vrijdag 5 augustus 2011

Mag het ietsje minder zijn?

Als kind kon ik eten wat ik wou. 'k Was en bleef een spillepoot. Hoe anders werd dat later... Toen onze kids klein waren en ik 40 werd, kon ik lang niet meer in elke winkel kleding kopen. Grote maten had je toen nog niet zoveel in elke winkel. Nu is dat anders, maar ik wil er geen gebruik van maken...

Dus ging ik lijnen. Dat betekent voor mij vooral de zoetigheid laten staan. Verder gewoon gezond eten. Zelfs een patatje op zaterdag mag, met een klein beetje halfvolle fritessaus. 15 Kilo viel ik af. Maatje 36 droeg ik op een gegeven moment. Nu, 7 jaar later zit ik gelukkig nog niet op het gewicht van voor het lijnen toen, maar als ik zo door ga...

Na de vakantie schrok ik toch wel. En gelukkig ik niet alleen, Jan was ook wat kilo's teveel boven z'n gezonde gewicht. Dus daar gaan we weer. Geen koek en snoep en geen zoet beleg op brood. Wat fruit tussendoor. 'k Ben 2 dagen geleden begonnen en de eerste 2 kilo's zijn er al af. Gaat altijd wat sneller, die eerste kilo's bij mij.Ik houd m'n eindresultaat van toen voor ogen, hoewel maatje 36 toch wel erg klein was... Fleur gaf eerlijk toe dat helemaal niet zo mooi te vinden op mijn leeftijd. "Krijg je zo'n oud gezicht van dan" zei ze "niet doen hoor mam". Nou ja, ik zou al heel blij zijn als er eens 5 kilo af is. Gelukkig gaat het bewegen ook weer beter, m'n knie is zo goed als gewoon weer. Dus Tukker zal er aan moeten geloven. Er wordt weer gewandeld, en ik denk dat ie dat helemaal niet erg vindt.

Verder stap ik maar eens wat vaker op de fiets. Ik pak de auto heel snel, staat er toch dus dan gaat dat zo.. Maar als ik dan fiets vind ik het best lekker, stom dat je dat dan niet vaker doet.... 'k Heb er een met zo'n rek en een grote mand voorop, dus de boodschapjes kunnen er zo in mee. Een opoefiets, net een troon als je erop zit, heerlijk fietst ie.

Wat een voornemens he, maar ja je moet wat... Want als ik zo door ga, komt er elk jaar een kilootje bij. En dat is toch iets wat ik niet zo zie zitten......

11 opmerkingen:

 1. Wat herkenbaar! Ik durf niet eens meer op de weegschaal te gaan staan, zoveel ben ik aangekomen. Ik was er deze week ook erg mee bezig. Maar de vakantie is niet de beste tijd om af te gaan vallen. In september moet er echt iets gaan gebeuren. Sterkte met het afvallen, ik leef met je mee!
  Groetjes,
  Thara

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed hoor dat je er alert op blijft. Een kilootje per jaar erbij (zegt mijn broer altijd) is 20 kilo zwaarder over 20 jaar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Trudy,
  Goed dat je eraan begonnen bent. Ik ben vorige week begonnen en bij mij gaat het goed. De eerste paar dagen vind ik het ergst, daarna gaat het meestal prima. Even die knop om!
  Groetjes, Natasja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eén van de nadelen van ouder worden, stiekem een paar kilootjes erbij en haar waar je het niet wilt hebben. Ik heb de grens bij 65 kilo getrokken en blijf rond de 61 à 62 kilo.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Trudy

  De beste methode is,een andere eetgewoonte.
  Want na een lijnperiode val je al snel weer in
  je oude eetgewoonte en kom je dubbel zoveel aan,het z.g. jojo-effect.
  Komt ook nog bij,dat na de overgang,je extra moet opletten,want die hormonale verandering zorgt ook,voor wat meer kilo's.

  Succes.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel herkenbaar behalve dan die twee kilo op twee dagen (als dat niet motiverend werkt!)
  en die fiets, zie het zo voor me, heerlijk zo'n echte Hollandse fiets mét mand ervoor, vind ik zo mooi...
  Morgen mijn verjaardag dus dan nog niet maar de dag erna begin ik er ook aan! Die extra kilo's MOETEN eraf maar bij mij gaat dat zooooo traag.
  Doorzetten hé en laat je ons af en toe weten hoe het gaat? Succes!
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja die kilo's weten wat.Ook ik ben al zoveel jaren in gevecht.Dieet nee daar doe ik niet meer aan .Ik ben het met Ans eens ,het is een kwestie van andere eetgewoonten aanleren.3jaar geleden kreeg ik fikse maagproblemen en ben ik begonnen met 5 X per dag iets te eten en heel langzaam werd dat terug gebracht naar 3X per dag .In 5 maanden ben ik 17 kg afgevallen en alleen door MEER te eten .Mijn huisarts had me al een paar keer gezegd je eet te weinig en daarom kom je aan ,en het klopt.Echt ik kon gewoon goed eten ,ook op zijn tijd een patatje een gebakje bij de koffie en een wijntje drinken noem maar op .Ik hoefde mezelf niet eens zoveel te ontzeggen.Nu ben ik weer terug naar mijn oude gewoonte om maar 2X per dag iets te eten en ja hoor ik kom weer aan.Ik vind het moeilijk om de draad weer op te pakken .Succes met lijnen ,maar wees niet te streng voor jezelf want dat is het moeilijkste om vol te houden.
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Pfff praat me niet over de kilo's
  Vroeger was het hier net zo,ik kon eten wat ik wou....en nu...snik

  liefs Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh oh die kilo-tjes toch.
  Ik moet er ook echt op letten....wens je er enorm veel succes mee.
  Wel prettig om dit saampies te doen.
  Fijn weekend, Trudie.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lekker dat je meteen al resultaat ziet! Geeft meteen zin om door te gaan op de weg die je bent ingeslagen toch?

  Veel succes hoor! En och ja, een oude kop of een lijf dat uit model is, wat is erger ;) Dat laatste geeft ook nog eens een boel gezondheidsrisico's, persoonlijk zou ik voor de oude kop gaan.

  Komt helemaal goed, we helpen je er wel doorheen he! Succes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik wens je heel veel sterkte met al die goede voornemens. Het gaat je vast en zeker lukken, met een blog als stok en steun achter de deur.

  BeantwoordenVerwijderen

Hé leuk, een reactie! Ben zó benieuwd wat je gaat schrijven...