woensdag 23 maart 2011

Lekker doorbladeren..

Gisteren lag ie weer in de brievenbus. De Flow. Sinds het eerste nummer uit kwam ben ik fan. ´t Lijkt wel of ze dat blad voor mij geschreven hebben. Zoveel herkenning als ik ´m weer open sla. Helemaal leuk. En ook Fleur, onze oudste van 18 vindt hem zeer de moeite waard. Ik kocht hem elke keer als ie uit kwam, sinds dit jaar heb ik een abonnement. En een leuke jaren vijftig- waterkoker op de koop toe!
Deze keer zijn de onderwerpen: nostalgie, familie, slaapstrandhuisjes, schuldgevoelens en de rubriek inspiratie favoriet. Eerst blader ik hem even vlot door, en als ik wat meer tijd heb lees ik hem uitgebreid. Genieten is dat.

"k heb altijd al iets met tijdschriften gehad. Mijn moeder leest al heel erg lang de Libelle en m'n zus de Margriet. Nadat zij met elkaar gewisseld hebben ben ik aan de beurt. Daarnaast las ik eerder ook altijd bladen als Seasons, Landleven en Buitenleven. Op Buitenleven heeft Jan me ook maar een abonnemt gedaan, was goedkoper en je koopt 'm toch was z'n redenatie.

'k Vond het de laatste tijd toch wel wat overvloedig, al die bladen. Niet dat ze niet leuk zijn, maar de portomonaie vindt het wat minder. En ook het bloggen heeft er invloed op. Je moet toch érgens de tijd vandaan halen...

Dus de Buitenleven zeggen we op. En ik heb ontdekt dat ik het ook heel leuk vind de andere bladen van een jaar terug weer eens te lezen. Want of het nu lente 2011 is of 2008, de onderwerpen verschillen toch niet zo heel veel. En verder geeft de bieb ook de mogelijkheid tijdschriften te lenen. Daar maak ik dan ook dankbaar gebruik van. Vooral als ik op vrijdagavond ga, lekker zo voor het weekend.

Maar vandaag.. Vandaag ga ik me eens even lekker storten op de Flow. Misschien haal ik er wel inspiratie uit. Voor een volgend blogje....

10 opmerkingen:

 1. Ik heb de Flow nog nooit gelezen.
  Vroeger was ik abonnee van de Ariadne, terwijl ik niet zo ceatief ben. Die heb ik maar opgezegd.
  Wij hebben een tijd de leesmap gehad, maar ik had steeds minder tijd om te lezen. Nu leen ik ze van de Bieb. Ideaal!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb 2 oude flows liggen (op een ruilmarkt gekocht) maar ben er nog niet aan toe gekomen om ze te gaan lezen. Ik hoor er wel veel positieve dingen over.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben laatst een hele stapel Donald Ducken gekocht van de jaren 2005 tot 2007. Boeie dat ze wat ouder zijn. We lezen ze allemaal met heel veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik ben ook lid van flow en ik vind het geweldig inspirerend, ben echt iedere keer weer blij als ie op de mat ligt, ook omdat het juist geen week of maandblad is vind ik het ehcte bewaarbladen en maak ik van de oudere flows weer leuke freubeldingen.Ook mijn bakvis 12 is er weg van grappig he??

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weet wel van het bestaan van dit blad, en ging eens ff Google....en wat zien ik....veel nostalgie,knutsels en leuke info.

  Dan ken je vast dit blog ook?
  http://flow.web-log.nl/flow/

  Fijne dag....echt zo'n dag om eens een uurtje niks te moeten maar 'n lekker plekje zoeken in de tuin en genieten met een magazine onder je nog bleke neusje;-)

  Lieve voorjaarsgroeten,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ken 't niet, de Flow. Lees wel met plezier de Happinez. En samen met mijn schoonmoeder deel ik Margriet en Libelle. Maar weet je wat 't is? Door 't bloggen heb ik bijna geen tijd meer om tijdschriften/boeken te lezen ....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik lees Flow ook al vanaf het begin. Koop ze trouwens nog steeds los. Ik moet wel zeggen dat ik vind dat Flow een beetje in herhaling begint te vallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De Flow vind ik ook geweldig. Ik lees het nog niet zo lang, eigenlijk ook na wat blogjes die ik had gelezen. Ik heb er geen abonnement op. Ik las vroeger de Yes altijd, daar had ik ook een abonnement op, die bestaat helaas niet meer. Voor de rest lees ik af en toe de Flair of Vriendin. Van m'n moeder krijg ik altijd de Linda als ze die uit heeft. Zij krijgt mijn tijdschriften weer als ik ze uit heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Sinds een paar weken ben ik ook weer lig van de bieb geworden. 'k Heb er al stapels tijdschriften vandaan. Heerlijk, even onderuit zakken op de bank...
  Heb alleen nog een abonnement op de landleven en (cadeau)abonnement op de Ariadne.

  Groetjes, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Na jouw reactie op mijn FLOW-stapel, móest ik even bij jouw oude post kijken, hoor! Wat grappig, we zijn dus allebei gek op FLOW. Heel herkenbaar dus. Straks ga ik er weer even lekker induiken en dan op verjaardag...

  Lieve groetjes,
  Wanda

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...