donderdag 31 maart 2011

Aanwinsten kringloop.

Dinsdag zijn we nog weer even naar de kringloop geweest. Dit keer één waar we nog niet eerder waren geweest, altijd leuk. We moesten Jan's klas ergens heen brengen en later weer ophalen en tussendoor hebben we ons even hiermee vermaakt...

Ik ben de laatste tijd vaak op zoek naar leuke prentenboeken. Een beetje geinspireerd door wat ik allemaal zie op andere blogs. Met die plaatjes kun je leuke dingen doen, daar kwam ik achter. Ik stuitte tegen dit mooie boek aan. Niet oud, maar wél een verzamelwerk van allemaal oude werken.
Toen ik hem na de koop nog eens goed doorbladerde kwam ik tot de conclusie dat het toch wel zónde is om erin te knippen. Dat wordt kopiëren, ben ik bang. Zulke mooie platen staan erin:


En nog véél meer...

Ook zag ik deze haarspeld nog.
Zelf kan ik hem niet meer gebruiken. Na járenlang mijn haar heel lang te hebben gehad, ging ik vorig jaar september voor een korte boblijn. Heerlijk, geen moment spijt van gehad. Zo nu en dan krijg ik nog steeds opmerkingen erover. 't Is ook zo'n verschil dat sommige mensen mij echt niet herkenden in het begin.

 Maar de meisjes hebben nog wel de lengte dat er een staart in kan. Dus ze waren er blij mee. En dat voor 50 cent. Zelfs op deze leeftijd is een kinderhand nog snel gevuld!

9 opmerkingen:

 1. Wow wat een mooi boek! en die speld vind ik ook
  heel erg leuk...spijtig dat ik vandaag zoveel te
  doen heb anders ging ik ook zeker naar de kringloop...krijg er echt zin in als ik je koopjes zie...
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, heerlijk hè, dat rondstruinen in de kringloop. Zeker als je er nog nooit geweest was. Mooi prentenboek en leuke speld!
  Groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig dat boek!! Mijn opa en oma (nog geboren voor 1900) hadden het ook. Als we bij hen waren was ik altijd de hele tijd met dat boek bezig, heb er dan ook heel wat herinneringen aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie plaatjes in dat boek (zou alleen niet kunnen verzinnen waar ik het voor moest gebruiken). En een beetje laat, maar een lief stukje over je zoon.
  Nu ga ik zoeken naar het recept van de bladerdeegfrikadellen, dat hier ergens op jouw blog moet staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je kunt er leuk b.v. cadeaulabeltjes van maken, of hartjes die je ergens op hangt ( wél ff karton erachter) Of scrappen ermee... Sommige blogs geven ideetjes zat....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. shoppen bij kringloop- ja, daar ben ook gek op:)altijd leuk, altijd een verrassing...
  en wat een mooie boekje heb je gekocht!!!met al die prachtige nostalgische beelden, erg leuk:)
  Lieve groetjes
  Agnes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig boek he. Gemaakt voor de tere kinderziel. Vooral het verhaal van de afgeknipte duimpjes. Mijn oma had het boek vroeger ook en laatst heb ik hem zelf gekocht.
  Groetjes Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Grappig, dat boek heb ik ook. En je raadt al waar ik het heb gekocht: ooit eens bij de kringloop!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo'n haarspeld had ik vroeger ook!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...