dinsdag 22 januari 2013

Saaaai...

Dat zou je haast denken als je op het moment hier de kamer in komt. Tukker ligt op z´n kleed een botje te kluiven dat ie zonet van mij kreeg en ik zit hier op de bank te typen. Met een kopje koffie naast mij. Het is hier verder zó stil dat het bijna saai zou kunnen zijn.

Maar saai was het tot nu vanochtend allerminst. Nadat Jan om half zes naar zijn werk vertrok en ik me nog een half uurtje omdraaide ging de wekker. Werk aan de winkel.


plaatje van www.


Aankleden, bed opmaken, thee zetten, brood uit de vriezer halen, tafel dekken en Junior roepen. Naar beneden, drinken voor Junior klaarmaken en z´n koek voor op school pakken. Tuk krijgt eten. Daar piept ie zelf om. Alsof ik dat zou vergeten... Afwasmachine leegpakken en haar föhnen. Nogmaals Junior roepen per telefoon dit keer en later nog een keertje voor de zekerheid bij de trap.

Já, hij is eruit! En komt met zijn zus, die minder moeite heeft met opstaan naar beneden. Ontbijten. Als ik de tafel weer afruim, pakt Junior z'n tas en verdwijnt met fiets richting station. Fleur moet een trein later hebben.

Zij gaat vandaag als vrijwilliger (van het rode kruis)helpen bij Teddybear Hospital. Dat is een happening in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen, waar kleuters een beetje wegwijs worden gemaakt in het ziekenhuis. Ze morgen dan hun beer meenemen en die ondergaat dan behandelingen zoals een röntgenfoto maken. Fleur heeft zin in vandaag. Als ze met kinderen mag werken is ze daar altijd voor te porren.

Dan laat ik Tukker uit. Nadat ik een was in de machine gooide. En als ik terug kom geef ik de konijntjes eten en ontdooi ik hun flesjes. En ook geef ik ze tegen de kou veel hooi. Dat gebruiken ze dan als holletje, zó lief!! Ook gaf ik de vogels hun drie sneetjes brood. Zoals elke dag momenteel.

En nu.. nu lijkt het hier een beetje saai. En stil. En daar geniet ik even uitgebreid van. Want zo, over een half uurtje stap ik in mijn groene autootje. En rijd ik naar de markt, waar ik de wekelijkse hoeveelheid brood insla. Om vervolgens naar mijn vriendin en later naar mijn ouders te rijden en ze dan te voorzien van een netjes geknipt hoofd. Hoort er ook bij.

Ik haalde net nog even vlees uit de vriezer. Om straks, als ik terug kom het eten te kunnen voorbereiden. Daarna neem ik pauze. En als ik dan zo op de bank zit met een boek komen de Jannen weer thuis. En lijk ik écht dat huisvrouwtje die de hele dag relaxed door het leven hobbelt. Ze móesten eens weten ;))

21 opmerkingen:

 1. Bij ons precies hetzelfde tegen de tijd dat ze alle vier weer binnen zijn. Zit het meeste werk er op en kunnen ze het idee krijgen dat je helemaal niets uitvoert. Sons dan som ik wel eens op wat ik allemaal doe op een dag. Gewoon omdat ik niet wil dat ze denken dat ik helemaal niets doe. Niet dat ze dat wat uit maken hoor. Het zijn stuk voor stuk lieverds. Bedankt voor mijn aller eerste reactie op mijn blog. Wat is dat ontzettend leuk!! groetjes van Romy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als moeder heb je er om 8.30 al een hele werkdag op zitten!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vind ik ook! Tegen 9 uur heb ik al een broodnodige pauze nodig. Koffie dus.

   Verwijderen
 3. En zo is het....! Wat mooi heb je dat allemaal beschreven.
  Alles even zo tussendoor, zodat alles op zn pootjes terecht is gekomen, als man en kids thuis komen.
  Fijne dag vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel goed omschreven! laatst zei iemand ook tegen mij, zal wel saai zijn de hele dag niets doen...soms ben ik drukker dan toen ik nog werkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik was vanochtend laat... Jij was vroeg op!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk herkenbaar!
  Soms zelfs voor je eigen gevoel een lekker ontspannen ochtendje, maar als je dan eens opschrijft wat je er zo even tussendoor doet wordt het plaatje heel anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi stukje met een mooi besluit! Voor de buitenwereld lijkt het wel zo hé, de vraag "zit jij dan de hele dag thuis?" is daar een mooi bewijs van. Geniet van je dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik denk dat in ieder geval 1 Jan best weet dat jouw leven niet relaxed is, ook al zit je op de bank met een boekje als zij thuiskomen.
  En wat heb je weer een leuke dingen gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tja, hier ook zo'n saaai mens.

  Wat kan saaiheid leuk en afwisselend zijn hè?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Trudy,
  Ja, wat kun je het dan als huisvrouw ontzettend druk hebben met van alles. Op de dagen dat ik niet naar mijn werk hoef gedraag ik me ook als zo'n huisvrouw, alleen hoeven er hier geen kinderen naar school of station. Maar elke dag moet er wel iets gedaan worden in huis, of aan mijn handwerken...
  De was gaat maar door en het eten koken en opruimen ook natuurlijk, al neemt Ben het koken bijna altijd voor zijn rekening als hij thuis is...
  Maar het zorgt er voor dat ik me nooit verveel en altijd wel iets omhanden heb, en ik vind het heerlijk. Ook doe ik wel eens even niets hoor, zo'n half uurtje of zo, maar dan word ik weer rusteloos en ga ik maar weer wat doen...
  We blijven op een lekkere manier bezig en hebben dan een heerlijk voldaan gevoel, toch?
  Ik wens je een heel fijne dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wat heb je dit weer leuk en zo beeldend geschreven, ik zie het voor me:) en wat doet een huisvrouw eigenlijk veel op een dag.. ook zoveel dingetjes tussendoor die eigenlijk geen naam hebben.. maar wel heel nodig zijn!

  dank je voor je verrassingskaart voor mijn verjaardag, zo leuk!

  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Huisvrouw,één van de zwaarste beroepen!!

  fijne dag nog...

  Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haha alsof je mijn dag beschrijft! Wat herkenbaar! Leuk!
  Ik werk dan wel 2 dagen soms 3 dagen in de week van half 8 tot half 2 maar de thuisblijfdagen zijn precies zo!
  En ik vind dat echt niet saai!

  Heb je mijn mail gehad met de bestelling?

  Liefs Erika

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had vandaag geen internet, storing helaas... Maar ik ga zo meteen even kijken hoor!

   Verwijderen
 14. Wat leuk dat je schrijft over het Teddybear Hospital, daar heb ik mooie herinneringen aan. Vorig jaar heb ik het gebeuren in het Radboud gezien. Helaas waren we daar zelf een aantal maanden fulltime omdat zoontje daar lag. Het was wel een vrolijke bende en vrolijkte ons een beetje op. 's avonds toen iedereen weg was en de spullen er nog stonden voor de volgende dag hebben we alles even in alle rust bekeken. Voor ons was het toen even iets leuks in donkere tijden...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ja,een huishouden runnen wordt dikwijls onderschat.
  Je hebt het leuk beschreven.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wij strooien witte ongekookte rijst voor de vogels vinden ze heerlijk, groetjes Emmy

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...