vrijdag 11 januari 2013

Over een budget en overvloed.

Ik ben het project eenkastjeperdag dunnetjes aan het over doen. Bijna dagelijks neem ik in sneltreinvaart een kastje onder handen. Dat gaat nu allemaal veel makkelijker dan de vorige keer. Er is namelijk lang niet zoveel onzin meer in die kasten te vinden, dat ging toen de deur al uit. Héérlijk!!!

Maar gisteren deed ik ook even het tegenovergestelde. Ik vulde de kast weer een klein beetje bij. Na een dagje shoppen met Fleur. We reden in mijn groene autootje naar een dorpje verderop. Daar zetten we 'm neer bij een station, en ik kocht een kaartje met 40 procent korting. Dankzij de O.V. kaart van Fleur. En zo kwam het dat ik voor 3.40 een retourtje had richting stad. Veel goedkoper nog (ondanks nog een klein beetje benzine ook) dan een kaartje voor de parkeergarage!

Ik stelde mezelf een budget. 50 Euro's. We maakten samen een "boodschappenlijstje". Daar stonden dingen op die we niet vergeten moesten (ja, duh...), maar ook de regel: "Leuke dingen voor héél weinig geld".

Dat budget, daar ging ik 10 euro overheen :o Ik kocht een turquoise vestje, een blauw-wit gestreept t-shirt met lange mouwen, een donkerblauw t-shirt met korte mouwen en een roomgeel hemd. De laatste 2 zijn echt van die basis dingen voor mijn kast. Ik koop ze van V.ero-moda. Daar betaal je voor 2 van die items 16.95, en ik vínd ze zo handig! Ik heb die dingen in alle kleuren, en vul ze dan ook elk seizoen weer aan. ( Moet ook wel, je verwast ze namelijk ook..). En ik kocht nog een nieuwe handtas:
Was ik gewoon aan toe. Ik kocht er in de zomer één toen ik met Mirte in Scheveningen was. Maar dat was één en al ellende. Wel 3 keer de rits stuk. Gelukkig kon de schoenmaker, en later Jan het ding wel weer maken, maar 't is toch niet handig als zo'n rits het zomaar weer begeeft. Ik had er zat van. Hopelijk heb ik met deze meer geluk... Ik ben er in ieder geval wel blij mee. Lekker vrolijk, en hij is ook nog leuk voor het voorjaar straks!

Vandaag maar eens weer lekker aan de slag thuis. De was hangt alweer op de rekken en het eten is ook al voorbereid. Ik maakte een maaltijd met wat er nog in huis was. Ik ga vandaag nog wel boodschappen doen, maar ik vind de uitdaging "Nix in de fridge", doe het maar met wat er nog is, altijd leuk.

Ik had nog een zakje biologische rode kool in huis. Lekker. En dan... een bakje champignons, die echt op moest en een stuk kipfilet was er nog. Oh ja, en een pakje rode wijn saus, nog gekocht voor de kerst en helemaal niet aangeraakt. Dus het wordt:

Rode kool met appel erdoor. Lekker vers erdoor heen gesneden. Stoofpotje van stukken kip en champignons, afgemaakt met de rode wijnsaus. Heeft vanochtend al lekker gesudderd op het petroleumstel. En dan gebakken aardappelparten erbij.

Vanochtend vertelde Jan nog dat er zoveel weggegooid werd aan eten. Ik heb de methode gevonden om dat minder te doen. Zomaar eens een paar dagen later boodschappen doen. Je verbaast je nog wat je dan toch nog klaar kan maken. Hoezo overvloed ;))

En die boodschappen? Ach, morgen is er ook nog weer een dag, alles op z'n tijd. Dan houd ik ook nog tijd over voor wat creatief bezig zijn. Of stofzuigen. Of opruimen. Of met de hond weg. Of een combinatie van die dingen. Ik zie wel, vervelen zal ik me in ieder geval niet!!


12 opmerkingen:

 1. En je houdt ook geld over! Elke keer dat je niet hoeft te winkelen blijft de knip fijn dicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, vreselijk hoeveel er (over de hele wereld) aan voedsel wordt weggegooid, triest gewoon. En mooi, jouw aankopen. Mij kun je uittekenen in een shirt met lange mouwen trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo te lezen heb je een fijne dag gehad. Vaak kun je inderdaad van verschillende spullen toch iets lekkers maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie overvloed op alle fronten !! Fijn weekeinde.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat zullen jullie smullen vanavond, klinkt heerlijk! en ik vind je tas heel erg leuk!!

  fijn weekend!
  lieve groet, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat kastje per dag heb ik nu een week lang gedaan. Wat heerlijk om weer orde en structuur in de kasten cq het huis te hebben.
  Je hebt aardig wat kunnen kopen voor €50,00. En nog een gezellige dag erbij, dat is onbetaalbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke tas is dat.
  En je maaltijd klinkt ook niet verkeerd.

  Fijn weekend
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat je nog kan doen met 60 euro is best veel. En als wij met z'n tweetjes eten vind ik het ook altijd leuk om te eten wat er nog in huis is. Als de kinderen mee eten is dat weer een ander verhaal, want de een lust dit niet en de ander dat niet....... Ik wens je een mooi weekend. X p.s kan ik je nog blij maken met een boek ? zie mijn blog

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...