie stageplek ......weer een zorg minder!
  Dat van die hoofdpijn ken ik ook en juist vaak in het weekend als je wat langer kan blijven liggen en een vrij dagje heb sta ik op met migraine!
  Zo balen ...wat voor medicijnen heb jij dan ? Ik gebruik meestal 2 paracetamol maar dat helpt lang niet altijd.
  Ik lees de titels van je leesboeken en denk hey ik heb er ook een Van Katy Fjorde liggen .........kijken welke ik heb ....en het is ....
  De kers op de taart. I
  Ik heb hem nog niet gelezen en moet hem morgen ook alweer inleveren maar denk dat ik hem dan nog maar een keer meeneem haha! Heb gelijk de andere titel even genoteerd ...misschien kan ik die ook vinden....
  En jam heb ik nou nog nooit gemaakt ...Ga ik toch maar eens doen . Ziet er zo lekker uit bij jou!
  Liefs Erika
  Fijne week  J


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik slik tegen de migraine Sumatriptan. Vroeger slikte ik ook pijnstillers als paracetamol en later nog een spierverslapper van de huisarts maar dat hielp allemaal niet. Na zo'n 15 jaar kreeg ik Sumatriptan voorgeschreven.En dit helpt ook echt. Alleen... ik slikte op een gegeven moment teveel, en toen kreeg ik juist een contra-effect. Meer migraine dus. Toen ben ik begonnen met een halve per keer te slikken en nu slik ik i.p.v. 30 tabletten per maand (van 100 mg, dus veel te veel!!) er nu nog zo'n 9!

   Verwijderen
  2. Dank je voor je snelle antwoord!
   Oo jij hebt er denk ik wel veel meer last van dan ik als ik dat zo lees!
   Tjee zeg 30 ! Dat is veel! Gelukkig dat het er nu toch meer dan helft minder zijn!
   Maar ik ga toch eens informeren bij de huisarts
   Dus bedankt!

   Verwijderen
 12. Gefeliciteerd met de stageplek voor Junior ! En ik moet zo lachen om die Sintekerst, want voordat zo´n groep meiden een datum heeft kunnen prikken...heel herkenbaar. Olijven en oreganao ga ik ook eens lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik probeer het nu via een andere browser, misschien helpt dat. Gefeliciteerd met de stageplek voor junior. Toch super dat dat soort mensen nog bestaan.
  Ik heb nog nooit appeljam gegeten. Kun je eens uitleggen hoe je dat maakt? Appelmoes kan ik wel maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Cranberrie's wassen, zo'n 2 kg appels schillen en in kleine stukjes snijden en dan opzetten met een pak halfvolle geleisuiker. Aan de kook brengen en zachtjes laten pruttelen. Tot je de appel zacht genoeg vindt. Dan loeiheet in de potjes scheppen en dekseltjes erop. Op de kop op een keukendoek zetten en wachten tot het afgekoeld is met omdraaien. Succes!!

   Verwijderen
 14. Een gezellig blog om te lezen .Wat fijn dat je zoon een stage plek heeft.Fijne week
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...