zondag 27 maart 2011

Blehhhhh...

Zo. De eerste zomertijd-dag zit erop. Prachtig weer en zelfs vanmiddag daar nog even van geprofiteerd.

De dag begon voor mij een beetje vroeg. Jan had vroege dienst en de wekker ging om 7.15. Twee uurtjes vrij genomen i.v.m. verjaardag gisterenavond en de zomertijd. Hij is helemaal geen ochtendmens en in dit geval leek ons dat dus héél handig. Maar als de wekker gaat ben ik ook door m'n grootste slaap heen. Ook als die wekker niet voor mij geldt....

Even lezen dan maar. En opeens hoor ik gestommel op de overloop. Jr. heeft een bloedneus.  Wel vaker, gelukkig viel het deze keer mee. Ik was er nu tóch uit dus gelijk maar naar beneden.

De dag begint. Jr.'s bed afgehaald, gelijk ook die van ons maar, in de wasmachine ermee, ontbijt klaargemaakt, afwasmachine geleegd, gegeten, afgeruimd, hond eten gegeven, hond uitgelaten, was opgehangen en dan ff pauze.

Lunch klaargemaakt, tafel afgeruimd, was afgehaald en opgevouwen, eten voorbereid, steentjes gestapeld in de tuin ( een stapelmuurtje van een overschot aan steentjes, staat ook nog gezellig) snel even naar vriendin, was niet thuis dus weer terug, stof gezogen, visite gehad, gekookt, afgeruimd, afgewassen, bed opgemaakt, was opgeruimd.

En dan komt het gevoel.... Blehhhh... niets gedaan vandaag. Frustratie dat ik éigenlijk ook nog in de tuin had willen werken. En dat ik daar zo weet ik nu al morgen ook weer geen tijd voor heb wegens een druk schema.

Ik duik toch maar lekker op de bank. Laptop aan en even blogjes kijken. Kom bij casa di mamma terecht. En die schrijft een stukje over "even". Dat ze van plan is alles wat meer bewust te gaan doen. De tijd er voor nemen en genieten van het feit dat het een uur langer licht is. Inspiratie! Ik moet het nog even laten zakken, maar ik geloof dat ik hier wel wat mee kan...

Waar Blogland al niet goed voor is. Zit je er nét even door en dan lees je zoiets. Dankjewel!

7 opmerkingen:

 1. Heerlijk logje en zo leuk geschreven....

  Wel een drukke dag gehad, zeg. Ik heb heerlijk niets gedaan. Nog in de tuin gezeten en verder lekker rustig aan gedaan.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar je hebt wel heel veel gedaan als ik dat zo lees, maar....misschien niet wat jij wou!!
  Morgen weer een dag en die durrt net zo lang en heeft ook één uu meerlicht, of is dat bedrog:)

  Geniet ervan deze week, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij heb je juist een heleboel gedaan, maar niet waar je je zinnen op had gezet en dat voelt dan als niets doen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb het andere logje niet gelezen, maar ik kan me het idee wel voorstellen dat je heel druk bent met "alleen maar" de gewone dingen doorgang te laten vinden en je daardoor het gevoel hebt "niets" te hebben gedaan. Ik denk ook wel eens, misschien moet ik proberen die "alleen maar" dingen anders te ervaren, niet als 'bijzaak' waar je eigenlijk niets aan hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh ja, bij mij precies hetzelfde gevoel vandaag. Druk met van alles maar niet met wat ik me had voorgenomen. En toen inderdaad dat blogje van Casa di Mamma, ik was meteen weer terug op aarde!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel herkenbaar. Een dag vliegen en rennen en daarna uitgeteld denken: wat heb ik nu eigenlijk gedaan vandaag. Misschien een schrale troost maar je bent dus echt niet de enige.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat gevoel heb ik ook regelmatig: wat heb ik in vredesnaam gedaan vandaag??? Ik ben de hele dag druk bezig geweest (huishouden en jonge kinderen die heen en weer gebracht moeten worden naar school ed.), maar ik heb dan vaak toch dat knagende gevoel dat ik niks constructiefs heb gedaan aan het einde van de dag... Dus ik moet misschien ook wat "bewuster" gaan worden van mijn handelingen. Misschien dat het helpt?

  Lieve groetjes,
  Wanda

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...