woensdag 16 maart 2011

ff bijkletsen.

Zo. En dan is het nu ineens weer woensdag. Dinsdag werden we wakker met ineens veel licht in huis. De boom is weg, het staat wel kaal hoor. Maar gelukkig hebben we om de tuin een beukenhaag. En daar kunnen de vogels ook prima in schuilen. Mooi gezicht, zoveel kleine vogeltjes in de heg! Fleur kwam vanochtend beneden en zei dat ze bijna geen wekker nodig had vanochtend. De vogels floten haar vrolijk wakker....

Ik heb een hele volle wasmand. Ook de wasmachine heeft het maandag begeven. Was ook versleten, voor ons geen tweedehandsje meer. Toen we laatst de droger stuk hadden zijn we voor een wasrek met katrollen gegaan. ( zie blogje wasrek plafond.) . Jan jr. maakte toen de opmerking: "Oh nee hè, gaan we bij alles wat stuk is nu weer ouderwets doen?" Ik moest er erg om lachen. De verleiding was van de week groot om een wastobbe in de gang te zetten!

Vandaag komt de nieuwe machine. Jan heeft er één op internet besteld. Kieskeurig en nog wat andere vergelijkingssites bekeken en toen maar beslist. 't Wordt een S amsung. 'k Vind het best, als ie maar wast. Ik moet ervoor thuis blijven want hoe laat ie komt dat weten we niet. Nou ja, er is in en om huis nog genoeg te doen. En vanavond ben ik ook gewoon thuis, dus dat wordt wassen.. Ik heb er bijna zin in. (gelukkig kon ik deze week nog even bij mijn ouders terecht, daar ook 2 wasjes gedaan. Ze wonen een straatje verderop.).

Gisteren hebben we heerlijk gefietst. Jan was nog vrij en hij heeft nét een nieuwe fiets, dus die moest even uitgeprobeerd worden. We wonen vlak bij Bronkhorst. Het kleinste stadje van Nederland. 't Lijkt wel of daar de tijd heeft stil gestaan, heel autentiek. Ook zijn daar wat winkeltjes en ateliers. Echt leuk voor een dagje uit.Nog even wat fotootjes gemaakt voor een idee.


Met het pontje over de ijssel heen en daar stond zo'n knooppuntenbord. Pen en papier erbij en een route opgeschreven. En dan kom je nét weer op plekjes waar je nog nooit bent geweest. We gingen om half twaalf weg en om drie uur waren we weer thuis. Prima dagje weer.

't Was jammer dat Tukker niet mee kon. We lopen nu met de gedachten een fietskar te kopen, dan kan ie tussendoor misschien een wandelingetje maken en verder tóch lekker mee. Nu lag ie wél heerlijk in 't zonnetje:
Nét na Bronkhorst staat de Bronkhorster molen. Daar verkopen ze ook van alles. Tipje misschien??Als je goed kijkt kun je de molenaar naast de molen zien. Hij gaf net de zet om de molen te laten draaien.
9 opmerkingen:

 1. Gezellig! Je zult best snel wennen aan je legere tuin, en dan ben je er nog blijer mee. En wat woon je fijn! Wij ook hoor, maar dan aan een andere rivier, en bij een andere molen, waar ik heel vaak volkorenmeel heb gehaald voor de Achterbergse broden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor de Bronkhorst-tip! Het ziet er gezellig uit.
  Tja, wassen op de ouderwetse manier gaat wel erg ver hé?! Hoewel ik hier toch nog een teil, wasborden en verschillende stampers heb staan en zelfs blauwsel en stijfstel, sunlight zeep, zeepschaaf en zeepklopper!
  In elk geval veel plezier met je nieuwe machine!
  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh heerlijk een nieuwe wasmachine!!!! Ik zou de was beslist NIET op de ouderwetse manier willen en kunnen doen hier.... ehct veeeuls te veeeul dan ben ik de hele dag bezig ben ik bang.
  Mooie foto van de molen:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waar zouden we zijn zonder een wasmachine inderdaad! Ik moet er niet aan denken om het op de ouderwetse manier te doen. Zoveel werk en ook nog eens erg ondankbaar werk.

  Mooie plaatjes uit je omgeving zeg! Ik snap best dat jullie zoveel wandelen en fietsen daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk, wij hebben daar ook gefietst. Geslapen in Vorden, in een leuk familie hotel. Een mooi stukje Nederland. Willen er nog wel eens naar terug!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ooh wat een heerlijk blogje, net alsof ik zelf er even uit was, bedankt, geniet ervan , wij hebben nu ook heel veel licht, wennen he? , liefs marion

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het lijkt me een mooi dorpje. Ik hoop het zelf ook nog eens te kunnen bekijken. En veel was plezier

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Veel plezier met de nieuwe wasmachine. Ik hoop dat die van ons het nog een tijdje vol gaat houden.
  En Tukker gaat een fietskar vast heel fijn vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie omgeving en Tucker ligt heerlijk in het zonnetje.

  Ik vind fietsen erg leuk. Ik krijg alleen Husband niet mee. Maar als zijn hernia over is, ga ik het weer proberen. Hem overhalen om een stukje te fietsen.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...