zondag 6 januari 2013

Wat kook ik eigenlijk??

Jan zou vandaag naar een Keverdag. Dat had ie zich zo bedacht en ik heb op zo'n moment altijd zoiets van: je doet maar, als ik maar niet mee hoef. Dat eindeloos auto's bekijken en bespreken, daar ben ik niet zo van.

Maar gisterenavond, toen hij net thuis was uit de late dienst vertelde hij me dat ie toch maar niet ging vandaag. Het zou ook allemaal wel heel hectisch worden. Vroeg het bed uit, naar de dag toe, eten, slapen en dan nog weer een nacht erachter aan werken. Met in het achterhoofd dat hij deze week ook nog 2 keer naar Mirte moet, in Utrecht, om de muur bij haar te helpen verven en laminaat te leggen.

Een goede beslissing dus. En ook een gezellige. Vanochtend sliep ie tot een uur of 10, toen ontbeten we samen en vanmiddag gingen we met Tukker naar het bos.

In het bos bood Jan aan te koken vanavond. Ik nam het aanbod gretig aan. Ik wilde nog wat zeepkettingen in elkaar frutselen en dan had ik daar lekker tijd voor.

De koelkast ging open en we maakten een selectie van de groentes. Wortel, prei, een uitje, tomaten. En dan nog gehakt, dat stond ook al klaar, en wat spekjes.

Lekker bakken in de pan, kruiden erdoor en toen kwam de legendarische vraag:" Wat kook ik eigenlijk??" Hoe klinkt dat? Hij bedoelde of hij macaroni of spaghetti ging maken. Het werd macaroni.


plaatje van www.

Onder het eten vertelde Fleur dat ze een keer hetzelfde aan de hand had gehad. Bij haar oppasadres moest ze ook koken en de kinderen daar mogen van haar altijd een beetje kiezen. Wilde de ene spaghetti en de andere macaroni! Toen stelde de jongen voor om het gewoon door elkaar te gooien! "Nou, zei Fleur, dat heb ik toch maar even niet gedaan!"

Jan hoorde zich dit alles aan en zei:" Ach, dan had je gewoon spagheroni gemaakt..." Tsja....

7 opmerkingen:

 1. Het kan nog gekker hoor. Ik zou hier laatst Canneloni maken (van die gevulde rolletjes), dus ik had manlief gevraagd of ie verse lasagnabladen mee wilde nemen. Alles was klaar, we stonden op het punt om de rolletjes te vullen dus ik pak de lasagnavellen uit de koelkast. Bleek manlief tagliatella gepakt te hebben. Daar valt weinig aan te vullen met die slierten! Toen moesten we dus ook even toveren ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha, grappig! ik vind het ook fijn als wederhelft eens in de potten roert. andere kok, andere ideeën. 's zondags koken we tegenwoordig vaak samen, nu hij niet meer werkt in het weekend. vandaag zorgde hij voor het dessert en bakte heerlijke appelcake!
  groetjes, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan er niet zo goed tegen dat mijn man kookt. Hij is echt zo onhandig sorry hoor. Maar hij is enorm lief dat scheelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier kookt manlief altijd in het weekend en ook op de dagen dat hij vrij heeft. Hij vindt koken erg leuk en kan het ook goed, dus ik bof!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, leuk verhaal!
  Mijn man kookt regelmatig ook eens in het weekend, vindt hij leuk om te doen. En hij kan heerlijk koken dus tja...ideaal toch?

  Groet,Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lekker zo'n dagje thuis. En heerlijk dat er eten wordt gekookt. Wat maakt het uit hoe het heet??

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...