woensdag 3 augustus 2011

Alle begin is moeilijk....

Dit had ik jullie nog niet laten zien, maar dat wilde ik nog wel even. Toen we in Duitsland waren met de vakantie attendeerde Tineke van onder de Knotwilg me op het feit dat er zoveel leuke bakspulletjes te vinden waren in de supermarkt daar.

En inderdaad. Mirte en Fleur konden gewoon niet kiezen dus er ging een heel voorraadje mee...  En met mijn verjaardag in het verschiet sloegen ze aan het bakken. Nog nooit gedaan zo'n taart en het ging dan ook niet helemaal zonder hindernissen. De keuken zat onder de botercreme en de vulling was nogal vloeibaar, dus oef dat ging 'm niet worden...

Op een gegeven moment was de chaos compleet. Ze zagen het even niet meer zo zitten.... Het moment voor mij om los te laten. Jan en ik stapten op de fiets en onderweg voelde ik me er best even schuldig over... Maar... Toen we terug kwamen waren ze helemaal in hun nopjes over het resultaat. En zeg nou zelf, niet zonder reden toch:

Ze hadden het al weer helemaal onder controle zoals je ziet...

lekker plakken...


Wat is ie mooi he... en lekker....
Er zat een heerlijke geimproviseerde vulling in van slagroom en verse aardbeien. Perfekt was ie! Dankjewel meiden voor m'n prachtige verjaardagstaart!! ( En helemaal in stijl voor m'n blog ; ))

En weet je wat zo leuk is... er zijn nog best veel spulletjes over, dus .......

14 opmerkingen:

 1. Ooh mooi zeg. Echt super en helemaal voor een eerste keer proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha ha, ja, zo gaat dat bij ons dus: als we in buitenland (en zeker in Duitsland) zijn: we kunnen niet kiezen en nemen gewoon vanalles wat!

  Leuk dat jullie ook zo goed geslaagd zijn en wat hebben je meiden een prachtige taart gemaakt! Dat MOET wel lekker geweest zijn!

  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige taart! En dat voor een eerste keer. Dat belooft nog wat.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit ziet er inderdaad helemaal niet verkeerd uit.
  Wat zal dat smullen zijn geweest.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk is dat! Ziet er mooi uit.
  Mijn dochter is daar tegenwoordig ook zo mee bezig. Leuke en vooral lekkere hobby ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, wat een prachtig resultaat! En dat voor een eerste keer! Dat kan de volgende keren alleen nog maar beter worden, wat zullen jullie gaan smullen de komende tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie taart! Netjes gedaan, dames! Hij zal vast en zeker goed gesmaakt hebben. Heerlijk he, dochters die kunnen bakken? Ik heb met de mijne de afspraak dat hoe groot de puinhoop ook is, ze het zelf weer schoonmaken, dan mogen ze net zoveel bakken als ze willen! Niet goed voor de lijn, wel lekker :)
  Groetjes,
  Thara

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er super uit!!
  Ze heeft er vast een hobby bij...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zie je, volhouden dus! Ziet er mooi uit hoor, kunnen ze gerust vaker doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie taart! En ja, in Deutschland wordt héél veel zelf gebakken. Bijna iedere supermarkt heeft een mooie afdeling met bakspulletjes, zoveel dat je vaak door de bomen 't bos niet meer ziet.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Die ziet er lekker uit! Goed gedaan, meiden!

  En Trudy, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die taart ziet er erg lekker uit, en fijn dat er nog iets over is. Ik heb in Frankrijk ook wat spulletjes om te bakken meegenomen. Nu nog opzoek naar een recept.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...