dinsdag 22 maart 2011

Dromen.

Voor sommige mensen is het leven van een ander een droom. Het gras is bij de buren altijd groener, kun je ook wel zeggen. Je verkijkt je op de mooie spullen die mensen hebben, of op de perfecte relatie van een ander.

De reclame maakt daar ook dankbaar gebruik van. Van de onvrede die in de mensen zit. En van het gevoel er misschien nét niet helemaal bij te horen. Als je dan dit koopt, dan...

Of als je híer je vakantie boekt, ben je zó ontspannen dat het lijkt of je weer dat meisje van vroeger bent.... En dan zijn er mensen die dat ook denken. Niet voor niets schijnen veel relaties op de proef gesteld te worden tijdens de vakantie. De verwachtingen waren hoog, veel geld is er voor betaald en dan hebben we het nog maar niet over de voorbereiding. Bekaf stappen mensen in de auto, op weg naar dé droomvakantie. Je hebt er tenslotte een jaar voor gewerkt, dus dan móet het wel aan de verwachtingen voldoen.

Kán het misschien ook zo zijn dat als je niet op vakantie gaat het ook best lekker kan zijn? Tenslotte heb je dan alle tijd voor jezelf en er worden ook veel kosten uitgespaard. Misschien kan je die dan besteden aan eens een extra lekker broodje met de lunch of wat spulletjes om eens iets lekkers te bakken met de kids. Ook kan het horloge een tijdje af, tenslotte moet je in één keer niets meer.

Ook in de lente merk je het weer. De tuincentra zijn superdruk en vaak nemen mensen veel meer mee dan ze hadden voorgenomen. Het wordt er ook zo leuk voorgesteld, daar kan je toch niet omheen... Niet voor niets ben ik al in geen jaren in zo'n zaak geweest. Je leert van die keren dat de kassa een best groot bedrag liet zien. oeps...

Tuurlijk wordt de tuin hier ook klaar gemaakt voor het buitengebeuren. Maar 'k probeer toch zoveel mogelijk te roeien met de riemen die ik heb. Misschien een bak violen van de markt maar daar blijft het ook wel bij.

't Ging bij mij ook niet ineens. En nog haal ik wel inspiratie uit ideetjes van anderen. Maar 'k probeer toch vooral te kijken naar wat we hebben. En dan vind ik het m'n "plicht" om daar zorgvuldig mee om te gaan. En dankbaar voor te zijn. Want geluk zit in jezelf en niet in spullen of dure reizen!

12 opmerkingen:

 1. Ha, wat zet je dat weer mooi neer!
  Ik ben toevallig vorige week met de kids naar intratuin geweest en heb veel ideeen opgedaan die ik vooral zelf kon maken met spullen die we nog hadden. Ben tevreden met wat we hebben. Een tevreden mens heeft veel meer plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi beschrijf je dat!
  Veel mensen kijken telkens naar wat ze niet hebben en allemaal nog willen. Ik probeer steeds meer te denken vanuit wat we wel hebben en voel me steeds meer tevreden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kan weinig anders dan het met je eens zijn. Maar er zit ook wel iets in om gewoon te gaan kijken en dan de ideeën die je ziet, aan te passen aan je eigen mogelijkheden, zoals spaarmoeder ook beschrijft.
  Ik hoop dat je vandaag ook kunt genieten van het mooie weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi geschreven, Trudy!
  Ik ben het er helemaal mee eens.
  Zelf kunnen we nooit op vakantie, voor de kinderen vind ik het weleens jammer, maar ik kijk ook altijd maar naar wat we wel hebben, rust en ruimte...!
  Groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het idee van inspiratie op doen bij tuincentra, dat was eigenlijk nog niet zo bij me opgekomen... Toch maar ook eens doen! Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie woorden die maar al te waar zijn, het gras in de tuin van de buren....geluk zit i.d.d. in jezelf, genieten van kleine dingen, mooie bloesem, die boswandeling, maar je moet het wel willen zien..

  Fijne dag verder, Groetjes Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Trudy,

  Gelukkig is de mens die niet achter het geluk aanzit als achter een vlinder, maar dankbaar is voor alles wat hem gegeven werd!

  En als ik me ergens NIET door laat leiden is het wel reclame,ik ben mans genoeg om zelf uit te maken wat ik goed,lekker,fijn of leuk vind.
  Dat opdringerige stuit mij van de ene kant tegen de borst.....maar van de andere kant denk ik dan ook weer de economie moet draaiende blijven en het is goed voor de werkgelegenheid.
  Stel dat iedereen(die wel het nodige te besteden heeft) zijn hand op de knip gaat houden en enkel de hoogst noodzakelijke dingen zou kopen......dan blijft het niet goed gaan hoor.
  Zo zit de wereld nou eenmaal in elkaar.

  Ik kan en wil niet in een ander zijn/haar beurs kijken of men wel verstandig en verantwoord omgaat met inkopen doen.

  Ik verkijk me niet aan wat andere allemaal meer hebben of doen dan ik, wel verrijkt het me als ik zie hoe goed andere het hebben en als het geluk wat ze daaraan beleven dan ook nog voelbaar is vind ik het helemaal mooi.

  En ik moet de eerste perfecte relatie nog tegenkomen in mijn leven...;-)
  ieder huisje heeft zijn kruisje!!

  Maar ik waardeer het zeer dat jij deze woorden post.......het schud de mens wakker!

  Velen met mij zullen de komende dagen hun geluk niet opkunnen met dit heerlijke voorjaars zonnetje wat voor ons allen daar is.

  Fijne dag en veel plezier van je kist Viooltjes,de bloempjes met hun lachende gezichtjes.

  Lieve groeten,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie woorden, Trudy. De mooiste dingen in het leven zijn gratis; geluk zit 'm in kleine dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi beschreven! Ik denk soms weleens dat mensen teveel naar anderen kijken en zich meer met zichzelf bezig zouden moeten houden en kijken naar wat je hebt. En daar tevreden mee zijn, dan ga je een stuk leuker door het leven heen. Bij tuincentra zetten ze het idd erg leuk neer, en uiteindelijk neem je veels te veel mee. Ik ga in april wel weer wat plantjes halen voor op m'n balkons. Twee jaar geleden had ik gigantisch veel, eigenlijk te veel en te dure plantjes. Vorig jaar had ik 15 geraniums voor 10 euro gekocht en die hebben het vanaf april tot en met oktober goed gedaan. Daar hoop ik dit jaar ook weer op!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. En zo is het maar net; soms moet je eerst even 'diep' gaan of met je neus tegen een betonwandje op botsen om dat te zien.

  Aan genieten en geluk zit geen prijskaartje (en al helemaal niet van een duur tuincentrum waar ik best ff sfeer ga proeven, maar als het om grote uitgaves gaat voor de tuin heb ik daar andere ... véél goedkopere adresjes voor)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk, wat leuk. Ik doe precies hetzelfde. Laatst kocht ik viooltjes bij de Lidl! Meid, ze staan er prachtig bij.

  Ik kijk veel bij anderen af. Kijk wat ik in huis heb en maak er wat moois van. We hoeven het niet allemaal te kopen, want je moet het wel weer een plekje geven!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi geschreven! Geluk is niet te koop, maar je gelukkig voelen is onbetaalbaar... (Is tevredenheid niet een grote stap richting geluk?!)

  Groetjes! Tineke

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...