zondag 7 augustus 2011

Feestje organiseren...

Dit jaar doen we het anders. I.p.v. elke verjaardag de kamer vol visite kiezen we voor één feest in de zomer. Met een barbecue erbij. Op 20 augustus is het zover. Over 2 weken dus al...

Als we alle familie en kennissen optellen komen we aan zo´n 40 mensen. Best een aantal dus. Voor mij de uitdaging om het allemaal een beetje betaalbaar te houden. Dus we zijn nu alvast aan het orrienteren.

Waar koop je een beetje goedkoop vlees? 'k Heb een hekel aan kant-en klare pakketten, er zitten altijd dingen tussen die niet zo lekker zijn. En die hou je natuurlijk over, en daar eet je dan weer weken van.... Niet dus. Maar hoe dan wel?
In de vakantie kwamen we erachter dat in Duitsland bij Aldi Sud heel mooi en betaalbaar vlees te koop is. Wat ook nog niet is ingevroren, zodat je dat nog kan doen ná de bbq, met wat er over is.

Maar nu vind ik het ook nog wel heel leuk een beetje originele dingen erbij te hebben. Niet te prijzig natuurlijk, laat dat duidelijk zijn. Dus ik dacht, kom ik schrijf er eens een logje over. Met zoveel creatieve mensen komen er misschien nog wel ideetjes los...  Suggesties??

10 opmerkingen:

 1. Trudy, wij gaan gewoon met de verjaardag van Hans en mij, uit eten met de 2 zonen, schoondochters en kleinkinderen maar een bbq voor de familie is ook gezellig zeg. Ik wil je graat attenderen op de blog van vandaag van http://thuisbijtjits.blogspot.com. Haar man heeft er diverse heerlijke bbq gerechten opgeplaatst ennuh....misschien een leuke tip voor jou erbij.
  Groetjes, Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sorry, op een appartement kun je niets met een bbq, dus ik kan je niet helpen. Maar ik weet zeker dat er veel volgers tips voor je hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben niet zo'n bbq-eter,dus de tips laat ik aan anderen over.
  Maar misschien zou je op internet kunnen kijken...AH bijvoorbeeld heeft ook vele recepten en ideetjes.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het een ongelofelijk leuk idee, maar kan je hier niet zo goed bij helpen. Wij doen voornamelijk burgers voor de kids en voor ons kippenvlees zelf gemarineerd.

  Trouwens vis is ook erg, erg lekker op de bbq!

  Groetjes,
  Gerreke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Trudy ik zou sowieso salades maken want er zijn altijd mensen die geen vlees eten zoals ik.
  En verder kan ik het niet laten om te zeggen; hoe goedkoper het vlees hoe meer de dieren geleden hebben. Sorry. liefs van mij en fijne week. Hélène

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @pouquoi pas.... je hebt helemaal gelijk! Misschien dan toch biologisch vlees, ook bij de aldi te koop. En salades, ja die maak ik eigenlijk altijd er wel bij...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kipsaté, gemaakt door manlief, gaat er hier in als Ketellapper! En daarbij natuurlijk stokbrood en rauwkost, ook altijd lekker. Worstjes zijn ook altijd een succes. Sterkte met de voorbereidingen!
  Groetjes,
  Thara

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dankjewel voor het idee! Eigenlijk dacht ik daar zelf al eerder aan maar durfde het nog niet toepassen, bang voor de reacties van sommigen maar vanaf volgend jaar doen we het hier ook zo. Jij gaf me net dat duwtje dat er nodig was!!! Nu nog voet bij stuk houden en volgend jaar toepassen want echt waar, ik ben bekaf van het één na het ander (veel verjaardagen net na elkaar met telkens weer feestje), op de duur is het niet leuk meer.
  Ivm de aankopen, kan ik je niet helpen vrees ik, ik ben niet van Nederland dus zou je er niet veel aan hebben.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @flowersathome.... Wij hebben in het begin van het jaar, voor de eerste verjaardag een mailtje gestuurd naar alle familie en vrienden. Daarin uitgelegd wat onze plannen waren. Daar kregen we gemengde reacties op, maar ach, boeien... Ze komen me ook niet helpen/betalen, dus.... en op de verjaardagen zelf nodigen we opa en oma's uit om te blijven eten, zo is het toch een gezellige dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij bbq-en eigenlijk nooit maar 1x per jaar houden we een straatbbg met de buurtvereniging.
  Naast vlees hebben we huzarensalade (mooi opgemaakt) en/of vleessalade, rolletjes worst met augurk en asperges, gevulde cherrytomaatjes, een groene salade, een schaaltje met olijven en een hele grote schaal vers fruit met slagroom. Afhankelijk van wie meedoen, hebben we soms ook nog iets van vis.
  Misschien kun je hier wat mee.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...