zondag 20 maart 2011

Voor (o) pa.

Hé pap,

't Moest er toch ook een keer van komen. Een blogje aan jou gericht. En wanneer kan dat beter dan vandaag. Want je bent vandaag precies 75 jaar geleden geboren. GEFELICITEERD!!!


23 Jaar heb ik bij jullie gewoond. Vanaf m'n geboorte tot dat ik op kamers ging. En dat was niet omdat ik het niet leuk meer had thuis, maar ik was er gezien m'n leeftijd gewoon aan toe. Lekker op mezelf. In de stad waar ik toen ook mijn werk had. Ik weet nog wel dat ik destijds de sleutel overhandigd kreeg van de huisbaas. En jij zei: "Als het haar nu niet bevalt, kan ze dan nog wél terug?" Dat was tekenend voor de opvoeding die m'n zus en ik genoten. Héél beschermend maar daardoor óók heel fijn en veilig.

Want iets voor een ander doen, dat is jou niet vreemd. Eerst moet je vaak even wennen aan een vraag, maar daarna gá je er ook voor. En vooral als het technisch een "uitdaging" is. Die keer, ik was een jaar of 11 denk ik. Ik was stapel op barbie's. En m'n mooiste had van die draaibare handjes. Stom van mij, 'k had haar laten slingeren en ging er bovenop staan. Knak, handje eraf. Wát een verdriet herinner ik me nog. Jij dook de schuur in en een poosje later kwam je mét een barbie met 2 handjes er weer uit. Nog draaibaar ook. Je had nét zo lang geprutst tot je een schroefje erin had gekregen. Geweldig vond ik 't.

En ook voor familie sta je vaak klaar." Die ouwe lost 't wel weer op" is echt zo'n uitspraak van jou. Aangezien je nog zo'n beetje de enige man van jouw generatie in de familie bent, die ook nog een keer handig is, ben je een graag geziene gast bij de tantes. Mét gereedschap graag. Of auto, want soms ben je nét zo'n verkapte taxichauffeur. Ook voor de kleinkinderen. Je hoeft opa maar te bellen en hij komt al aanracen met z'n Opel.

Ook Jan Jr. ziet je graag. Op zaterdag komt ie je nog wel eens helpen. Altijd zijn er wel klusjes. In de schuur of zoals vorig jaar, na je operatie het gras even maaien. En hij verdient er ook een zakcentje mee. En 2 blikjes cola, niet te vergeten. Voor hem best speciaal, zo vaak krijgt hij dat niet.

Maar vandaag, vandaag ben je jarig. Vanmiddag komen we dat samen vieren. En zoals je dat wel vaker doet, als er een aanleiding is, je nodigde ons uit om lekker chinees te eten. Heerlijk! En vooral ook heel gezellig natuurlijk. Tot straks!

Nog veel jaren erbij toegewenst! Liefs,Trudy.

12 opmerkingen:

 1. Heerlijk en lief om jou jarige vader zó in de bloemetjes te zetten, en volgens mij is het ook een geweldige vader als ik het zo lees.

  ***Hartelijk gefeliciteerd***

  En maak er samen een onvergetelijke dag van.
  Veel plezier!!!
  Liefs,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat ontzettend waardevol is dit Trudy.. geweldig zo'n vader en opa!!
  van harte gefeliciteerd en maak er een mooie dag van:)

  zonnige zondag!
  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Proficiat met je vader, en mijn complimenten: je zet 'm prachtig in 't zonnetje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met de verjaardag van je vader. Ik wens je een fijne dag en hoop dat hij nog een hele tijd bij jullie zal zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd!! Fijne dag vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van harte gefeliciteerd! Grappig, toen mijn vader 75 jaar werd gingen we ook naar de Chinees. Alvast "eet smakelijk".

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi logje. GEfeliciteerd met je vader!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een geweldige vader heb je! Van harte gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Van Harte, met je vader.
  Wat een mooi blogje heb je over hem geschreven, heel liefdevol.

  Groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heerlijke vader. Gelukkig besef jij dat maar al te goed. Nog heel veel geluk toegewenst met die geweldige pa van jou. Hélène

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Van harte gefeliciteerd en je boft maar met zo'n vader! En opa!!

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...