vrijdag 11 maart 2011

Wat een ramp!

Ik had vanavond een stukje willen schrijven over kettinkjes maken, hoe ik daar zo bij gekomen ben en hoe het daarna verder ging en zo... Maar 't voelt vandaag niet zo goed om het over zo'n onbenullig onderwerpje te hebben. Want ook al is een hobby voor mij heel belangrijk, vandaag is dat even héél anders.

Zet de t.v. vanochtend aan tijdens het ontbijt, de t.v. staat bij ons in de tussenkamer. Ik vind het altijd fijn om te weten wat er gebeurt is in de wereld toen ik lag te slapen. Om 7.30 komt er een kort item op dat er een aardbeving zou zijn geweest in Japan. Komt natuurlijk de laatste tijd wel vaker voor, aardbevingen en ondanks dat het vind ik het wel erg maar eet mijn  boterham er niet minder smaakvol door op.

De journaals daarna wordt steeds duidelijker wat een ongelooflijke  ramp zich heeft voltrokken aan de andere kant van de wereld. Er komen steeds meer mensen aan het woord. Sommigen waren ter plekke en vertellen wat ze zagen en hoe ze het beleefden. Anderen zijn wetenschappers en geven ons een beeld van het hoe en waarom. Als ik dit blog zit te typen is er bij de wereld draait door een microbioloog die dit uitlegt met 2 speelgoedautootjes. En dan blijkt toch maar weer hoe krachtig de natuur is.

Hoe wij mensen ook proberen dingen in de hand te houden, moeder aarde gaat toch wel z'n eigen gang. Zo ook vandaag. Kan er wel een tsunami-alarm aangebracht zijn na de laatste ramp, als je dan maar 10 minuten hebt om weg te komen, tsja...  How fragile we are, zong Sting en wat had ie gelijk. Het enige wat we nog wel in de hand hebben is hoe respectvol we met de aarde om gaan…

8 opmerkingen:

 1. Verschrikkelijk wat er gebeurd is. Nu ook zoveel meer beelden als destijds in Indonesië. Ik vind het schokkend om te zien hoe dat water alles wat het op haar pad ziet verwoest.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is niet te bevatten wat daar in Japan gebeurd is. En inderdaad, het enige wat we wel in de hand hebben is om respectvol met de natuur om te gaan. De natuur regelt zijn eigen zaken wel, maar dat zal dan wel ten koste van heel veel mensenlevens gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Moeder natuur zit af en toe maar raar in elkaar, wat een ramp daar in Japan. Die tv-beelden waarin je letterlijk alles weggeslagen ziet worde ... drama!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt vreselijk om die beelden te zien. Het was een hele zware beving die nu in de top drie staat. Wat ik wel goed nieuws vond is dat de mariniers die gevangen zaten in Libië weer vrij zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jazeker Blondy, 't is alleen "jammer" dat dat nieuws nu zo overschaduwd wordt..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het vreselijk. Al dat water, zoveel verdriet. Ik vertelde het ook aan een andere blogster, Ram in Ravels.

  Hier zijn geen woorden voor....

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 7. PRecies de conclusie die man en ik vanmorgen trokken, ook na het nieuws van kans op een melt-down in de kerncentrale. We blazen onze aarde vanzelf wel een keer onbedoeld op. Millieuramp, verkeerde vinger op een knopje, of een verkeerd ingeschat experiment met hele kleine deeltjes die een bing bang maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja dat is echt heel onwerkelijk als je die immens hoge golven over dat land ziet spoelen. Alles weggevaagd alsof het niets is. Dramatisch gewoon.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...