maandag 29 augustus 2011

Kermismaandag....

Op zich houdt Jan best van een pilsje. Hij werkt in de ploegen en als hij late dienst heeft drinkt ie er graag eentje als hij 's avonds thuis komt. Of zelfs wel twéé.... En soms in zijn "weekenden". Dit zet ik bewust tussen aanhalingstekens want zijn weekend is lang niet altijd op zaterdag en zondag. Hij werkt namelijk vol continue. 6 Dagen op en 4 dagen af. Dus hij moet nogal eens vrij nemen als er een feestje is...
Daardoor is hij altijd snel door z'n dagen heen. En nu zijn er niet zo veel meer over. Ik weet niet precies hóe veel, maar ze zijn nog op één hand te tellen denk ik. Maar voor kermismaandag (vandaag dus...)  neemt hij altijd vrij. Geen twijfel over mogelijk.

Want op kermismaandag is er bij ons in het dorp het vogelschieten. 2 Houten vogels waar op geschoten wordt. En degene die het eerst één van de hoge paal af schiet, die is koning. Ik hoop altijd maar dat Jan dat niet is. 'k Ben niet zo van dit feest en loop er dan al helemaal niet op te wachten om op een platte wagen door het dorp gehobbeld te worden.

Jan daarentegen denkt daar heel anders over. Hij vindt deze dag het hoogtepunt van het jaar. Om een uur of 9 's ochtends vertrekt ie naar de wei om daar al snel z'n eerste pilsje te nemen. Bah, ik moet er niet aan denken.... Jan vindt de eerste ook niet te pruimen maar hij vindt dat ie daar maar even door heen moet. Daarna gaat het vanzelf....

Vandaag had ik geluk. Hij was te laat op de wei, een uur of 10 (gisterenavond was hij ook al kermis wezen vieren) en het inschrijven voor het schieten kon niet meer. Maar het plezier was er niet minder om. Vanavond om half 6 was hij thuis. Om even te eten en te slapen.. om daarna weer vrolijk...

Hij zag er heel apart uit deze keer. Had een jute zak aan met het logo van het St. J.ans Gilde voorop. Zag er niet uit, maar ja. Ik vroeg hem hoe ie daaraan kwam. Gekregen op de wei was z'n antwoord. Je kon vandaag verkleed komen maar voor de mensen die daar geen moeite voor hadden gedaan was er deze oplossing:


(de rest van de dagen van het jaar is z'n blik nét iets helderder...)

Zeg nou zelf, staat ie niet fantastisch?? Jan heeft speciaal even geposeerd voor ie weer terug ging naar de kermis. Daar wacht nog een avond vol gezelligheid op hem en een lekker.....

11 opmerkingen:

 1. ...biertje! Je bent een lieve vrouw die haar man zijn uitjes gunt. Laat hem maar lekker in zijn mooie outfit naar de kermis gaan. Die van mij biljart en doet dan ook wel eens een pintje, zoals ze bij ons zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, ieder z'n kermis he! Over twee weken is het bij ons kermis en dan ligt Weert ongeveer 5 dagen plat (net als met carnaval). Ik vind de kermis ook wel leuk hoor, met kinderen ontkom je er niet aan en het is best gezellig. Maar er zijn hier mensen die er een half jaar voor sparen (de andere helft voor het carnaval) en een halve week vrij nemen. En dan vloeit er ook aardig wat bier. Ach, als ge maar leut het!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Even doorbijten, Trudy. Hij heeft pret en dat is ook wat waard. ;o)
  Kermis is beslist niet mijn ding, net zo min als carnaval.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij ons is het ook bijna kermis.
  En ach,als jouw Jan er plezier in heeft en het verder niet te bont maakt,is het niet erg.
  En lief,hoe je over hem schrijft.
  Die foto is erg leuk,passend bij je verhaal.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat grappig... In het dorp naast ons is het volgende week kermis. En de traditie is dan om op maandag ochtend (ja ook vroeg aan het bier!) naar de plaatselijke kroeg te gaan. Het liefst verkleed volgens het thema van dat jaar (nu dus Braziliaans carnaval). Het is dan de eerste schooldag van de kinderen, dus ze mogen gelijk overblijven, gelukkig vinden ze dit geweldig. En 's middags past mijn moeder op. Meestal zijn we om een uur of 5 à 6 weer thuis met "de zakken vol" zoals we hier zeggen ;-).

  Dus Jan: we begrijpen het volledig! Iedereen plezier op zijn eigen manier, toch? Hahahaha.

  Lieve groetjes,
  Wanda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk toch zo'n verzetje! Leuke foto! Groetjes Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. GEWELDIG :-)
  Wat een prachtdag voor die Jan van jou !!!!
  Enne zijn outfit is allercharmantst hihi
  Lieve groetjes, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fantastisch! (Je bent een dapper mens)
  Hahaha, leuke week!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een hilarisch verhaal! En het was waarschijnlijk maar goed dat hij er al een paar op had, want zou hij anders op de foto zijn gegaan? En het stukje dat je op een platte kar moet meehobbelen vond ik helemaal geweldig. Zag het hele tafereel zo in mijn woonkamer voorbijtrekken.
  Groeten Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hihihihi........staat hem geweldig! Dus het is zo'n beetje Carnaval en Kermis en Koningsschieten ineen!!


  Doen ze hier in Limburg 3 keer over!!!

  Wel verdeeld over het jaar,dat dan weer wel!!

  Wat doe jij intussen? Lekker knutselen?

  Groetjes Thea ♥

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...