zaterdag 27 augustus 2011

Eigen plekje....

't Zal wel aan m'n leeftijd liggen.... En ik denk ook aan het feit dat de kinderen inmiddels zo groot zijn dat ze zich prima redden. Ik loop de laatste tijd steeds meer met de gedachte rond: " En wat wil ik nu eigenlijk zelf?"

Het eerste woord wat dan in me op komt is "creativiteit".  Want in het maken van sieraden en kransen kan ik  zo opgaan dat ik alles om me heen vergeet. Ook zelfs zo dat ik vergeet dat er aan het eind van de dag nog iets op tafel moet komen. En als die tafel dan ook nog vol ligt met materiaal kan dat soms knap onhandig zijn.

Dus ik wilde een eigen plekkie. Ergens waar ik me terug kan trekken en zelfs zodanig dat als ik alleen thuis ben ik ook de deur op slot kan doen en niemand in de gaten heeft dat er toch iemand thuis is. Zodat ik zomaar ongestoord een uurtje door kan werken. En als ik er dan achter kom dat er heel snel iets op tafel moet komen ik de boel kan achterlaten, zonder dat er iemand last van heeft....

Dat plekkie heb ik nu. 't Is maar klein, echt in een hoekje in onze slaapkamer. Recht tegenover de balkondeur. Dus prima licht overdag. En ook heerlijk koel met warm weer. Niemand ziet me daar van buitenaf zitten, want er staat een uit de kluiten gegroeide appelboom voor.

Een campingtafeltje werd er neer gezet. En een oud stoeltje, uit de gang opgediept. Er boven hangt een boekenkastje van de I.kea. Stond al met spulletjes voor kransen op de overloop. En onderaan dat kastje heeft Jan een t.l.buisje gehangen, met ook prima licht. Lag al 15 jaar in de schuur, een overblijfsel uit de keuken in het oude huis.

Gisterenmiddag verhuisde ik m'n spulletjes naar het hoekje. Leuk, je komt altijd weer dingen tegen die je even vergeten was... Zoals deze doosjes met kralen en bedeltjes, ooit bij de X.enos gekocht.
En dan krijg je ook weer zin om te beginnen. Volgende week zitten alle drie kids weer op school, dus.......

15 opmerkingen:

 1. Super!! Heerlijk zeg, zo'n eigen plekje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Héérlijk hé. Zo een eigen plek. Heb er nu zelf ook min of meer één. Een oude tafel en oude stoel ook. Daar een zeil over.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk. Ik ben ook zo blij met mijn eigen stekje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb mijn eigen plekje voorlopig even ingeleverd, maar weet wel dat ik hem over een paar jaar graag weer terug wil :-) Jouw crea-plek is super zo! Groetjes, Colin

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk zo'n plekje voor jezelf en dat heeft eigenlijk ieder mens nodig .Soms mis ik wel eens de mooie grote kamer die ik in ons vorige huis voor mezelf had.Nu in dit kleine huisje heb ik een leuk hoekje in de woonkamer met een leuk wit bureautje en ik ben er weer blij mee.Geniet jij maar lekker van je eigen plek.
  Fijn weekend.Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk! Met mijn poppenhuis heb ik ook een eigen plekje in een hoekje van de logeerkamer. Daar zit ik niemand in de weg en mensen die bij ons slapen doen 's nachts de lampjes in Villa Victoria aan, zo leuk vinden ze dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo belangrijk he om een eigen plekje te hebben.
  Lekker van je hobby ongestoord genieten.
  Ennuh....wat 'n getob gehad met Dessy ...zal er een logje over maken....lief dat je er naar vroeg.
  Fijn weekend, Trudie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk zo'n eigen plekje he? Ik droom wel eens van een eigen atelier, super! Maar voorlopig is het hier nog steeds de keukentafel die vol ligt met van alles en nog wat (en ja, dan vergeet ik inderdaad wel eens te koken, haha, heel herkenbaar!)
  Liefs Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 9. zaaaaalig hé zo'n eigen plekje! heb ik sinds kort nu eindelijk ook nu één van de zonen op zichzelf (met vriendin) is gaan wonen. zijn vroegere kamer is nu mijn plekje! ;-D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. heerlijk hoor. en echt leuk. Ik hoop dat er mooie dingen ontstaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Weet je wat me nou zo lekker lijkt aan zo'n eigen plekje? Dat je je spullen waar je mee bezig bent gewoon kunt laten liggen. Ik naai graag kleren maar omdat ik geen eigen plekje heb doe ik dat aan de tafel in de kamer. Iedere avond ruim ik alles weer op, om het dan de volgende dag weer allemaal neer te moeten zetten. Dus ik mis zo'n eigen plekje wel.

  Jij heel veel plezier met het beoefenen van je hobby en ik weet zeker dat er veel mooie dingen aan dat tafeltje gemaakt zullen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk hoekje heb je.
  Ik denk,dat je daar dikwijls zult zitten.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ziet er heel gezellig uit! Al heel creatief om met oude spullen zo'n leuk hoekje te maken! Veel plezier daar,
  Groetjes,
  "Mosterdzaadje"

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh, wat heerlijk zo'n eigen plekje in huis... Moet ik misschien ook maar eens gaan doen...

  Lieve groetjes,
  Wanda

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...